Interview | Een jaar later; hoe is het nu met Dr. Papasov?

Misschien dat je het je nog wel kunt herinneren.
Vorig jaar rond deze tijd heb ik een speciaal interview online gezet.
Dit was het interview met Dr. Papasov. 
Een toen beginnende DJ die ik had gemaild voor een interview.
Dit interview was toen een van mijn hoogte punten, want ik had een DJ geïnterviewd!
Nu een jaar later was ik eigenlijk wel weer benieuwd, want; hoe is het nu met Dr. Papasov?
Ik heb hem gemaild en hem nog eens een aantal vragen voor gegooid. 
Benieuwd wat er allemaal gebeurt is in het afgelopen jaar?
Ik vroeg het hem!
 1. Voor diegene die het vorige interview niet gelezen hebben; Zou je jezelf in het kort willen voorstellen?
Mijn naam is Sam, als DJ en producer beter bekend als Dr. Papasov. In het afgelopen jaar heb ik in meer dan 10 landen, met rond de 150+ boekingen geprobeerd het nachtleven van mensen wat leuker te maken. 
2. Tijdens het vorige interview vertelde je dat jij nog een groot deel van de promotie en de boekingen zelf regelde maar dat er toch ook wel al een aantal dingen door je manager werden geregeld, is dit nog steeds zo?Zo nee, in hoeverre is dit veranderd en wat merk je hier als artiest van?
Als je begint als DJ of producer, is het ontzettend hard werken voor je eerste boekingen. Vaak draai je gratis of voor een habbekrats, om je naam op te bouwen in de scene. Je moet dan ook nog een hele boel zelf regelen. Inmiddels zit ik op het niveau dat boekers, promotors en organisaties zelf naar mij toe stappen omdat ze mij willen boeken, in plaats van andersom. Ook regelt ondertussen mijn management alles voor me, zodat ik mij kan focussen op draaien en produceren.

3. Ik vroeg je toen ook wat toen de leukste ervaring was die je had mee gemaakt. Je vertelde toen trots dat je op malta was uitgenodigd om in een van de bekendste clubs te komen draaien. En dat je daar toen bent terug gevraagd voor een zomertour. Hoe is dit verder gegaan? Ben je uiteindelijk daar nog heen geweest, zo ja hoe was dat? Zo nee waarom niet?Jazeker, dat was een van mijn eerste internationale ervaringen als DJ en dat vond ik toen erg tof. Ik ben later nog twee keer terug geweest en heb voor de zomer ook wat grote feesten op Malta gepland staan.
4. Ook zaten er toen de tijd een aantal zomertours aan te komen. Hoe waren die? En waar ben je uiteindelijk allemaal geweest?
Vorige zomer heb ik boekingen gehad in Griekenland, Malta, Turkije en natuurlijk in de Benelux. 
Jazeker, ook in Nederland heb ik steeds grotere feesten staan, waaronder wat grote festivals deze zomer. Ook zie je de fanbase uit Nederland toenemen op Facebook en bij de gigs zelf, dat is erg vet om te zien. 

5. En hoe is het afgelopen toen je mocht afsluiten voor 3000 man in Tilburg?
Dat was heel tof. Ook een van mijn eerste ervaringen destijds voor een publiek van een paar duizend man, dus dat vond ik erg leuk om te doen. Hier zie je een kleine impressie: 
6. Zijn er veel dingen veranderd in het afgelopen jaar? 
Ik doe natuurlijk nog steeds hetzelfde als bij ons eerste interview, maar je kunt wel zeggen dat alles sindsdien een vlucht heeft genomen. Ik draai nu gemiddeld 8 tot 12 boekingen per maand, en gemiddeld 1 keer per maand een gig in het buitenland. Dat soort ervaringen zijn erg tof en ik hoop dat dat op deze manier blijft groeien.

7. In hoeverre durf jij over je eigen carrière te zeggen dat je gegroeid bent ten opzichte van vorig jaar?

Zowel als DJ en als producer ben ik in het afgelopen jaar enorm gegroeid. Ik draai nu grote, internationaal bekende feesten en werk ook samen met Beatport (de dance hitlijsten) top 10 producers. Er komen 3 nieuwe videoclips van me aan en voor de komende tijd heb ik boekingen bevestigd op grote festivals als WiSH outdoor, maar ook in het buitenland in Israel, Tsjechie, Curacao, Sint Maarten e.t.c.

8. Wat is je hoogte punt tussen vorig jaar juni tot nu?
Phoe, moeilijke vraag. Ik denk dat dat mijn Caribbean tour moet zijn geweest. Ik heb daar gedraaid met grote namen als Sunnery James & Ryan Marciano op de grootste feesten van de Nederlandse Antillen en Sint Maarten. Door die tour heb ik nu ook alweer 2 nieuwe boekingen in die regio staan.

9. Ik zie op facebook veel mooie foto's voorbij komen van plekken hier heel ver vandaan. Hoe is die tijd geweest/is om zo vaak van huis (Nederland) weg  te zijn? Hoe lang ben je in totaal weg geweest?

Op dit moment heb ik ongeveer 1 buitenlandse boeking per maand. Dan ben je vaak een paar dagen weg. De zomer is de drukste periode en vorige zomer ben ik dan ook in totaal 4 weken achter een stuk onderweg geweest. Toen was het wel weer heel fijn om thuis te komen en de mensen om wie je geeft weer te zien. Het ziet er niet naar uit dat komende zomer enigsinds rustiger zal worden ;-)

10. Waar kijk je op dit moment erg naar uit?

Enorm veel, eigenlijk. Er komen 2 hele grote releases (platen) aan, met enorm getalenteerde producers, 2 nieuwe videoclips en een hoop nieuwe boekingen internationaal. Daar heb ik erg veel zin in.

11. Durf je van jezelf te zeggen dat je nu ook bekender bent geworden in Nederland?

Jazeker, ook in Nederland heb ik steeds grotere feesten staan, waaronder wat grote festivals deze zomer. Ook zie je de fanbase uit Nederland toenemen op Facebook en bij de gigs zelf, dat is erg vet om te zien. 

12. Wat staat er aankomende zomer op jouw te wachten? Heb je al grote plannen of laat je alles maar een beetje op je af komen en zie je wel waar je strand?

Dat heb ik hierboven eigenlijk al een klein beetje verklapt. Kort maar krachtig gaan er een paar hele vette nieuwe platen en videoclips van mij uitkomen, samen met een hoop hele dikke (internationale) boekingen. Ook ga ik een tour lanceren, samen met mijn MC (MC Nas-T) genaamd The Antidote Tour (http://www.theantidotetour.com).

Social media:
Like de facebook pagina van Dr papasov
Volg Dr. Papasov via twitter
Klik hier voor de website en meer Dr. Papasov

Ik wil Sam nogmaals hartelijk bedanken voor het beantwoorden van de vragen.
Ik wens je heel veel succes met de dingen die komen gaan, dat is gelukkig heel veel moois! En laat maar weten als de video clip uit is, ben heel erg benieuwd!
Succes en wie weet tot ooit!

Kende jij Dr. Papasov al?
Wat vind jij van zijn muziek?


Love & Enjoy 



4 opmerkingen

 1. Ik ben erbij op WISH!!! ik twijfel alleen nog welke stage ik ga, Dries Roelvink draait namelijk op hetzelfde tijdstip..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben wel benieuwd hoe hij er zonder zonnebril uitziet haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je nog een interview hebt gedaan! Ik heb de vorige niet gelezen, maar je stelt goede vragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk interview! Ik kende dr. papasov eerlijk gezegd nog niet hihi

  BeantwoordenVerwijderen