Kerstlooks

Gister heb ik een aantal leuke kerstkleding  setjes met jullie gedeelt.
Vandaag gaan we dit afmaken.
Benieuwd wat voor kapsels ik heb gekozen?
Lees dan snel verder en kom erachter!


Hee meiden!


Zoals ik hierboven al zei hebben we gister een paar mooie kerstkleding setjes gezien, vandaag gaan we dit helemaal compleet maken met een aantal mooie kapsels.


Voor dit artikel heb ik eventjes op internet rond geneusd en ben ik opzoek gegaan naar een aantal leuke kapsels die makkelijk te maken zijn en daar heb ik gelijk ook even de 'handleiding' bij gezocht.


Mooi heftig opgestoken kapsel

Wat moet doen?
1;Smeer allereerst een klodder beschermende haarcrème door je vochtige haar. Föhn daarna met een platte borstel je lokken steil en droog.

2;Gelukt? Zet dan je haar in een zeer hoge en strakke paardenstaart bij de kruin vast met een dun elastiekje. Smeer door je coupe een serum om het haar glanzend en pluisvrij te maken. 


3;Verdeel de paardenstaart vervolgens in vijf plukken en krul elke pluk met een grote krultang. Vergeet niet een flinke wolkhaarlak over je krullen te sprayen om de boel te fixeren.

4;Schik de gekrulde plukken daarna lukraak over het hoofd en zet ze vast met schuifspeldjes. Schuif als laatste nog een zwart fluwelen strik aan de zijkant.

Skyhigh Retrokapsel
Wat heb je nodig?
Verstevigde lotion of mousse, haarspelden en haarklemmen, puntkam, flink wat haarlak en een handspiegel.
Eventueel kun je ook nog rollers of een krultang gebruiken.

Wat moet je doen?
1;Was je haar en dep het droog met een handdoek. Breng met je vingers verstevigende lotion of mousse door je haar aan, vooral bij de haaraanzet. Föhn je haren droog met je hoofd naar beneden om zo veel mogelijk volume te creëren. Als je fijn haar hebt kun je als basis ook grove rollers indraaien en die er pas uithalen als je haar helemaal droog is (niet doorkammen!)

2; Trek het haar op je hoofd naar achter terwijl je links en rechts twee grote plukken langs je gezicht laat hangen. Heb je een pony, kies dan of je deze laat hangen of mee wilt touperen. Zet alles wat je niet wil opsteken even vast met een klem zodat het niet in de weg zit.
3;Nu gaan we het haar Touperen! Pak een lok, en toupeer deze voorzichtig met de puntkam . Laat de look terugvallen en ga verder met de volgende. Herhaal dit zo vaak je nodig vindt met steeds een andere lok totdat al het haar bijna rechtop staat. Toupeer niet tot de punten, want de buitenkant moet mooi glad blijven. 
4; Kam het getoupeerde haar voorzichtig met een kam of borstel om het buitenste laagje gladder te maken.  Zorg ervoor dat je de vorm en hoogte houdt die je wil en fixeer het geheel met veel haarlak. Gebruik een haarspray die je haar niet stijf maakt, maar er voor zorgt dat je door kunt stylen.
5;Kam nu het voorste, losse deel glad langs je gezicht met een zij- of middenscheiding naar gelang je voorkeur en wat het beste staat bij jouw gezicht. 
Als je erg lang haar hebt kun je aan de achterkant je haar lekker rommelig bij elkaar pakken en een Franse Vlecht maken. Of werk je kapsel af met een haarband. Kies een goede haarspray om het geheel af te werken zodat het extra lang blijft zitten.
Een leuke vlotte vlecht

Wat moeten we hiervoor doen?
1. Allereerst: zorg dat je haar helemaal droog is. Check? Spritz een beetje met volume spray bij de kruin. Smeer nog wat mousse door de punten voor extra versteviging.

2. Pak aan de linkerkant van je hoofd een aardige pluk haar en splits deze in twee delen voor de vissengraatvlecht. Pak aan de linkerkant aan de buitenzijde een kleine streng haar en zwaai deze over de dikke pluk haar aan de linkerkant zelf heen.

Pak nu aan de buitenzijde van de rechter pluk een kleine streng haar en zwiep deze over het rechter deel heen. Ga zo door tot aan de puntjes. Wikkel een dun elastiekjeom de onderkant.

3. Pak nog een flinke pluk haar in het midden van je hoofd en herhaal de vorige stap. Pak de rest van je lokken en zwiep deze over je linkerschouder. Laat de voorste plukjes los hangen en zet de rest vast met een dun elastiekje. Redden de onderste plukjes haar het niet? Zet deze dan vast met schuifspeldjes.

4. Finishing touch: Plaats een flinke haaraccessoire net als de Chanel-variant van Blake over het elastiekje. Spray met haarspray om de boel op z’n plek te houden.


Kapsel met de 'seventies' uitstraling1. Kneed volume Mouse in je haar van wortels tot punten en föhn het droog met een grote ronde borstel, bijvoorbeeld Wella Flex Mousse 2nd Day Volume
2. Droog het haar van het gezicht weg zodat het aan de wortels vooraan wat meer volume krijgt. Dit is geen look met 'plat haar'
3. Gebruik een grove krultang. Zet de krullen direct vast op het hoofd met een clip tot het haar helemaal is afgekoeld.
4. Haal de clips uit het haar en föhn de krullen los, naar achteren en uit het gezicht. 
5. Kam een nette scheiding en laat het haar licht naar de zijkanten vallen
6. Spray met haarspray voor fixatie en extra glans, maar zorg wel dat het haar kan blijven bewegen. (bijvoorbeeld Wella Flex Hairspray Shine & Style Ultra Strong)

Natuurlijk kan ik het me voorstellen dat je hier nog niet genoeg aan hebt, daarom heb ik hier een link met een aantal leuke hairtutorials van youtube.
Maar als je eenmaal klaar bent met je haar dan moet je make up nog ( dat maakt het teminste wel helemaal compleet ), ook hiervoor heb ik even op youtube rondgeneusd. Dus zoek je nog een leuke make up look? Klik dan Hier!


Wat vinden jullie van deze looks?
Welke vind je het leuks en weet jij al wat je dit jaar met je haar gaat doen?
Laat het me weten, Leuk!


Love && Enjoy4 opmerkingen