Fashion | Opgeruimd staat netjes – Je kledingkast opruimen

Het is weer sale! In bijna iedere winkel en online shop zoals Zalando kun je bergen met kleding voor een mooi prijsje vinden. En daar houden wij natuurlijk van, maar waar laat je die bergen met kleding als je al een overvolle kledingkast hebt? Tijd om de boel eens op te ruimen dus. Een kledingkast opruimen is best wel een grote klus, maar ook een leuke. Vaak vind je namelijk allerlei leuke kleding, waarvan je niet eens meer wist dat je het had!Tips en tircks
Er zijn een aantal trucjes die je kunt gebruiken bij het opruimen van je kledingkast. Begin allereerst met alles uit je kast te halen. Echt alles. Leg alles op de grond of op je bed en haal de kleding eruit die je het vaakst draagt. Deze kun je meteen weer ophangen in de kast.

Pak een grote lege doos die in je kast past en doe daar de “speciale” kledingstukken in, zoals jurkjes en schoenen die je eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden draagt. In een doos liggen ze minder in de weg en daarbij ook mooi bij elkaar verzameld. Dat is een stuk makkelijker zoeken als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft of een speciale verjaardag.
Sorteer dan de kleding die je wel eens draagt of graag wilt dragen van de kleding die je eigenlijk nooit draagt. De kleding die je zo af en toe draagt kun je natuurlijk ook meteen weer in de kast hangen. De kleding die je niet draagt kun je andersom in de kast leggen of hangen. Als je ze dan goed terug legt als je ze aan hebt gehad, kun je na een paar maanden zien welke kleding je wel en niet draagt. Het is pijnlijk, maar de kleding die je niet draagt, kun je dan weg doen. Geen nood, die ruimte kun je natuurlijk gewoon met nieuwe kleding vullen!

Hoe ruim jij je kledingkast op?


Dit artikel is in samenwerking met Zalando.

5 opmerkingen

 1. Ik gooi altijd alles op de grond en dan ga ik rustig alles terug hangen en gooi ik de kleding weg die ik echt niet meer draag.

  Liefs,
  Kiki / Chicks About Fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb toevallig laatst nog mn kast opgeruimd. Heb een hele mega Ikea tasweg kunnen doen. dat was ook wel nodig, de kast kon niet meer dicht haha!
  xox

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal gooi ik al mijn kleren Fannie de grond en ga ik alles uitzoeken. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb meerdere kasten en doe dus kast voor kast. Ik haal dan alles eruit en dingen die ik veel draag leg ik gelijk weer terug. De rest pas ik aan en kijk of het nog steeds lekker zit en of ik het nog steeds leuk vind staan. Zo niet, dan gaat het weg. Ik heb al best veel weg gedaan, maar ik moet nog steeds 1 kast haha!

  BeantwoordenVerwijderen