Gezonde&verzorgde nagels; Hoe dan?

Gezonde en goed verzorgde nagels dat wil iedereen wel, maar hoe?

Hee meiden!

Het is weer woensdag dat betekend normaal gesproken een nieuwe tutorial, maar omdat ik totaal geen inspiratie meer heb even een keer wat anders; Hoe verzorg je nagels goed, en hoe houd je ze gezond?
In dit artikel ga ik die vragen voor jou beantwoorden en uitleggen.

Het hebben van verzorgde nagels is belangerijk voor in het contact komen met andere mensen.
Het is namelijk zoals je je wel kan voorstellen geen fris aanzien als je iemand voorgesteld krijgt met aardzwarte nagelranden en riemen.

De nagel.
Een belangerijk gedeelte van de basis van je nagels is het gedeelte dat vlak onder de huid boven de nagel tot en met het nagelbed ( het halve maandje ) ligt. Daar worden namelijk de verschillende lagen aangemaakt.
De nagel heeft ook een nagelriem, de nagelriem is een huidplooi  deze kan in de meeste gevallen met behulp van een bokkepootje worden los gemaakt, dit kan je voorzichtig doen met wat behulp van nagelriemolie, anders word het lelijk en gaat het stuk.

Verzorgen van de nagel.
Een paar tips die al gauw heel wat duidelijk maakt;

- Gebruik sowieso altijd base coat, ( je kan ze kopen van alle merken nagellak in de winkel of via een webshop bestellen) je kan ook een doorzichtige nagellak als base coat gebruiken het kan dan wel zo zijn dat die minder de verkleuring ( ja want daar gebruik je base coat voor omdat tegen te gaan ) tegenhoud. 


 Hier bijvoorbeeld een base coat van OPI en essence.

- Gebruik zo weinig mogelijk een nagellakremover, en als je het dan gebruik zorg dan dat je er een hebt zonder aceton. Dit staat meestal vermeld op het flesje.


- Verwen je nagels eens in de zoveel tijd met een lekker badje!
Gebruik hier een bakje doe er een beetje handzeep met lauw water in en houd om de beurt je nagels er een paar minuten in. Verzorg hierna je nagels met een nagelcreme.

- Lucht je nagels afentoe een paar dagen door geen nagellak op te doen.

- Knip een paar keer in de zoveel tijd je nagels allemaal op ongeveer de zelfde lengte af, dit helpt om je nagels te gelijk en ongeveer even lang te laten worden.

- Als je nagels veel snel afbreken kun je naar de winkel gaan om en nagelverharder te kopen, dit doe je een paar dagen op ( je kunt dit ook gebruiken als base coat ) en dan groeien ze sneller en worden ze harder dus breken ze niet zo snel meer af.  Lees in dit artikel meer over het gebruik van een nagelverharder.
Ook is het een tip je nagels ovaal te vijlen, dit helpt voorkomen dat ze sneller afbreken.


- Als je nagels nou wel verkleurd zijn ondanks dat je een base coat gebruikte kan het een goede tip zijn om een nail whitener te gebruiken.
Zelf gebruik ik het ook als ik vind dat mijn nagels lelijk worden  en dan laat ik het er ongeveer 2 tot 3 dagen opzitten, en toch zie je dan resultaat. Zelf gebruik ik de nail whitener van de kruitvat ( volgens mij had ik dat al een keer verteld trouwens. ) en hij werkt echt goed!

- Vijl je nagels afentoe eens grondig.
Je kan je nagels op verschillende manieren vijlen. Het ligt dan ook aan jou nagels hoe je ze moet vijlen.

Zorg wel dat je ze gelijk vijlt, en maar een kant op vijlt en niet zaagt.
Je nagels zagend vijlen zorgt er voor dat ze barsten en dat het dus niet mooi word.

- Gebruik de juiste vijl.
Er zijn een heleboel verschillende vijlen. 
 diamant vijl - kartonnen vijl - 4/2 stappen vijl - glaze vijl en ga zo maar door.
Wil je je nagels in een andere vorm vijlen? 
Gebruik dan de diamant vijl.
- Een manicure zou doet nagels ook goed!
In een ander artikel zal ik een keertje een manicure aan jullie uitleggen.


Je zou dus zelf aan gezonde en verzorgde nagels moeten werken, dat gaat niet helemaal vanzelf.

Wat doe jij om je nagels er zo gezond en verzorgd mogelijk uit te laten zien?
En gebruik jij veel producten qua nagelbijten - speciale lakjes  enzovoort?
Deel het met ons!=---------------------------------Love && Enjoy
I follow back 

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vermelde is mijn inspiratie een beetje ver te zoeken heel ver te zoeken qua nagellak en nailart inspiratie. 
Heb jij nou een leuk ideetje voor een nieuwe nailart?
Laat het me alsjeblieft weten dan kan ik weer nieuwe tutorials maken!
Alvast bedankt!4 opmerkingen

 1. Wat een prachtige nagels op de eerste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een interessant artikel! Ik houd er ook van om extra tijd te nemen om goed voor mijn handen en nagels te zorgen. Wat bij mij ook niet mag ontbreken in mijn verzorginsritueel is de lemony flutter van Lush, zó fijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig artikeltje!
  Ik gebruik niet echt iets bijzonders, vaak gewoon alleen handcrème, verder heb ik echt altijd nagellak op. Niet alleen omdat ik het mooi vind, maar omdat mijn nagels ondertussen geel zijn geworden van de kleurstoffen hehe! Maar ja vind ik niet erg want ben toch een beetje verslaafd aan m'n nagellakjes!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen