Schoolfoto tips by Naomi

School is alweer helemaal begonnen en de schoolfoto's komen er aan. Als ik hoor dat de schoolfoto "deze en deze" dag is raak ik vaak in paniek omdat ik er natuurlijk niet lelijk op wil staan! Je moet maar net geluk hebben dat je geen puistjes hebt,dat je haar helemaal goed zit en dat je er niet uitziet alsof je alweer aan vakantie toe bent. Vandaag heb ik een paar tips qua make-up voor de schoolfoto's! Dit zijn dingen die ik fijn vind om te gebruiken. Enjoy :)


Sommige meiden vinden make-up verschrikkelijk, maar waarom? 'Kijk dan naar Barbie van OhOhCherso!' Oke, ja: Dit is een heel extreem voorbeeld van make-up maar met schoolfoto's, die je gezicht zo plat als papier maken, is make-up een handige tool om er goed uit te zien!

Nummer 1: Zorg voor diepte in je gezicht.
Zelf doe ik dit altijd door eeen beetje bronzer op mijn wangen te doen en in mijn nek. Geen zorgen dat je een cakeface hebt op de foto want door de flits valt kleur gauw weg. Door maar een klein beetje bronzer op te doen zie je er op de foto uit als normaal. Je zou eventueel ook wat highlighter onder je ogen, op je neus, voorhoofd en kin kunnen doen maar zelf vind ik dat een beetje teveel van het goede.

Nummer 2: Zorg ervoor dat je niet glimt!
Wow! Ik heb een keer echt een foto verpest doordat ik een heel glimmend voorhoofd had! Verschrikkelijk was die foto... mijn tips hiervoor zijn breng 's ochtends gewoon een beetje poeder aan over je hele gezicht waardoor je als je je foto moet maken toch nog net een beetje een mooie glow hebt, geen vet voorhoofd meer!! Je zou natuurlijk ook nog blotting papiertjes mee kunnen nemen als je een hele erge vette huid hebt.Nummer 3: Laat je ogen schitteren.
Dit bedoel ik niet helemaal letterlijk met allerlei glitter oogschaduw, oh boy hell no! Ik bedoel hiermee dat je moet zorgen dat als mensen naar jou kijken ze als eerst naar je ogen kijken, dat kan heel mooi zijn op een foto. Hiervoor zet ik zelf altijd een dun lijntje met eyeliner en vul ik mijn waterlijn in met oogpotlood. Sommigen mensen zeggen dat je ogen daardoor kleiner lijken, dat kan wel zo zijn maar het laat je iris wel mooi zien. Het contrast van het oogwit en de zwarte eyeliner en oogpotlood is heel goed zichtbaar op een foto! Als je niet zo'n zin hebt om te klooien met eyeliner kun je natuurlijk ook alleen mascara op doen. Mascara zou ik echt al-tijd op een foto dragen. Waarom: Anders lijkt het net alsof je een wimpers hebt!

Nummer 4: Geen fiets-kapsels meer!
Dit is een tip die goed voor mij werkt! De beste die ik ooit heb bedacht en waar ik in de winter veel gebruik van maak: de muts. Een muts klinkt heel slecht als je denkt aan je haar, maar voor mij is dit een super oplossing! Als je door de wind fiets word je haar vaak naar achter geblazen, hierdoor hangt het helemaal uit je gezicht en vaak blijft het dan ook zo staan. Dit is niet heel erg mooi op een foto... dan word je haar heel erg plat naar achter geblazen en dat zorgt een beetje voor een vissengezicht... Woops! Dan is een muts heel handig! Zorg dat je haar precies zit zoals je het wil en doe daar losjes een muts overheen. Je haar kan dan natuurlijk een beetje plat zijn maar dat is simpel op te lossen: Flip je haar even naar voren, even schudden en dan weer terug "flippen"! Tadaahhhh

Dit waren mijn tips om goed op de schoolfoto te staan!
Natuurlijk wat je draagt of hoe je lacht ligt helemaal aan jezelf maar dit zijn nogal algemene tips die ieder meisje wel kan gebruiken!

Good luck!!

Twitter: @_Naoomm
Instagram: NaomiValerie

Hoe zien jullie eruit op je schoolfoto?


9 opmerkingen

 1. Leuke en handige post! Gelukkig heb al drie jaar geen schoolfoto gehad. Ik wist nooit wat ik met mijn haar, kleding of make up moest doen:) Toen zouden deze tips wel handig uitkomen haha :)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel handig! Ik ga ze gebruiken, die van mij komt er ook weer aan haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd handig. Gelukkig heb ik dat schoolfoto gedoe de volgende 2 jaar niet meer. Helleluja voor het mbo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha leuk geschreven! Ik heb net schoolfoto's gehad, wacht nog op de uitslag haha.

  http://www.susanneke.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In ons 25 jarig bestaan hebben wij een uitstekende naam opgebouwd in allerlei vormen van fotografie en foto-afwerking mede doordat wij 99% van het werk in eigen huis afwerken met top-apparatuur.
  For more information kindly visit:- Schoolfotograaf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat jullie je best hebben gedaan voor de schoolfoto's pas gemaakt in Rotterdam. Vooral de gekke bekken schoolfoto is erg geslaagd.

  For more information kindly visit:- Schoolfotograaf

  BeantwoordenVerwijderen