Naomi | 5 Tips voor bij het leren


Zitten jullie momenteel ook allemaal met tentamens en examens te knoeien? Nou, ik in ieder geval wel. En iedereen hoopt natuurlijk dat hij/zij mooie hoge cijfers haalt maar vaak zijn we toch iets te lui. Uitstellen, dat komt vanavond wel, tot helemaal niet leren... Het is niet geheel ondenkbaar. Maar dat is natuurlijk niet goed! De afgelopen toetsweken heb ik een paar trucjes geleerd die je helpen met het leren en vooral het hele proces daar omheen. Benieuwd?Beginnen!

Beginnen met leren is altijd het moeilijkst. Waar haal je in godsnaam de wilskracht vandaan om te beginnen met leren en je tijd te verdoen? Ho! Je verdoet je tijd niet als je leert. Het is misschien saai, maar als jij een goed cijfer haalt, ben je trots op jezelf. Dan haal je je diploma en doe je het voor je toekomst. Tuurlijk zijn er onderwerpen die niks met jouw toekomstige beroep te maken hebben maar je hebt geen keus! Falen is geen optie dus kom uit je bed of van die bank, ruim je bureau op en duik met je neus in de boeken. Je kunt het!


Gebruik dingen die de stof helder maken! Een groot voorbeeld is youtube. Ik gebruik altijd filmpjes om dingen helderder te krijgen. Dus heb jij bijvoorbeeld geen idee meer hoe je een grafiek op je rekenmachine moet zetten, of weet jij niet meer wat het Plakaat van Verlatinghe is? Dan kun je dat bijvoorbeeld op youtube opzoeken. Natuurlijk zijn er ook andere sites die jouw onderwerpen wat meer kunnen visualiseren en je duidelijkheid kunnen geven waardoor je het beter snapt en onthoudt.


Drink water like it's vodka.

Als je een drukke week hebt en veel moet leren is het belangrijk dat je je lichaam ondertussen optimaal verzorgt. Drink genoeg water! Het is zo belangrijk om genoeg te drinken! Als je aan het leren bent vergeet je af en toe even de wereld om je heen. Zet een 2 liter fles gevuld met water op je bureau en maak een belofte met jezelf dat je die in 1 dag op drinkt.


Naast genoeg drinken is genoeg slapen ook heel belangrijk. Zorg er altijd voor dat je zo'n 8 uur slaapt per nacht. En zéker de nacht voor die oh zo belangrijke toets! Wanneer je leert ontstaan er een soort verbindingen in je hersenen. Als je genoeg slaapt kunnen je hersenen alle informatie verwerken. Leer jezelf dus niet kapot door een nacht door te halen want je schiet er niks mee op. Begin optijd, ga lekker slapen, en herhaal nog wat in de ochtend en je bent good to go.


Heb je nog boeken te lezen?

Dan is het heerlijk om dat in bad te doen. Ik weet niet waarom maar in bad zitten is zo ontspannend. Natuurlijk moet je niet je boeken in het bad laten vallen, en als je geen bad hebt gaat het ook niet helemaal werken, maar als je de kans krijgt moet je het eens proberen. Als je onder de douche staat ben je vaak een kwartier tot een half uur kwijt, onder de douche kun je niet leren. In bad gaan is een heel ander verhaal! Je ziet in bad, wordt schoon en tegelijkertijd kun je leren! Top.


Het komt er dus eigenlijk op neer dat je jezelf vooral de tijd moet geven. Gun het jezelf! Gun jezelf dat mooie diploma met hoge cijfers. En als het dan nog steeds niet lukt heb je in ieder geval je best gedaan. Ik wil iedereen die momenteel toetsweek heeft enorm veel succes wensen en ik hoop dat mijn mede-eindexamenkandidaten hier iets aan hebben gehad!

Liefs.

Wat zijn jouw leer tips?

5 opmerkingen

 1. Handig! Ik ga juist geen boeken lezen (ik heb nu ook toetsweek...) want dan weet ik dat ik helemaal niet ga leren haha, omdat ik normaal wel veel lees.

  Succes met je toetsweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Ik heb momenteel toetsweek...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super leuke tips! Ik heb op dit moment examens en het wilt niet echt lukken, bah >.< x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij zijn het studeren soms ook echt beu, maar we moeten nog even doorzetten, bedankt voor je tips
  groetjes http://www.we-heart-fashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beginnen is vooral een goeie, daar heb ik altijd het meest moeite mee :P Ben afgelopen 5 jaar al doorgekomen zonder al teveel inspanning maar ik probeer dit jaar toch maar even iets meer te doen, dat vind ik te gevaarlijk met de examens in zicht haha :)
  Jij soms ook bezig met "de Republiek in een tijd van vorsten" aangezien je het over het Plakkaat van Verlatinghe hebt haha? Ik heb volgende week m'n tweede SE-week van het jaar, moet langzaamaan ook maar eens beginnen, ik ga ervoor :)
  Jij ook succes met je toetsen!

  BeantwoordenVerwijderen