Naomi | Reinigingsdoekjes: Onyx VS Coconut Care


 Ja dames, ik ben er weer! Door alle stress van school had ik geen tijd om een artikel te schrijven maar wees niet getreurd want ik ben er weer!

Vandaag ga ik voor jullie twee super budgetproof reinigingsdoekjes vergelijken. Als eerst de Onyx Oog & Make-up reinigingsdoekjes en als tweede de Coconut Care Facial Cleansing Wipes. Ze komen beiden van de action dus dit is natuurlijk nog een grotere plus.

Wil jij weten of één van deze of mischien wel beide doekjes het waard zijn om te toch maar eventjes ste halen? Kijk dan verder voor mijn mening en foto's.In ieder pakje zitten 25 doekjes, als je je gezicht twee keer per dag reinigt kan je hier ongeveer twee weken mee doen. Dat lijkt misschien kort maar kijk naar de prijzen! De Coconut Care doekjes kosten 79 cent en de Onyx doekjes kosten 62 cent. Say whut? Ja echt waar! Ze kosten bijna niks! Ik heb beide doekjes twee  weken lang getest en kan dus wel een eerlijke mening geven!

Coconut Care:

De coconut care doekjes zijn voor de normale tot droge huid en ze beloven je gezicht glad en zacht te maken. De doekjes voelen heel goed aan en zijn een goed formaat. Ze ruiken heerlijk naar kokosnoot (als je daar een fan van bent natuurlijk) en ze maken je gezicht inderdaad heel erg zacht. Als je je gezicht hebt gereinigd met een doekje blijft er een dun laagje vloeistof achter op je gezicht wat in een half minuutje is ingetrokken. Boy oh boy, wat vind ik deze doekjes fijn! De geur van kokos vervaagd op je gezicht naar een iets warmere geur en je gezicht voel lekker schoon aan.

Onyx:

De onyx doekjes zijn voor alle huidtypen en volgends de verpakking 'verwijderen ze gemakkelijk make-up & waterproof mascara. Beval Aloë Vera en vitamine B5 en E. Laat de huid zijdezacht aan voelen. Bevat geen alcohol pH-waarde 5,5 Hypoallergeen.' Wat goed is aan dee doekjes is dat ze niet getest zijn op dieren, en dit staat dus ook op de verpakking vermeldt. De doekjes beloven je poriën niet te verstoppen en de dode huidcellen weg te halen. Dit merk ik zelf heel erg! De doekjes ruiken iets meer naar de schoonmaakdoekjes of babywipes. Ze hebben een typische schoonmaak-geur. De doekjes voelen iets grover en droger aan. Dit heeft zijn voordeel: het heeft een scrubbend effect, en het heeft een nadeel: het kan je huid heel droog maken of beschadigen wanneer je te hard wrijft. Ik vind deze doekjes iets te waterig omdat het laagje dat achterblijft echt op je huid blijft liggen. Ik veeg dit zelf graag weg met een handdoek.

OP NAAR DE TEST!


Ik heb een soort "test-gezicht" gemaakt op mijn arm zodat je goed ziet hoe de doekjes make-up verwijderen. Van boven naar onder: Mascara van MaxFactor, een zwart oogpotlood van Catrice, foundation en poeder van GOSH en als laatst een rode lippenstift van NYX. Dit lijkt mij de ultieme test!

Als eerst de coconut care doekjes:

Dit is bij één veeg en zoals je ziet is bijna alles weg. De foundation is zo goed als verdwenen en alleen het oogpotlood lijkt te blijven zitten. De mascara is ook bijna helemaal weg en de lippenstift is ook verdwenen.


 Ik ben nog twee a drie keer over hetzelfde stukje heengegaan maar het oogpotlood is behoorlijk heftig. Ik heb dit er na de foto's wel afgekregen met het doekje en ik heb hier niet keihard voor hoeven boenen.


Als tweede de Onyx doekjes:

Zoals ik al zei zijn deze doekjes een stukje droger. Dit heb ik enorm gemerkt met het droge oogpotlood en de droge mascara. Omdat de lippenstift vettig is, werd deze perfect weggehaald. Dit geldt ook voor de foundation. Mijn huid werd iets roder maar uiteindelijk heb ik ook de mascara en oogpotlood weggekregen. Ook hiervoor hoefde ik niet keihard te boenen, wel iets harder dan de kokos doekjes.


Je ziet hier dat na een heel klein beetje boenen de oogpotlood toch iets beter weg is, maar toch blijf ik ze iets minder fijn vinden. Ze zijn gewoon een beetje stug, maar dit kan meer jouw ding zijn! Je ziet het verschil ook in de doekjes! In dit doekje zie je een soort kleine gaatjes en de kokos doekjes zijn iets meer watjes structuur. Gewoon iets gladder en zachter.


Mijn over-all opinion is denk ik behoorlijk duidelijk. Ik vind de coconut care doekjes net iets fijner maar dat is mijn mening! Voor de prijs krijgen ze beide pluspunten, voor het reinigingseffect krijgen ze ook beide pluspunten, de structuur gaat naar de kokosdoekjes net als de geur. Ik vind trouwens de verpakking van de kokosdoekjes ook iets fijner want deze blijft goed gesloten.

Wat gebruik jij om je gezicht te reinigen?
Gebruik je liever doekjes, watjes of je handen?

~ Naomi
2 opmerkingen

  1. Leuke battle! Ik gebruik nu doekjes van nivea volgens mij. Meestal ga ik gewoon voor de budget merken maar deze was in de aanbieding hihi

    BeantwoordenVerwijderen