Personal | In actie voor Serious request 2013!

Vandaag is het zo ver, vandaag gaan er weer 3 DJ's van 3FM het Glazen Huis in.
Zij laten zich een week opsluiten, maken 24 uur non stop radio en televisie, eten niks en zijn 24/7 te volgen.
Dit doen ze dit jaar allemaal voor maar 1 doel: Zoveel mogelijk geld op halen voor kinderen die sterven aan diarree.
Dit zijn er namelijk schrikbarend veel.
En daar wil ik ook wat aan doen..
Help jij mee?


''3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.'' 
Bij ons is het niet iets speciaals, het is bij ons dan ook vaak met een kleine paar dagen weer verholpen en we leven gewoon weer verder.
Dit is dus helaas niet overal zo.
Er sterven namelijk dagelijks 2200 kinderen aan diarree en dat hoort en kan niet!

Waar door komt dit?
De voornaamste reden waardoor die kinderen sterven aan diarree is het gebrek aan schoon drink water.
Schoon drink water is bij ons van zelf sprekend. Het water wordt hier goed gefilterd en in het buitenland drinken we uit flessen.
Daar wordt het niet gefilterd en is het dus vies en zit het vol met bacteriën.
Naast het feit dat het water daar niet gefilterd wordt is er gebrek aan sanitaire voorzieningen en hebben de mensen weinig kennis wat betreft hygiëne.

Wat doet het rode kruis?
''Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de kinderen en gezinnen die dat het hardst nodig hebben. Het Rode Kruis redt levens met schoon drinkwater, met zeep en met ORS (geneesmiddel dat uitdroging helpt voorkomen).
Het Rode Kruis legt sanitaire voorzieningen aan, zowel thuis als in de gemeenschap, en leert kinderen en hun omgeving hoe die gebruikt en onderhouden moeten worden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers geven ouders en kinderen informatie over hygiëne en over de juiste behandeling van  zieke kinderen met diarree.''Wat doet 3FM?
Net zoals de jaren voorheen zet ook 3FM zich dit jaar weer in tegen een stille ramp.
Een stille ramp die aandacht verdient en nodig heeft omdat wij er gewoon weg niets (weinig) van af weten en er niets over horen.
Om die reden sluiten 3 DJ's zich op in het 'Glazen Huis'. Dit is hun radio station in de week voorafgaand aan kerst. Zij maken 24 uur per dag radio en televisie, eten en drinken niets en zijn daarnaast ook nog eens online 24 uur per dag te volgen.
En dat midden op een plein in een grote stad (dit jaar Leeuwarden) in een Glazen Huis waar je bijna alles live kunt volgen.
Daarnaast ontvangen ze iedere nacht een slaapgast die ook hun dingen doen en dingen organiseren.
En dat allemaal voor 1 doel: zo veel mogelijk aandacht en geld ophalen voor deze stille ramp.

Ook ik wil helpen!
En ook ik wil wat doen!
Afgelopen jaar spookte het al door mijn hoofd, maar wist ik niet goed hoe ik het uit kon werken.
Dit jaar wilde ik het weer opnieuw gaan proberen.
Ik heb even gebrainstormd maar ben tot een leuke (al zeg ik het zelf) actie gekomen.
Een actie die (volgens mij) best acceptabel is en waar jullie makkelijk deel aan kunnen nemen.

Het is namelijk zo dat wij het geld minder hard nodig hebben dan al die kinderen die dagelijks sterven aan diarree. En dit vindt ik erg. Want simpel weg; het hoeft niet!

Ik kan het natuurlijk heel simpel doen; even naar de site en huplakee ik maak een mooi bedrag over om die kinderen daar te helpen en het is klaar.
Maar ik wil het niet zo maar eventjes 1,2, 3 doen, ik wil meer en ik wil jullie daar graag bij betrekken.
En dan niet in de zin dat ik jullie ga dwingen je bankrekening te plunderen, maar dat jullie mij helpen zodat ik een mooi bedrag kan over maken naar Serious Request.

Daarom vraag ik jullie dit bericht met bloglovin te like, want:
Iedere like die dit artikel ontvangt op Bloglovin  Edit: + Iedere like die het Facebook bericht ontvangt, zet ik om naar 5 cent! 

Nu zal je misschien denken dat 5 cent niks is, maar als heel veel mensen dit like; dan kan het best een mooi bedrag worden!
En dat is nou juist de bedoeling.
Samen met jullie wil ik een mooi bedrag aan Serious Request geven!

Dus:
Like dit bericht met bloglovin  of op Facebook, share het op twitter/facebook/instagram en zorg dat dit bericht zo veel mogelijk like's krijgt en steun!Volgende week, 24 december om sluit 10:00 sluit ik actie.
Ik reken het aantal like's om en maak diezelfde dag het bedrag bekend. Dit bedrag ga ik 24 december, de dag dat het huis sluit met een vriendin naar Leeuwarden brengen.
Dit ga ik uiteraard filmen!

Ik hoop op jullie Like's en een mooi eind bedrag! 


3 opmerkingen