Lifestyle | Dagje shoppen in Amstelveen

Afgelopen maandag ben ik met een vriendin wezen shoppen in Amstelveen.
We wilde een keer wat anders dan het bijna standaarden Amsterdam of Zaandam.
Om die reden besloten we eens gek te doen en op te trein richting Schiphol te stappen en vanaf daar de bus naar Amstelveen te pakken.
En ik denk dat zo'n nieuwe shop omgeving aardig positief zijn werk heeft gedaan aangezien mijn
portemonnee weer wat euro's lichter is en mijn kast weer een aantal items voller is.
Benieuwd hoe deze dag was?


Ja, in vergelijking met Leeuwarden was dit echt om de hoek! Het was namelijk maar een half uur reizen en dat is wel even wat dichterbij dan 3 en een half uur!
Ik had van te voren al gekeken op internet wat er allemaal voor winkels waren, ook was ik tijdens deze zoektocht erachter gekomen dat het een overdekt winkelcentrum was. Dit heeft die dag een enorm pluspunt opgeleverd aangezien we het behoorlijk koud hadden!

We waren er iets te vroeg aangezien het maandag was en de winkels pas om 12 uur open zouden gaan. Omdat de Bijenkorf wel al open was, zijn we daar als eerst maar even een rondje gaan maken.
Helaas heb ik geen geldboom in mijn tuin groeien en vind ik 20 euro voor een paar gebreide handschoenen een beetje veel.
Gelukkig gingen daarna vrij snel de winkels open waar wij wel het geld voor hadden en konden we lekker gaan shoppen!

Na dat we de Bijenkorf en even een rondje HEMA hadden gehad, zijn we in het Restaurant neer geploft. Het was ondertussen tegen een uur of 1 aan en aangezien we allebei alleen ontbeten hadden konden we wel een lunch gebruiken.
En waarom niet bij de HEMA als je daar korting hebt en je genoeg hebt een een kaasbroodje en een lekkere ijskoffie?

Ik ben echt helemaal weg van de ijskoffie van de HEMA. Ondanks dat ik het nog steeds koud had kon ik die ijskoffie toch niet laten staan.. 
Aaaah echt hoor, ik kan jullie de ijskoffie van de HEMA van harte aanraden!
Heerlijk! 

Toen we klaar waren met eten en we richting de uitgang liepen kwamen we dit geweldige ding tegen.
Alleen nu ik dit artikel typ, ben ik toch mooi even die naam er van kwijt...
Maar in ieder geval, toen we dit zagen stonden we allebei bijna te kwijlen.
Dit is zo'n koekjes mix bak ding (wat irritant dat ik de naam niet weet, want nu noem ik dit geweldige ding, ding.. als je de naam weet, laat je hem even achter in een reactie?) waar onder andere Mascha helemaal weg van is en wat ongeveer luchtig gezegd zo'n 600 kost. Maar dan heb ik het uiteraard wel over de échte echte.
Hoewel ik het helemaal niet heb met in de keuken staan, iets bakken of koken vindt ik dit ding toch wel geweldig..
Alleen zo jammer dat we de prijs er van niet konden vinden.. 
Omdat we allebei best wel wat hadden gehopt en we eigenlijk best we op waren door het slepen van de tassen, zijn we aan het einde van de middag nog even wat wezen drinken en daarna weer terug richting huis gegaan.
Onderweg naar het station liepen we achter een vrouw in een rolstoel met een man daar achter die werden gevolgd door een mooie zwarte hond met mandje.
Vond het wel een mooi gezicht een hond met een mandje in zijn bek die braaf zijn baasje volgde. 
Ik denk of weet eigenlijk wel bijna zeker dat het een blinde geleide hond was, en omdat hij een mandje droeg maar ook omdat er aan zijn halsband een vlakje zat met de tekst dat we niet mochten aaien. 
Mooi dat die honden zo goed getraind kunnen worden en mensen zo goed kunnen helpen! 
En dan als laatste nog even mijn aankopen. 
Ik heb 5 shirtjes/truien gekocht en 1 nieuwe jogging broek. Verder nog een pakje sokken, 2 keer nagellak remover omdat ik weer nieuwe dingen wil gaan doen de komende weken en een nieuwe vissengraat voor in mijn haar omdat mijn vorige spontaan uit elkaar brak. En dan heb ik ook de stap genomen om de Sims 3 te kopen. Ik wilde hem al een tijdje maar twijfelde steeds. Ik ben ook daar tot 2 keer aan toe de winkel in en uit gelopen voor dat ik hem toch besloot te kopen.. Hahah.

Het shoppen was leuk en zeker gezellig met Merel. Maar eerlijk gezegd vond ik buiten het feit dat het een overdekt winkel centrum is, Amstelveen niet heel veel meer hebben dan bijvoorbeeld Zaandam.
Voor zo een keertje wat anders, was het zeker leuk. Al denk ik niet dat ik persoonlijk weer heel snel naar Amstelveen terug zou gaan, want ik denk dat je in Zaandam meer variatie aan bijvoorbeeld kledingwinkels hebt. 

Wat is jouw favoriete shop stad?

3 opmerkingen

 1. Ik ben daar echt nog nooit geweest. Ik vind Amsterdam altijd wel fijn, maar ook Arnhem!

  Liefs,
  Kiki // Chicks About Fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een leuke dag! Mooie aankoopjes. Die sokken van H&M heb ik ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt leuke dingetjes gekocht en het klinkt als een erg gezellig dag :)

  BeantwoordenVerwijderen