Gastartikel | Hou jij ook zo van de HEMA?

Als je aan Nederlanders in het buitenland vraagt wat ze het meeste missen aan ons kikkerlandje is het antwoord vaak "de HEMA". Niet zo gek, want er zijn maar weinig warenhuizen die zo'n leuk, origineel en uitgebreid assortiment hebben. Tijd om wat meer te vertellen over de Hema én jou te verblijden met Hema korting.De naam HEMA hoor je eigenlijk met hoofdletters te schrijven. Niet voor niets, want het is eigenlijk een afkorting van Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Alle spullen waren bij de oprichting in 1926 te koop voor 25 of 50 cent. Er waren geen duurdere of goedkopere producten, tot 1928. Toen kwamen er ook bedragen als 10 cent 75 cent en 1 gulden.

In eerste instantie was de HEMA helemaal niet zo populair. Tot 1926 had je eigenlijk alleen hele luxe warenhuizen, zoals de Bijenkorf. Alles was daar duur, dus het was niet haalbaar voor de gewone burger. De HEMA was een warenhuis voor iedereen, maar werd door de lage prijzen gezien als een winkel voor armelui. Rijke mensen wilden er niet gezien worden. Ze stuurden daarom hun personeel naar de winkel om voor ze te shoppen. Gelukkig is dit beeld helemaal veranderd en shopt iedereen bij de HEMA.

De lage prijzen zijn gelukkig wel gebleven. Je betaalt tegenwoordig wel iets meer dan de 25 guldencent van vroeger, maar de HEMA is nog steeds goed betaalbaar. Door het grote assortiment slaag je hier bovendien altijd! Zoek je een mooi nagellakje? Op naar de beautyafdeling! Iets leuks voor in huis? Op de afdeling Woondecoratie vind je ongetwijfeld een hippe kandelaar. Ook voor lingerie, wijn, cadeautjes en een nieuwe agenda ben je bij de HEMA aan het goede adres. Na het shoppen is het goed uitblazen met een lekker broodje en een heerlijke ijskoffie in het restaurant.

De HEMA zit door heel Nederland, dus er is er altijd eentje in de buurt. 
Shop jij wel eens bij de HEMA?
 En wat is dan je favoriete product?

6 opmerkingen

  1. De laatste tijd ga ik steeds meer van de Hema houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Wij gaan binnenkort verhuizen, dus ik kan wel wat aantal nieuwe items gebruiken ;)

    BeantwoordenVerwijderen