Lifestyle | Mijn droom kerst.

Lieve lezers, eerst even een persoonlijk berichtje:
Ik wens jullie vandaag en morgen allemaal een zalig en gezellig kerstfeest.
Geniet van je familie en vrienden, het lekkere eten, de gezelligheid en misschien ook wel de cadeautjes.
Merry Christmas! 

De ultieme kerst, zou ik dat liever met of zonder sneeuw zien?
En met een groen, een witte of een alle kleuren van de regenboog kerstboom?
Oh en wat dacht je van wel of geen cadeautjes?
Ja, hoe wat versta ik onder de ultieme kerst?
Vandaag vertel ik jullie mijn droom kerst.
Benieuwd?
Kijk, we hebben allemaal een mening.
De ene vind het geweldig om een witte kerst te hebben en de ander ziet liever het hele jaar geen sneeuw.
De ene gooit de regenboog in de kerstboom en de ander houd het bij maximaal 3 kleuren.
Zo heb je nog honderden dingen wat met kerst te maken heeft en waar ieder zijn eigen mening en gedachten bij heeft.
Ik denk dat daarom omdat iedereen zo verschillend is en een eigen mening over kerst en hoe zij het vieren hebben, iedereen ook wel een voorstelling heeft dat zijn of haar droom kerst zou moeten voorstellen.
Die heb ik ook.

Mijn ultieme droom kerst bestaat namelijk bij wél uit een witte kerst.
Al betwijfel ik of dat dit jaar nog gaat lukken.. ik ben bang van niet.
Waarom een witte kerst als het alleen maar troep en ellende geeft?
Simpel weg omdat dat voor mij de sfeer van kerst nog even een extraatje geeft.

Verder voldoet bij mij mijn ultieme kerst droom aan een boom vol lichtjes en bellen in niet al te veel verschillende kleuren. Maar wel meer dan 1 kleur. En dan gewoon kleuren die mooi bij elkaar matchen en uiteraard ook goed staan bij het interieur waar de kerstboom staat.
En of dit een echte of neppe kerstboom is, dat maakt op zich niet heel veel uit. Alleen een echte die ruikt ook naar kerst. Ja, want kerst ruikt toch wel een beetje naar de kerstboom en dus naar een dennenboom.
Euhm, ja dat is mijn logica.
Nu doen wij het zelf niet ieder jaar, maar cadeautjes onder de boom is ook wel iets wat ik bij de ultieme kerst zie gebeuren.
Of het nou 1 klein dingetje is of dat het meerdere pakjes zijn, dat maakt voor mij niet zo heel veel uit.
Het feit dat er iets onder ligt waarvan jij niet weet wat het is, dat is toch al leuker dan helemaal niks.

En om de kerst helemaal af te maken hoort daar nog de kleding, de familie en of vrienden, het lekkere eten en de kerstboom en kaarsjes die aan staan!
Het zit er bij mij al een paar jaar in dat ik voor kerst iets nieuws wil kopen om aan te trekken. En dan heb ik het niet over een spijkerbroek of een lekkere warme sweater. Nee, vaak kijk ik dan naar een leuk jurkje, een mooie broek of een leuk blouse. Iets in een wat feestelijkere stijl, maar niet ongepast en ordinair.
Wij vieren het dit jaar eerste kerstdag met familie, mijn moeder is dan weken van te voren al bezig met het kerstdiner voor bereiden en kijken wat we gaan eten. De tweede kerst dag vieren wij dit jaar met vrienden waar we de zomervakantie meer naar Thailand gaan. De tweede kerstdag gaan we schaatsen in Amsterdam en winter barbequen, dit is iets (winter barbequen) wat ik ook nog niet eerder heb gedaan, dus ik ben erg benieuwd!
Ja, kerst is naar mijn mening compleet met de warmte en gezelligheid van familie en vrienden!
En uiteraard, om daarna lekker uit te buiken met gezellige kaarsjes en mooie verlichte boom en een gezellig muziekje.
Ja, zo is mijn droom kerst helemaal compleet!

Hoe ziet jouw droom kerst eruit?
~ Merry Christmas! ~


1 opmerking

  1. Jammer dat we geen witte kerst hebben. :( Ik wens je hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe! XX

    BeantwoordenVerwijderen