Waar social media allemaal goed voor is..

Social Media.
Nederland kan bijna niet meer zonder.
Ook Lifestyle and Art doet hier aan mee.
Vandaag een paar tips op het gebied van social media!
Lees dan gauw verder!
Ja, het is bijna niet meer weg te denken.
Even een foto tweeten over die lieve baby eentjes, of die mooie nagellak die je even wilt delen.
Tegenwoordig kan het allemaal.
En of het nou via twitter, facebook, Linkedin of youtube  gaat dat maakt niet zo veel meer uit.

Sinds ik mijn blog begonnen ben ben ik mij ook (nog) meer gaan richten op social media.
Het is leuk om je cijfers te zien stijgen, reacties te krijgen en positieve reacties te ontvangen. 
Dit gebeurt niet als je je site niet promoot en maar gaat zitten wachten tot iemand toevallig op jou site eindigt.
Hier moet je zeker wel iets voor doen.
Zo kan je smsjes rond gaan sturen ( dit heb ik niet gedaan, maar het is een idee), flyers op hangen of het gewoon heel hard op een druk plein in Amsterdam gaan roepen.
Maar of dat nou zo veel zou gaan helpen, dat weet ik nou niet zo zeker eerlijk gezegt.

Om toch bezoekers te krijgen is social media daar de ultime oplossing voor!
Nu moet ik natuurlijk wel zeggen dat ik nou nog lang niet zo super groot ben met 12336 bezoekers per dag en mijn mailbox niet tot z'n nokkie uitpijlt iedere dag, maar ik zie wel mijn cijfers groeien.
En als ik dan op Google Analytics ga kijken, helpt social media daar toch zeker wel aan mee!

Hier nog een paar tips voor het beheren van een twitter en facebook acount:
- Stel je hebt een twitter e acount aangemaakt maar je hebt geen volgers, hoe krijg je dan die volgers?
 • Stel jezelf in je profiel voor, vermeldt daarbij wat voor blog jij beheert en link je blog erin.
 • Zelf ben ik begonnen met sowieso andere blogs die ik leuk vind te gaan volgen. Zij krijgen dan als het goed is een mailtje dat jij hun bent gaan volgen. Zo kunnen zij weer naar jou twitter gaan en jou terug volgen of even een kijkje op jou site nemen. 
 • Als je een nieuw artikel hebt geschreven tweet deze dan. Voor meer bezoekers kun je ook een hastage gebruiken (#) waardoor de tweet ook in die categorie getweet word en de mensen die diezelfde hastage gebruiken mischien wel even een kijkje nemen. Stel je hebt een artikel over een mooi lakje of je hebt een nailart tutorial gemaakt, dan zou je heel goed gebruik kunnen maken van #nailart #nails #nailpolish ect.
 • Reageer op andere tweets, bouw een ''relatie'' op met je volgers.
 • Houd een winactie en tweet in je tweet #winactie #rtactie #rt. Er zijn een heleboel acounts die alleen op de winactie's af gaan. Zij retweten dit spontaan en je tweet met de link komt weer in een nieuwe omgeving terrecht. 
 • 1 keer in de zoveel tijd ( geen idee wanneer uit mijn hoofd ) is er een chat met de hastage #blogpraat. Dit houd in dat er dan een vraag word gesteld waar allerlei verschillende bloggers tips advies en hun mening over uiten. Er komen soms hele handige tips voorbij, echt een aanrader!
 • Plaats de follow knop van twitter in je sidebar of plaats een link naar de twitter in een artikel.
- Ik heb een facebook pagina aangemaakt maar hoe kan ik nu like's krijgen?
 • Net zoals bij je twitter acount en je site/blog is het belangerijk goed te laten zien in je profiel wat dit voor pagina is, wat je er op plaats en wat voor pagina dit is/ 
 • Doe een winactie met als voorwaarde dat ze jou facebook pagina moeten liken. Het is tenslotte maar 1 seconden werk!
 • Als je het er voor over hebt heb je ook nog een functie om je facebook pagina met de link naar blog te promoten, zelf heb ik hier geen ervaring mee dus kan ik hier ook niet zo veel over vertellen.
 • Plaats regelmatig berichten op de facebook pagina. Zo plaats ik iedere dag een berichtje met een link naar mijn blog. Ook kun je je volgers om hun mening vragen via facebook.
wil jij als eerste op de hoogte zijn van alles rondom Lifestyle and Art?Add me on Instagram: yeahfleur 

wil je dat ik jou ook volg via twitter of jou facebook  pagina like?
Laat het dan even weten via een tweet naar @lifestyleandart of laat een berichtje achter op de facebook pagina.
Als ik zie dat je mij volgt via Instagram volg ik automatische terug.
Niet onder dit artikel;-)

Wat vinden jullie van dit artikel?
Volgen jullie Lifestyle and Art al on social media?
Wat doe jij om jou blog te promoten?

Love && Enjoy

1 opmerking

 1. Dit zijn wel echt goede tips! Ik heb mijn blog bij twitter in mijn bio staan maar ik weet nog niet zo goed hoe ik over mijn blog moet twitteren zonder dat mensen het als spam gaan zien. Dus bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen