Lifestyle | Review: Tablet toetsenbord Action

Het spookte al een tijdje door mijn hoofd. Zeker na dat ik en paar weken geleden met een vriendin in de Xenos stond te kijken naar een mooi toetsenbord voor mijn tablet. Uiteindelijk hebben we het toen allebei niet gedaan omdat iemand zei dat ze bij de Action 10 keer zo goedkoop waren. Daar aangekomen waren ze er niet en stonden ze ook niet in de schappen.. Zo teleurgesteld als we waren zo blij als we nu zijn. Want ze waren er weer! Benieuwd wat ik er van vind?
Ooooh, ik ben zo blij! Het is dat het niet niet lekker typte hoor, het toetsenbord van mijn tablet zelf, maar ik vond het gewoon handig eruit zien en wilde hem graag proberen. En dan niet proberen in de zin dat ik hem als hij niet zou bevallen hem weer terug zou brengen, maar gewoon van ' dan heb ik hem in de kast liggen'. Hoewel ik hem dus meer voor de 'heb' heb ben ik er goed over te spreken. Ik vertel je dan ook graag waarom.

De doos, de inhoud en het toetsenbord.


Dit is zoals ik hem kocht, alleen toen zat er nog een plastic laagje omheen die ik er hier al af had gehaald. Het ziet er niet luxe maar ook niet heel goedkoop uit. Gewoon typisch Action eigenlijk!


Dit is de inhoud van de doos. Het toetsenbord (je had de keus uit een witte of een zwarte), een batterij (fijn dat die erbij zit) en een gebruiksaanwijzing om hem te koppelen.Het toetsenbord aansluiten.


Nu ben ik wat betreft het aansluiten van dingen echt de persoon met twee linker handen. Vaak snap ik er niks van of denk ik het te snappen en dan lukt het nog niet of gaat het gewoon helemaal fout. Tot mijn grote verbazing ging dit juist heel makkelijk. Want én het staat heel duidelijk (met plaatjes) aangegeven in de beschrijving  én het is gewoon heel simpel. Iets met de kind kan de was doen! 


Het gaat namelijk zo:
Na dat je de batterij er hebt ingedaan klik je de ESC en de Q toets in, nu gaat er een lichtje rechts boven in knipperen, vervolgens zet je de bluetooth van het apparaat aan waar je hem aan wilt koppelen aan en laat je hem het keyboard zoeken. Je klikt hem aan, vervolgens vraagt hij of je op het toetsenbord een code wilt intypen en op enter wilt klikken. Als je dit hebt gedaan kun je hem gelijk gebruiken! Zoals ik al zei; een kind kan de was doen!

Het toetsenbord him self


Dan komen we bij de toetsenbord him self. Ik vind hem er heel mooi uit zien, hij is niet heel klein en niet te groot. Naar mijn mening dus zeker een mooi maaitje om mee te nemen bijvoorbeeld op reis.Daarnaast zijn het soepele toetsen en hoef je er niet op te beuken om een letter op het scherm te krijgen. Eigenlijk gewoon goed te vergelijken met een toetsenbord van een laptop of computer die het goed doet. Bovendien zie je dat op de bovenste rij ook allemaal extra icoontjes staan die laten zien dat die toets meerdere functies heeft. Zo kun je bijvoorbeeld door Fn (onderaan) en F4 tegelijk in te drukken met een hand omdraai je mail openen of met Fn en F6 je muziek starten. Dit vind ik een leuk extraatje.

Mijn plus en min punten voor dit toetsenbord


Plus punten:
- Het is een mooi, strak en vooral licht toetsenbord.
- Door dat je met bluetooth werkt is het toetsenbord draadloos en neemt het minder ruimte in beslag.
- In de doos zat een fijne beschrijving en een batterij wat zoals ik al zei heel erg fijn is!
- Ik raak nu steeds in de war omdat ik opzoek ben naar mijn laptop muis (zo'n plat ding heet toch trackpad ofzo?) Maar op die plek zit ik dus nu op de tafel te stampen. Op zich wel vervelend, maar de pijltjes die in het toetsenbord zitten kunnen je ook makkelijk helpen bij het navigeren in een app. Zonder een echte muis kom je met de pijltjes toetsen en de enter knop een heel eind. En omdat ik de note heb waar een stokje bij zit kan ik die ook makkelijk gebruiken als muis! 
- Het toetsenbord is verkrijgbaar in 2 kleuren, zwart en wit. 
- Er gaat (volgens de beschrijving) een lichtje knipperen als hij bijna op is.


Min punten:
- Hij werkt op batterijen waardoor je (wil je hem ergens anders gebruiken) altijd een extra batterij nodig hebt wil je dat je niet zonder komt te zitten.
- Als je aan het typen bent klapt in eerste instantie de hele tijd het tablet toetsenbord open waardoor je schrijf scherm heel klein is. (Dit kan trouwens ook aan mijn instellingen liggen), als ik het toetsenbord op de tablet weg klik, dan kun je wel gewoon in een heel scherm typen. Dit zou (naar mijn mening) wel vanzelf moeten gaan.
- Omdat het via bluetooth gaat kost het je tablet/pc/laptop/mobiel wel weer meer batterij omdat je èn wifi èn bluetooth aan hebt staan.
- De backspace knop blijft (op dit toetsenbord) af en toe hangen waardoor je ineens een stuk van je tekst mist als je even niet oplet. 
- Hij heeft geen inzetter voor je tablet. Ik heb geen idee hoe ik het anders moet verwoorden. Het is dat ik een hoes heb waardoor mijn tablet kan staan, maar anders zou hij moeten liggen en dat werkt volgens mij in combinatie met een los toetsenbord niet zo makkelijk.

Mijn conclusie 
Al met al ben ik er mega blij mee.
Èn daarnaast wil ik wel even zeggen dat ik dit hele artikel (de foto's niet want die heb ik via mijn laptop gedaan) met het toetsenbord heb getypt! Hoe irritant ik het eerst vond om via mijn tablet een artikel te maken of bij te werken zo handig dit nu gaat! Dit omdat je door het losse toetsenbord een heel scherm hebt en dus ziet wat je typt. Ik ben er dus zeker meer dan tevreden mee en raad hem iedereen aan die er over denkt eentje te kopen!

Dit geweldig handige toetsenbord is voor €12.95 bij de Action te koop.

Wat vind jij van dit toetsenbord?
Gebruik jij een los toetsenbord bij jouw tablet/mobiel?

2 opmerkingen

  1. Klinkt handig! Ik heb zelf ook een toetsenbord voor mijn tablet, maar dan van Ebay. Daar kan ik mijn tablet echt 'in' zetten wat ik persoonlijk wel een groot pluspunt vind, maar ik heb er geen pijltjestoetsen op dus ik kan er echt alleen mee typen en verder moet ik gewoon het touchscreen gebruiken. Even wennen, maar het gaat prima. Ideaal voor aantekeningen te maken tijdens colleges en om in de trein wat te werken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze vandaag ook gehaald in het wit! En het is totaal handig dacht echt goedkoop was en dat ik er niet veel van kon verwachten. Super handig voor mijn colleges te volgen. Ook handig dat mijn uitvoering met een Smart TV kan aangesloten worden ! nu hoef ik niet steeds te blijven zoeken met de afstandbediening.

    BeantwoordenVerwijderen