Naomi | Andrélon x3


Andrélon is een merk dat iedereen wel kent. Andrélon verkoopt shampoo's, conditioners, serums, haarmaskers en nog enkele andere producten voor het haar. Ik vroeg me af of je nou echt daadwerkelijk verschil merkt tussen de shampoo's of dat het gewoon een marketing praatje is. Ik besloot drie verschillende shampoos een tijdje te testen. Benieuwd naar de verschillen?
Als eerst de shampoo waar ik het meest benieuwd naar was. De natuurlijk puur shampoo bevat geen siliconen, parabenen en kleurstoffen. Puur natuur (net niet maar hij is natuurlijker dan normale shampoo). Dit klinkt harstikke goed want ik hou van een beetje biologisch gedoe. Het eerste min-punt is dat deze shampoo amandel- en avocado-olie bevat. Ik ben zelf allergisch voor avocado op mijn huid en ik ken veel mensen die allergisch zijn voor amandelolie. Desalniettemin heeft deze shampoo mijn huid niet geïrriteerd maar het zou dus kunnen dat dit bij mensen met een zware allergie wel gebeurt. Dan de werking van de shampoo: De shampoo is iets "vaster" dan normaal. Om het scheikundig te zeggen: De moleculen kleven meer aan elkaar. Waardoor het iets moeilijker is om hem even over je haar te verdelen en hierdoor gebruik je veel meer shampoo dan nodig is. Er is ver weg parfum te ruiken in de shampoo maar deze geur is niet sterk aanwezig. Hij maakt mijn haar wel schoon maar op een milde manier, zoals de verpakking ook zegt. Overduidelijk géén shampoo die je haar drie dagen schoon houdt. Wil je je haar per se elke dag wassen, dan is deze shampoo sowieso fijn voor jou omdat hij het haar absoluut niet uitdroogt. Dat 'extra volume' wat beloofd word is ver te zoeken, en de glans... Tja. Ik ben er sowieso een beetje sceptisch over dat een shampoo je haar kan laten glanzen zonder het haar vet te maken, maar oké. Mijn oordeel: Hmm, een fijne shampoo voor even tussendoor maar je gebruikt hem meer voor het idee dat hij minder chemisch is dan de rest. Is hij het waard? Nee. Sorry. :(


Nu we het toch over glans hadden; de glans shampoo. Dit is denk ik één van de shampoos waarmee ik ben opgegroeid. Heel basic, heel lekker. Ik vind deze top! Het is een goede shampoo, maakt je haar echt grondig schoon zonder het haar te verzwaren of uit te drogen. Maakt je haar mooi glad en zacht (en glanzend?). Ik ben hier heel positief over en kon niet echt iets verkeerds vinden dus hier de ingrediënten:2 in 1 shampoos... Wie ze nog nooit heeft geprobeerd klinkt dit waarschijnlijk goed in de oren maar als je het probeert... Ik ben weer sceptisch. Een shampoo kan niet èn schoonmaken èn je haar voeden als conditioner. Dit is gewoon een shampoo met veel meer siliconen dan anderen waardoor je haar gladder is en meer gevoedt lijkt, maar hierdoor ook sneller vet wordt.

Hier de ingrediënten en het opschrift. Wat wel echt een enorm plus punt is aan deze shampoo, is dat hij ruikt naar meloen. Nou ja, een chemische meloen. Maar deze geur vind ik zó lekker! 
De shampoo kun je goed inmasseren en schuimt lekker (hihi). Het enige nadeel is dat er zoveel siliconen in zitten. Deze verzwaren je haar en maken het weer eerder vet. 
Is dit een soort marketing truc? Lekker het haar vet maken met een shampoo zodat je nog meer shampoo gaat gebruiken en meer shampoo gaat kopen? Dit lijkt mij niet de bedoeling. Het glanst wel, dat moet ik toegeven, maar verder zou ik mijn geld lekker aan andere dingen uitgeven. 
Mijn eindoordeel is dat twee uit de drie echt niet fijn zijn. Ze maken het haar wel goed schoon, maar voor eventjes. Het haar word snel weer vet. De glans shampoo is een shampoo die ik dan wel weer fijn vind, en deze raad ik ook zeker aan. Ik ben opgegroeid met Andrélon en heb jaren de glans shampoo gebruikt. Het is niet dat mijn haar anders is dan dat van anderen of dat mijn haar de shampoo "gewend is" op één of andere manier, de rest is gewoon echt niet zo fijn!

Welke shampoo gebruik jij altijd?

2 opmerkingen

  1. Ik gebruik zelf altijd shampoo + conditioner van Loreal, maar dan de perfecte krul :) Ben ik heel tevreden over!

    BeantwoordenVerwijderen