Personal | Extra artikel: Afscheid en een GOED!

Ik waarschuw je alvast: Dit is een extra artikel voor vandaag omdat ik jullie graag op de hoogte wil stellen. En daarnaast is dit artikel een behoorlijke lap tekst geworden.. Dus; wil jij weten hoe het is afgelopen met mijn examen en waarom ik zo lang niks heb laten horen?
Pak er dan een lekkere kop warme thee of een warme chocolade melk bij of misschien wel een glas cola voor de opkomende kater. En ga er vooral lekker voor zitten!
Ik zal het jullie allemaal haar fijn uitleggen!
Ja, jongens!
Wauw ik ben zo blij!
Het was een rare dubbele week waarin stress en afscheid nemen een grote rol speelde.
Al boven al kan ik deze week eigenlijk niet beter dan helemaal goed afsluiten!
Dit is een vervolg op mijn vorige update die je hier terug kunt lezen.
Benieuwd naar het vervolg?

Als een wolk die voor de zon verscheen.
In de laatste update vertelde ik jullie dat ik mijn examen had ingeleverd en dat het wachten was op de uitslag.
Tot mijn verbazing kwam die al een kleine anderhalve week later.
Ik kwam net thuis en zag een brief van school op de mat liggen. Ik heb met mijn jas nog aan mijn spullen aan de kant gegooid en die brief als een of andere gek open gescheurd.
Ik was zo ontzettend klaar met het wachten.. Helaas bracht die brief niet het nieuws wat ik wel gehoopt had en wat een hoop mensen om mij heen ook gedacht hadden.
Ik had mijn examen onvoldoende.
Dat was even balen.. gelukkig aan de opmerkingen die ze erbij hadden gezet bleek het maar om 3 kleine dingetjes te gaan.
Toch baalde ik behoorlijk en was ik het eerste uur niet aanspreekbaar.
Ook was ik best teleurgesteld, dit was dan ook reden dat ik het niet van de daken heb afgeschreeuwd.
Teleurgesteld om het feit dat ik er zelf zo van overtuigd was dat ik alles er in had staan en het dan toch niet goed genoeg had gedaan. Gelukkig was daar een herkansing!

Na dat ik met de docent de punten had doorgenomen die ik moest aanvullen heb ik dat gelijk diezelfde middag nog gedaan. Na het gesprek kwam het zonnetje weer een beetje over water en wilde ik het dan ook zo snel mogelijk weer inleveren. Dat lukte, de volgende dag kon ik hem opnieuw inleveren.
Nu was het weer wachten..

Stress, stress en niets weten.
Door dat ik nu een onvoldoende had viel alles een beetje in duigen. Zo wist ik namelijk niks van hoe het verder zou gaan en was alles even een groot vraagteken. Ik wist alleen dat ik die week mijn laatste officiële lesweek had. Die week erop hadden we toets week waar ik maar 1 meting hoefde te maken en voor de rest niets hoefde te doen en vrij was.
Omdat ik mijzelf best wel had ingesteld op de diplomering van 13 februari kreeg ik nog meer stress bij. Want kon dit nog wel en zo niet, hoe dan verder en hoe lang moet ik nog stage lopen en moet ik nog lessen volgen ondanks dat ik alles heb afgesloten?
Ik kwam er wel achter dat ik ontzettend slecht kan omgaan met dingen die ik niet weet, als ik geen overzicht heb over hoe iets gaat lopen. Vandaar de stress en die nietwetendheid die de afgelopen 2 weken een grote rol hebben gespeeld en mij ontzettend hebben vermoeid.

Afscheid nemen is niet mijn beste vak.
Daarnaast, ging mijn afscheid zoals hij gepland was voor de diplomering van 13 februari gewoon door op stages.
Dit viel zwaarder dan ik van te voren had bedacht. Het is toch dat je een jaar met die kinderen hebt gewerkt en je helemaal gewend ben en op je plek zit.. En dan moet je daar weer weg. En daarnaast ben ik gewoon helemaal niet goed in afscheid nemen.
Ik kwam met 2 tassen vol thuis met allemaal hele lieve cadeautjes, een map vol tekeningen en kunstwerkjes. Kortom een heleboel lieve woorden en herinneringen aan dit geweldige afgelopen
stage jaar.
Gelukkig kom ik op 1 stage in ieder geval aankomende week en zeer waarschijnlijk ook  nog wel de week erop terug, omdat ik mijn stage gesprek nog niet heb gehad.

En tot slot het goede nieuws..
Maar om deze post toch goed af te sluiten. Na dat ik afgelopen vrijdag mijn afscheid met de vierde en laatste groep had gevierd, de troep samen met mijn collega had opgeruimd en snel voor we de lichten uitdeden nog even mijn inbox checkte had ik daar de mail waar ik al een maand op zat te wachten.
Met dik gedrukte letters had de docent die mijn examen had na gekeken, mij met een hoop blijheid kunnen vertellen dat ik van een
Onvoldoende een GOED had gemaakt! En dat zij bij deze wilde melde dat ik mijn BE (examen) had gehaald!

 

Oh, ik stond te springen ik was zó blij!
Dit was mijn laatste examen waar ik ruim een maand voor heb lopen stressen en waar ik slapeloze nachten van heb gehad. En van die verdomde onvoldoende had ik nu gewoon een GOED gemaakt!
Ik had dat zeker niet verwacht want ik was al blij geweest als het gewoon een mooie voldoende zou geweest zijn. Maar een GOED!
Wauw, ja je kan wel begrijpen met wat voor mega grote glimlach ik het hele weekend al loop en ik dit bericht nu typ.
Nu is het alleen nog een datum prikken voor het stage eindgesprek en nog een laatste gesprek op school en dan is het klaar.
Ik heb mijn stage docent gesproken en hij zij dat ik uiterlijk de 28ste mijn diplomering heb maar het waarschijnlijk wel eerder plaats gaat vinden!
Al is het dan niet de 13de, dan is het wel mijn persoonlijke eind streep want dat was voor mij uiterlijk eind februari en dat gaat nu sowieso door!

Ik wilde dit toch even met jullie delen. Juist ook omdat ik wel een aantal kreten op Twitter en Instagram heb laten horen en een uitgebreide uitleg zoals hier boven misschien wel fijn zou zijn.
Niet alleen voor jullie, maar ook voor mijzelf en misschien voor mensen om mij heen die nu zich afvragen of ik nu wel of niet klaar ben.

Voor nu was dit het.
En uiteraard houd ik jullie weer op de hoogte wat betreft mijn laatste 2 afsluitende gesprekken en mijn aankomende diplomering!

Geniet voor nu van deze mooie zondag ochtend, vanmiddag komt er weer een gewoon artikel online!

Bedankt en een hele fijne zondag verder! 

Geen opmerkingen