Webshop | Mycoco

Het derde webshop interview is vandaag aan de beurt.
Vandaag een leuke webshop met vooral heel veel leuke sierraden!
Benieuwd?
Ik ben deze webshop al een paar keer tegen gekomen via google.
Zij verkopen heel veel leuke accesoires voor een mooi prijsje.
Van ear cuffs , ringen tot horloges.
En om hun webshop te promoten hebben ook zij zich opgegeven voor een interview!
Laten we gauw beginnen.The people behind the webshop:
Stel jezelf voor, wie ben je, hoe jong ben je?
Ik ben Rachèl Pagen en ben 19 jaar oud. Ik studeer Communicatie aan de HAN in Arnhem. Samen met mijn vriend Stefan Hendriks ben ik een half jaar geleden onze webshop begonnen.

Waarom heb je je opgegeven voor dit interview en wat verwacht je ervan?
Wij zijn pas sinds een half jaar ‘live’ met onze webshop, dus kunnen wel wat naamsbekendheid gebruiken! Verder vinden wij het erg belangrijk om de bezoekers van onze webshop een beeld van ons te krijgen. Zelf vind ik het erg fijn om te weten wie er ‘achter’ de webshop zit wanneer ik een bestelling plaats. Het wekt vertrouwen.

Is je webshop je dagelijkse bezigheid of werk je daarnaast ook nog ergens anders? Zo ja wat doe je dan?
Ik werk inderdaad ook nog ergens anders, namelijk bij VES. Dit is een soort uitzendbureau voor horecamedewerkers. Hierdoor werk ik telkens ergens anders. Tuurlijk is de webshop wel een dagelijkse bezigheid maar wij verdienen er zelf nog geen geld aan. Al het geld wat wij verdienen aan het verkopen van de artikelen, gebruiken wij om weer nieuwe artikelen voor in te kopen.

Wie inspireert jou in wat je doet op welk gebied dan ook?
Webshops als Modemusthaves en Regal Rose (Engelse webshop) inspireren mij heel erg. Modemusthaves op het gebied van grootte assortiment, diversiteit en gebruik van Twitter. Regal Rose inspireert mij ontzettend door de artikelen die zijn verkopen. Alle sieraden die zij verkopen zou ik wel willen hebben!

Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen webshop te starten?
Goeie vraag! Stefan en ik waren vanwege mijn verjaardag op Texel. En toen zaten we een beetje te fantaseren over het verkopen van horloges via een webshop. Hoe gaaf zou dat wel niet zijn?! De volgende dag waren we op internet aan het zoeken naar horloges die we konden verkopen en zo is het balletje gaan rollen.

About the webshop
Wat is de naam van de webshop? Waarom heb je voor deze naam gekozen?
De webshop heet MyCoco. Eerlijk gezegd is er geen achterliggende gedachte voor deze naam. We vonden het gewoon leuk klinken. Het i wel zo dat ik gek ben op kokos en de geur ervan, dus misschien heeft dat onbewust meegespeeld haha.


Wat voor soort webshop is het? ( lifestyle, beauty ect)

MyCoco is een webshop voor sieraden. We verkopen er nu horloges, ringen en ear cuffs op, maar willen dit graag uitbreiden naar kettingen en armbanden.

Sinds hoelang bestaat de webshop?
In januari 2012 zijn live gegaan met de webshop. Eigenlijk was alles vorig jaar oktober al klaar, maar er was nogal wat gedoe met de website. Was een enorme opluchting toen ik eindelijk de webshop klaar had.

Wat verkopen jullie zowel allemaal in de webshop?
Zie bovenstaand antwoord bij ‘soort webshop’J

Wat is jou favoriete product die in het assortiment te koop is en waarom?
Dat zijn de ear cuffs! Ik wilde vroeger altijd een gaatje laten schieten bovenin mijn oor, maar durfde niet en het mocht niet van mijn ouders. Toen ik mijn derde gaatje in mijn oorlel liet schieten, kon ik de piercing bovenin mijn oor wel vergeten! Dankzij de ear cuffs is een gaatje niet meer nodig! Ideaal en ik vind het er ontzettend stoer uitzien. Verder vind ik de connecting rings ook heel erg gaaf.

Lopen er ook wel eens actie’s in de webshop? Zo ja wat voor acties zowel, zo nee waarom niet?
We hebben kortingen lopen op horloges en ringen. Verder zijn we bezig met een winactie via een blog. Ik ben nog een beetje zoekende naar nieuwe, leuke acties. Tips en ideeën zijn van harte welkom!

Welk product is het populairste uit de shop en word het meeste verkocht?
Dat zijn de ear cuff cross en de kruisring. De ‘kruizen’ trend is ontzettend populair!

Werken jullie ook wel eens samen met bloggers? Zo ja wat zijn jullie eisen om in aanmerking te komen? Zo nee waarom niet of zijn jullie dit in de toekomst wel voorplan?
Wij werken samen met bloggers. We vinden het ontzettend leuk om mailtjes binnen te krijgen waarin bloggers vragen om samenwerking met ons. Eerlijk gezegd stellen wij niet echt eisen. Het is natuurlijk perfect als een blog bij onze doelgroep past en minimaal 100 volgers heeft. Maar is geen directe eis. De blog moet er gewoon leuk uitzien, mooie foto’s hebben en leuke blogposts bevatten. Wij zijn snel tevreden hoor! Vind het al een eer dat bloggers ons benaderen, dus zeg 9 van de 10 keer JA.

Wat hoop je over 10 jaar met de webshop bereikt te hebben?
Veel naamsbekendheid! Het zou geweldig zijn als tijdschriften producten uit onze webshop gebruiken. Verder hopen wij dat we tegen die tijd ons assortiment ontzettend hebben uitgebreid. Maar daar is hopelijk geen 10 jaar voor nodig ;).

Waarom zou je de meiden die dit lezen adviseren om eens een kijkje te nemen in jouw webshop?
De artikelen is onze webshop zijn stoer met af en toe een schattig artikel. Het is de bedoeling dat onze sieraden een outfit een aparte ‘twist’ geven. Meiden die dat zoeken, zijn bij ons aan het juiste adres! Verder hebben wij geen verzendkosten onder de €10,- op ringen en ear cuffs. Meiden kunnen via bankoverschrijving afrekenen en zodra het bedrag binnen is wordt je pakketje gelijk opgestuurd.

Heb je ook een twitter/facebook/hyves/instagram ect waarop wij als eerste op de hoogte kunnen zijn over alles rondom de site?
Wij hebben een twitteraccount en een blog. Op twitter kan je ons vinden op @mycocowebshop en onze blog is www.mycocowebshop.blogspot.com.

Wat is de link om een bezoekje te brengen in de webshop?

Zijn je verwachtingen uitgekomen van dit interview?
Ik vind het ontzettend leuke vragen en ben erg benieuwd naar het resultaat. Hoop dat je blog bezoekers het een leuk interview vinden.

Heb je nog ideen/tips/suggesties voor het volgende interview?
Nee, je doet het super!

Ik wil Rachel en Stefan bedanken voor het invullen van het interview.
Ik denk zeker wel dat jullie nog heel groot gaan worden aangezien de ear cuffs nu steeds populairder worden en jullie over het algemeen hele leuke accessoires verkopen voor vriendelijke prijsjes.
Ik zou zeggen neem snel eens een kijkje en bekijk het assoirtiment, zeker een aanrader!

-> Heb jij een webshop en zou je ook wel een promotie interview kunnen gebruiken?
Geef je dan HIER op voor een webshop!

Wat vinden jullie van dit interview?
Kende jullie deze webshop al?

Love && Enjoy 

1 opmerking

  1. Het is inderdaad een leuke webshop, je kunt er niet zo heel veel vinden, maar wat ze verkopen is leuk. dat soort sieraden zie je niet vaak, daarom is het zo leuk! Het is tenminste origineel.

    Leuke blog, ik volg je! xxxx

    BeantwoordenVerwijderen