5 tips voor een gezonde hond.

Ze zijn bijna onmisbaar, bijna ieder gezin heeft ze wel.
Huisdieren.
De favorieten blijven honden en katten.
Vandaag een aantal leuke tips voor de hondenliefhebbers onder ons.
Benieuwd?
Hee meiden,

Honden zijn bijna onmisbaar is het een hond voor de liefde, het plezier of voor sirieusere zaken.
Ze kunnen bijna overal op getraind worden.
Maar hoe hou je hond nou gezond?
Hier 5 handige tips.

5 tips voor een gezondere hond.
Jij wilt toch ook dat je met een leuke, energieke en gezonde hond over straat gaat? Hieronder staan een aantal tips om je hond gezonder te laten leven.

Goede voeding
Als je jouw hond goed hondenvoer geeft dan zal je merken dat hij soepeler wordt en dat hij minder vaak honger heeft. Een merk met goed is bijvoorbeeld Royal Canin.

Schoonheidsslaapje
Na een dag lang ontdekken, blaffen en spelen moeten honden net als mensen goed uitrusten. Vooral pups moeten goed uitrusten, het is daarom aan te raden om voor een pup een schema te maken met daarin de vaste punten: uitlaten, spelen, eten, rusten, slapen. Een pup die meer dan een half uur in de weer is geweest, is nou eenmaal moe.
Slapen kan natuurlijk saai op de grond, maar tegenwoordig kunnen honden zelfs slapen op luxe matrassen in een hemelbed!

Wandelroutes
Je hond uitlaten kan soms best vervelend zijn, omdat je er geen zin in hebt. Een leuke manier om afwisseling te krijgen in de rondjes die je loopt is om de mobiele app ‘blokje om’ te gebruiken. Elke keer dat je gaat wandelen kan je instellen waar en hoe lang je wilt lopen. De app rekent dan elke keer een andere route uit! Zo blijft je hond in beweging en leert het constant nieuwe plekjes kennen! Hierdoor blijft je hond nieuwsgierig en wordt hij niet te dik.

Ga met je hond zwemmen
Zwemmen met je hond in een zwembad of de zee is een uitstekende oefening voor je hond. Je hond wordt er sterker van en zal minder snel van onverwachte dingen schrikken als hij zwemt. In open water, maar ook in zwembaden, zitten toch vaak chemische stoffen en bacteriën die slecht zijn voor de vacht van je hond en zijn gezondheid. Zorg er daarom voor dat je hond na het zwemmen goed word schoongemaakt.

Goede verzorging
We voelen ons allemaal beter wanneer we goed verzorgd zijn. Mooie nagels, mooie haren, wij meiden schrijven er zelfs blogs over vol en ook je hond zit lekkerder in zijn vel als ze goed worden verzorgd. Maak je hond dus met goede shampoo schoon nadat hij in een sloot, een zwembad of de zee heeft gezwommen. Ook is het belangrijk om de nagels goed te verzorgen. Net als bij mensen kunnen lange nagels kunnen breken en ernstige pijn veroorzaken, omdat ze ongemakkelijk zijn om op te lopen. Let er ook op Als de nagels van je hond de vloer raken wanneer zijn poten op de grond staan dan ze zijn te lang.

Aandacht
De laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste, tip is om je hond veel aandacht, liefde en waardering te geven! Geliefde honden leven nou eenmaal langer!


Dit was even een ander soort artikel voor de woensdag.
Wat vinden jullie van dit artikel?
Wat vinden jullie van de tips?
Hebben jullie wat aan de tips?
En heb je zelf thuis een hond of heb je misschien een ander huisdier?
Laat het me weten, ben benieuwd!


-------------------------------------------------
- French manicure tips and Trucs
- A special interview with a special person 
-- Geef je op voor een interview
- Post je blog!

5 opmerkingen

 1. Ik wil zo graag een hondje. Zo gezellig is dat in huis. Mijn oppas kindje heeft ook een hondje en als ik daar tot laat oppas ligt hij altijd op mijn schoot! Zo lief. Helaas vinden mijn ouders het niet echt een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke post! Ik heb zelf ook een heel lief klein hondje. :) Zijn er ook speciale zwembaden waar je je hond mee naar toe kan nemen? Het is wel een erg leuk idee namelijk! Honden zwemles haha! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook een pup... Maar ik ben super blij met mijn twee kittens!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die 'blokje-om' app is echt slim! Vijf algehele goede tips, vooral voor de verzorging.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook een puppy, en dan het liefst een jack russel

  BeantwoordenVerwijderen