Nails | Essence Gel nails at home: Little Christmas.

De gel nailpolish van Essence daar weet ondertussen bijna iedereen wel al van.
Toen ik er een heel tijdje geleden van hoorde, wist ik niet hoe snel ik het in huis moest halen.
Nu een half jaar later moest het er toch eens van komen, want hoe enthousiast ik ook was dat ze dit schap waar ik het toen kocht niet leeg was, zo beschamend dat ik het nog niet 1 keer had gebruikt.
Ja, ik heb het 1 keer uitgeprobeerd bij een vriendin maar meer dan dat was het niet..
Dus, de het was de hoogste tijd.
En kan ik kan wel stellen; met resultaat!
Benieuwd?
Aangezien ik deze week kerst ontbijt/diner met de kinderen op mijn stage heb, wilde ik vandaag (zondag 15 december) alvast mijn nagels in de kerstsfeer brengen.
Of tenminste een soort van, wat echt kerstige kleuren heb ik niet gebruikt.

Welke producten heb ik gebruikt?
Maar wat ik dus wel heb gebruikt zijn de volgende producten om deze mooie gel gelakte nagels te krijgen:
 • Primer (deze gebruikte ik van een andere gel lijn die ik in huis heb)
 • Essence Peel off gel base
 • Essence 162 dare it nude
 • Rimmel London 007 Shooting Star 
 • Essence Clear gel top coat
 • UV lamp
 • Nagellak cleanser


Hoe heb ik dit gedaan?
 • Na dat ik de primer had aangebracht ben ik door gegaan met de Peel off gel base. Deze lak is aardig dik, hierbij is het dus belangrijk dat je hem geleidelijk over je nagels verdeeld. Na dat ik hem bij 1 hand had aangebracht heb ik hem 120 seconde onder de UV lamp gelegd. Ik ben hand voor hand te werk gegaan.
 • Vervolgens heb ik de kleur lak (162 dare it nude) aangebracht en deze goed laten drogen. (De kleur lak hoeft niet uitgehard te worden onder de UV lamp maar moet wel goed droog zijn voor je verder gaat met de top coat).
 • Toen de kleur lak droog was heb ik op mijn ring vinger de glitter lak van Rimmel London (007 Shooting Star) aangebracht. Ook deze heb ik weer goed laten drogen. (De kleur lak hoeft niet uitgehard te worden onder de UV lamp maar moet wel goed droog zijn voor je verder gaat met de top coat).
 • Toen heb ik als laatste de clear gel top coat aangebracht. Net zoals de base coat is deze weer ontzettend dik en is het ook hier weer van belang hem goed en geleidelijk aan te brengen voor een mooi effect. 
 • Ook deze laag heb ik weer laten uitharden onder de UV lamp.
 • Deze stappen heb ik ook bij mijn andere hand herhaald.
 • Toen heb ik als laatste met de cleaners de zweet laag van mijn nagels gehaald en was dit het resultaat:

Wat vind ik van het resultaat?
Eerlijk gezegd had ik er niet zo veel van verwacht. Dit omdat toen ik het bij die vriendin had aangebracht het er niet zo mooi uit zag. Ik had dus verwacht dat dit bij mij ook zo zou zijn.
Tot mijn grote verbazing is dit helemaal niet zo en ziet het er echt heel netjes uit!
Ik ben nu nog benieuwd hoelang dit gaat blijven zitten..

Overigens voor de liefhebbers: Voor de kerst wil ik sowieso nog wel een Christmas nail art inspiratie post met leuke ideeën online zetten. Want ook ik ben er nog niet helemaal uit wat ik tijdens kerst met mijn nagels ga doen en kan daar wel wat inspiratie bij gebruiken! Stay tuned dus!

Wat vind jij van deze combinatie?
En heb jij iets van de Gel nails at home lijn van Essence in huis?


3 opmerkingen

 1. Het is een hele mooie combinatie! Bij jou is het inderdaad mooi gelukt, ik heb al andere mensen horen klagen dat het niet werkt maar bij jou zijn ze erg mooi gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen