what is your dream job?


Dromen zijn bedrog, maar een droombaan is dat ook bedrog?
What's your dream job?

Hee meiden!


Ten eerste laat ik is beginnen met te vragen wat vinden jullie van mijn nieuwe header?
Ik vind hem echt stoer!
Ik heb hem niet zelf ontworpen als ik dat zelf zou doen ben ik namelijk 10 jaar onderweg, dus heb het iemand anders laten doen en ben diegene daar heel dankbaar voor! 
Deze is een stuk minder saai, heeft veel meer kleur en ik ben helemaal in de zevende hemel!
Nogmaals; wat vinden jullie van mijn nieuwe header? Laat het me weten, leuk!


Vandaag gaan we het over wat jou droombaan is hebben.
We moeten al op vroege leeftijd meestal 15-16 jaar al ongeveer en idee hebben wat we willen worden.
En dat is niet makkelijk.


Vroeger wist je het al; je wilde kapster worden , drie dagen later ging je dansen op tv, en een week later wilde je dokter worden. Ondertussen zou je dus al 3 banen versleten hebben en ongeveer 10 jaar verder zijn. 
Ja wat  hadden we een fantasie vroeger!
Helaas is het allemaal zo makkelijk niet.


Er zijn een heleboel soort beroepen, 
ten eerste zijn ze allemaal verdeeld in sectoren.
Maar wat zijn sectoren?
Sectoren zijn laat ik maar zeggen dat het soort van groepjes zijn, en in die groepjes zitten in dit geval weer beroepen verstopt.
Ik zal even een voorbeeldje geven.
Neem bijvoorbeeld zorg en welzijn ook wel Z&W genoemd.
Nouja dan kan je of op internet even googlen, maar in de meeste gevallen kan je al heel wat beroepen opnoemen wat onder de sector zorg en welzijn valt.
Met die beroepen kun je werken in bijvoorbeeld;
- Eenverpleeg huis
- Een kinderopvang
- De jeugdzorg
- De thuiszorg
- Het ziekenhuis
- Als maatschappelijke en/of  welzijn dienstverlener
- Bij de geestelijke gezondheidszorg


Dit zijn er al heel wat, zelf kun je dan ook wel achterhalen welke opleidingen daar voor nodig zijn.
Zo heb je ook nog de sector economie, bouw , techniek, commmunicatie en marketing , dieren, facilitaire dienstverlening en nog heel heel veel meer.


Mischien heb je nog helemaal geen flauw benul welke richting en of sector jij op wilt, maar moet je na de zomervakantie 2012 aan een nieuwe opleiding beginnen.
Ja dat word een probleem!
Mijn tip; Doe beroepentesten, meestal kun je die op school aanvragen of op internet zoeken.
Doe er een paar van verschillende site's en vergelijk die, zo kan je makkelijker te weten komen in welke sector je thuis hoort.
Ook kan je rondvragen in je omgeving wat mensen in jou zien en aan je hebben , mischien brengen zij jou wel op een idee in wat voor sector je een opleiding zou kunnen volgen.
En als je dan weet in welke sector je mischien wel thuis hoort, ga dan op site's kijken van scholen of beroepenkeuzes, voor informatie en filmpjes zo kun je er makkelijk en op een leuke manier achter komen wat er bij jou past, en welk beroep jou het leukste lijkt.
Ik heb een paar site's voor een beroepentest voor jullie opgezocht;
Beroepentest van inholland
-beroepskeuze test van vakbaan.nl
beroepskeuze test van ROC
Zelf was ik er vrij snel zeker van dat ik de opleiding PW3 ( pedagogisch medewerker niveau 3) wilde gaan doen, en daar ben ik dan ook dit jaar met veel plezier en hoop aan begonnen. Tot nu toe vind ik het echt leuk!
Toen ik nog niet wist of eind vorig jaar voor een school moest gaan kijken en welke opleiding ik zeker wou heb ik vooral heel veel op internet rond gekeken, op de site van de school waar ik nu op zit en filmpjes gekeken en beroepstesten gedaan. En echt waar, het helpt, het kwam steeds wel aardig op het zelfde neer en tot slot ben ik denk ik wel aardig tot de juiste conclusie gekomen.
Mijn droombaan is dan ook om over een paar jaar op een kinderdagverblijf te gaan werken met leuke colllega's en een leuke omgeving, en voor die droombaan ben ik nu dus hard aan het werk.


Je droombaan zal je niet voor je neus naar beneden vallen, je zult er altijd voor moeten vechten, en je hele leven je blijven bewijzen, doe je dat niet dan zul je al gauw genoeg merken dat het niet zo werkt want je moet er echt wat voor doen; Go for it!


Weet jij al wat jij wilt worden?
Of werk je aan wat je wilt worden?
Of ben je misschien al wat je vroeger wilde worden?
What is your dream job?
Of moet je dit school jaar beslissen na je examen wat je voor opleiding wilt gaan doen maar weet je het nog niet?
Deel het met ons en laat het hier achter in een reactie.
Ik ben heel erg benieuwd!


-----------------------------------------------------
Love && Enjoy
-- I follow always everybody back -- 

8 opmerkingen

 1. wauw mooie header, en leuke site!
  ik volg je :D
  ik heb geen idee nog wat ik wil woren, zo moeilijk!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werken bij een magazine.

  http://ieatfashiontoday.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn droom baan is om Engels lerares te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nu een jaar geen school om te kijken wat ik echt wil. Ik denk dat ik toch volgend jaar hbo bedrijfseconomie te gaan doen en dan ooit een eigen bedrijf te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, je header is inderdaad heel erg mooi geworden. Ik weet nog goed hoe moeilijk het was om een richting te kiezen. Ik wist echt niet wat ik wilde en ben toen na mijn eindexamen gestopt met school en gaan werken. Was voor mij ook de beste beslissing want vroeg werken heeft me gemotiveerd om heerlijk eigen baas te worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke header.
  Ja ik had ook wel moeilijkheden met een richting te kiezen op school, maar ben er nu achteraf nog altijd heel blij dat ik die opleiding heb gedaan. En mijn job vind ik heel leuk en ben blij dat ik deze job heb kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nu eindelijk een leuk bijbaantje.
  Het verdient 15 per 4 uurtjes.
  Ik werk in een groentewinkel.
  Ik vind je header heeel mooi!!!
  ikvolgje

  x♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mijn droombaan is van mijn blog mn werk maken of in een magazine gaan werken, maar aangezien veel mensen dat willen heb ik psychologie (wat ik ook erg leuk vind) als plan B. ;)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen