Wat is perfect, bestaat het wel?

Meisjes twijfelen vaak aan hun uiterlijk; Ben ik wel perfect?
Zie ik er wel goed uit en doe ik het wel goed?
Twijfels heel veel grote twijfels, maar waarom?


Hee meiden!
Vandaag even een iets wat sirieuser artikeltje ( al ik weet niet of dat sirieuser wel een goed woord is, maar goed daar gaat het nu niet om toch?).

Bij veel meisjes rond de leeftijd van 12 jaar begint het te spelen;
Ben ik wel perfect?
Ze komen in de puberteit en gaan zich anders gedragen kleden en voordoen.
Willen perfect zijn en er bij horen.
Dit komt je vast wel bekend voor.
Maar wat is nou eigenlijk perfect?

1 Ding wat zeker is; NOBODY IS PERFECT!
Eigenlijk denk ik zelfs dat perfect lichaam niet eens bestaat, ja mischien wel maar dan echt alleen bij een pop of een barbiepop.
Tuurlijk lopen er wel mensen rond waarvan jij denk 'waauuw zag ik er maar zo uit'.
Maar geloof me, die zijn niet van nature zo.
En eerlijk gezegt; ik zou niet eens weten wat perfect is, jij wel?

Meiden denken gauw dat ze te dik zijn.
Volgens mij komt dit een heleboel bekend voor.
Loop je naast een supper slanke vriendin die nergens op hoeft te letten bewijze van spreken drie zakken chips naar binnen kan werken zonder een grammetje aan te komen, en dan moet jij moeite doen en er altijd maar op letten. Maar mischien zie je alleen zelf in dat je dik bent, en ben je helemaal niet dik?
Kijk niet alleen in de spiegel maar vragen wat andere van je vinden.
En stel je bent wel iets aan de zwaardere kant; is het wel verstandig om te stoppen met eten?
NEE! Natuurlijk is dat niet verstandig! Er zijn genoeg dieet's die je helpen GEZOND af te vallen.
En sporten, dat helpt al voor het meerdere deel!


Meisjes hebben vaak minder zelfvertrouwen dan jongens. Om zeker van jezelf te zijn, wil je dat iedereen jou perfect vindt. Je doet er alles aan om bij je vrienden en familie in de smaak te vallen. Je denkt zo vaak; ik moet perfect zijn, dat je na een tijdje vergeet dat je dit allemaal zelf hebt bedacht. 
Om hoge cijfers op school te halen , daar van in de drang te raken om alles zo perfectie's en goed mogelijk in te leveren kan ook tot faalangst lijden. Dan kan faalangst er weer voor zorgen dat je dat je blokkeert en overstuur raakt. Vervolgens kun je de toets of het werkstuk wat je zo perfect had gemaakt niet maken of inleveren, alles is geblokeert, dat zou zonde zijn toch? Faalangst is angst om te falen. Voor faalangst kun je trainingen krijgen, dit kan op je school of gewoon in je omgeving zijn. Tip; als dit je bekend voor komt en je denkt dat je faalangst hebt, geef je dan op! Het kan je echt helpen! 

Echt, zoals ik al zei, er zullen geen mensen zijn die echt alles perfect zijn.
Altijd zal er wel iets scheefs zijn of iets wat niet klopt.


Ik was vanmiddag even in de nieuwe cosmogirl aan het kijken en toen kwam ik een artikel over dit onderwerp tegen, daar vertelde drie meisjes onder andere Demi Lovato over wat er gebeurt als de druk om perfect te zijn te groot word.
Heftig, maar waar!
Van alle drie was er een foto gemaakt met als tekst op hun handen/armen geschreven;
Ik ben niet perfect en dat is oke.
Eigenlijk wilde ik dat ook doen maar omdat het dan niet helemaal leesbaar meer was heb ik het met papier gedaan.
Ik ben blij met hoe ik ben, ik ben niet perfect En dat is oke!Mijn tip; Wees altijd en overal jezelf.
Je anders voordoen dan je eigenlijk bent helpt niet.


Ben jij blij met hoe je nu bent?
Waarom ben je wel of niet blij met hoe je nu bent?
Of mischien ben jij wel zo'n perfectionist of heb jij wel faalangst, hoe ga je daar mee om? 
Als je net zoals ik blij bent zou het leuk zijn als je daar ook een artikel met een foto van zou maken, dan kunnen we kijken hoeveel mensen nou eigenlijk tevreden zijn met hun body.
Let us know! Ben heel erg benieuwd!Love && Enjoy
-- I follow everybody always back! -- 


6 opmerkingen