Personal | Waarom bloggen? 5 redenen!

In mijn omgeving weet het grootste gedeelte wel van mijn blog af.
Toch zijn er mensen die het niet weten en die er misschien wel raar op zullen reageren als ze het ooit te weten komen.
Want wat is er nou leuk aan schrijven?
Schrijven is toch saai, schrijven kan je toch haast niet leuk vinden?
Toch vind ik het leuk en vertel ik jullie vandaag waarom ik het bloggen zo leuk vindt.
Benieuwd?
Ik blog sinds 11 september 2011.
Sinds die tijd sinds die ene dag is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan.
Een wereld van bloggen.
Een wereld van andere die met mij de liefde voor het bloggen delen.
En in die wereld heb ik in die anderhalf jaar tijd heel wat nieuwe dingen ontdekt.
Want voor heen kende ik geen blog, wist ik niet van het bloggen af en laat staan van het voldoenings gevoel na iedere reactie.
Ja en nu anderhalf jaar verder kan ik daar wel over mee praten.
Om die reden geef ik jullie vandaag 5 redenen waarom ik ben gaan bloggen en waarom ik daar nog steeds mee bezig ben.

Passie delen.
Vroeger schreef ik altijd al verhalen, ik schreef hele schriften vol.
Jammer genoeg heb ik die weggegooid, toch is het blijven hangen.
Toen ik begon met mijn blog was het alleen maar nailarts uitleggen aan de hand van foto's en tekst die ik ook gefilmd had en op youtube had geplaats.
Toen ik later uitbreiden merkte ik dat het motivatie gaf.
De bezoekers aantallen gingen omhoog en ik ging meer schrijven, meer bedenken en meer uitproberen.
Wat de meeste saai vinden, dat vind ik leuk.
Ik vind het niet erg om stukjes te schrijven en als ik het over iets doe wat ik leuk vind is het ook helemaal niet moeilijk.
Ik ben erachter gekomen dat het schrijven van een blog een ding is geworden dat ik passie kan noemen. Want ondanks de spellingfouten die er vast en zeker nog in terug te vinden zijn, is dit wel iets wat ik leuk vind en waar ik met een volle 100% aan begin.
Ik had anderhalf jaar geleden nooit gedacht dat ik nog steeds een blog had, een blog die groeit, niet in grote stappen maar het voelt goed en het wordt gewaardeerd.
En dat is zó fijn!

Nieuwe dingen leren.
Op school leer je een heleboel; Nederlands, rekenen, engels, tekenen, aardrijkskunde en niet te vergeten schrijven.
Ja op school leer je een heleboel.
Maar door dat ik anderhalf jaar geleden ben gaan bloggen durf ik ook te zeggen dat ik in die anderhalf jaar heel wat nieuwe dingetjes erbij heb geleerd.
Ja, want van bloggen leer je ook.
Bloggers geven elkaar zonder dat ze het door hebben tips.
Je leest elkaars blogs, je leest een andere manier waarop je iets duidelijk kan maken, ziet hoe andere foto's maken en krijgt daar door weer nieuwe ideeën en inspiratie.
Een voorbeeld is dat ik mijn eerste nail art met een flesje water in mijn handen liet zien. Je ziet op die foto meer het blauwe flesje water dan mijn nail art. Nu ben ik anderhalf jaar verder, maak ik foto's met een veel betere camera en moet de foto perfect zijn voordat ik hem online zet.
Natuurlijk, het is nog niet op en top. Maar als ik het zou vergelijken met toen zie je een duidelijk verschil. Zo ook met het schrijven; ik gebruikte geen hoofdletters, lette niet op spellingfouten en er zaten grote gaten tussen de teksten. Nu is dat wel anders, ik word gek als ik er later achter kom dat ik geen hoofdletter/komma's/punten echt  heb gebruikt. Of laat staan dat ik bij namen een hoofdletter vergeet, die dwang van hoofdletters is zelfs zo erg dat ik het bij mijn vriendinnen verbeter zonder dat ik het merk. Ik let ook meer op mijn spellingfouten er zit namelijk een spellingscontrole in Google Chrome die mooi rood kringelt als je een fout hebt gemaakt. Natuurlijk zijn hier door nog lang niet alle spellingsfoute en grammatica fouten weg, maar het helpt toch écht wel.
En ook een groot voordeel is de feedback die ik wel eens krijg, het helpt zo veel!
Ja, wat betreft het hebben van een blog heb k heel wat nieuwe dingen geleerd en valt er vast nog heel wat te leren. Zeker de moeite om door te gaan dus!

Nieuwe gewoontes, nieuwe intresses.
Door het lakken van mijn nagels, het maken van nail art en het combineren met schrijven ben ik begonnen met bloggen. Dit bloggen is een gewoonte geworden.
Ik ben er dagelijks mee bezig, het hoort bij mijn dagindeling.
Door het bloggen ben kom ik ook op andere blogs terecht  blogs van andere die dezelfde passie voor schrijven als die van mij delen.
Bloggers die op een andere manier schrijven en vooral over andere dingen schrijven maar die wel mijn interesses wekken en die ik graag wil lezen.
Ook ben ik door het bloggen meer gaan geïnteresseerd in make up, waar ik 2 jaar geleden lang geen mascara droeg, probeer ik nu zo af en toe een mooie ooglook uit aan de hand van een tutorial.
Vooral op het gebied van beauty en fashion ben ik nieuwe dingen gaan uitproberen. Ik heb hier dus zeker nieuwe interesses ontdekt.

Nieuwe mensen en persoonlijkheden. 
Ik kijk graag om mij heen, daar ben ik door middel van mijn blog wel achter gekomen.
Ik haal uit dingen die ik zie gebeuren of die gewoon gebeuren inspiratie en ideeën om te gaan schrijven.
Dit zul je misschien niet zo snel terug lezen in mijn teksten, maar door een kledingstuk  het zien van een lief diertje of het het horen van pratende mensen kunnen mij al heel goed wakker schudden.
Maar ook het lezen van andere blogs vind ik leuk.
Om die reden vind ik het ook niet erg om 1 keer in de zoveel tijd een post je blog artikel te plaatsen.
Juist omdat ik open sta om nieuwe blogs en persoonlijkheden te leren kennen.
Zo hebben we ook een hele leuke groeps- app op whatsapp met een aantal bloggers.
Ik kan mij daar echt mee vermaken en het is gewoon leuk om via het social media nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde passie met jou delen.
Ook zeker een reden dat het bloggen zo leuk maakt!

Relaxen tijdens het maken van een blog.
Een andere zekere reden dat voor mij het bloggen zo leuk maakt is dat ik mij echt kan ontspannen tijdens het schrijven van een blog.
Zoals nu, ik typ dit nu op een zaterdag middag na het werk, muziekje op; lui met laptop op schoot en gaan met die banaan.
Hoe ga ik het neerzetten, hoe kan ik dit het beste omschrijven en wat ik ga ik er voor extra's aan toevoegen?
Gaat dit een foto post worden of juist meer een schrijf post, ga ik er veel of weinig foto's bij doen?
Die vragen beantwoord ik iedere keer weer en dat gecombineerd met Emeli Sande, Rihanna, The script of Beyonce door de speakers is helemaal niet zo verkeerd!
En daarbij ik kan er mijn ding in kwijt, het is een beetje te vergelijken met een muzikant of danser die helemaal op gaat in zijn of haar muziek/choreography, zo ga ik op en kan ik mij helemaal laten gaan tijdens het schrijven van een nieuwe blog.

Dit zijn 5 redenen die bij mij spelen als het gaat waarom ik nu dik anderhalf jaar verder nog steeds dingen bedenk om over te schrijven.
5 dingen die mij motivatie geven om opnieuw weer dingen te bedenken, inspiratie te zoeken maar ook nieuwe dingen uit te proberen.
En deze redenen wilde ik gewoon even graag met jullie delen en misschien haal jij hier ook nog eens wat uit!

Wat is jouw reden waarom je nu nog steeds bezig bent met je blog?

--------------------------------
 Ik heb 100 volgers met Bloglovin behaald, dit is reden voor een winactie.
Doe jij al mee? Klik hier!

Love && Enjoy 


7 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen. Ik vind het leuk om mijn passie te delen met anderen en ook om via mijn blog andere mensen te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige blog :) Ik blog nu sinds december 2012 en ben echt hooked! Het is zo fijn om mijn ervaringen te delen op een positieve manier. Ik heb al zoveel fijne reacties gehad! Ik heb er geen dag spijt van :) Binnenkort zelfs een bloggersmeeting! Het is echt leuk om nieuwe mensen te ontmoeten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk! Dit zijn ook wel de redenen waarom ik blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaa om deze redenen blog ik dus ook! Het schrijven is vooral heel leuk, en contact hebben met de mensen uit het bloggerwereldje (groeps whatsapp, hihi <3)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben achter blogs gekomen dankzij de vermeldingen van de Girlz! Daarvóór wist ik niet eens van het bestaan af! Ook wist ik niet zoveel van make-up, ondanks dat ik me er wel een beetje mee bezig hield. Ik heb echt ontzettend veel geleerd dankzij het bloggerswereldje! Ook heb ik leuke contacten waaronder jou in de bloggers w'app. Binnenkort mag ik van mijn docent journalistiek een les besteden met uitleg over bloggen en mensen ervan overtuigen dat het leuk is om te doen en dat het leerzaam is! :D

  BeantwoordenVerwijderen