Naomi | Ebay make-up kwast


Ik heb vandaag iets leuks voor jullie! En eigenlijk is het vooral een tip. Je kunt overal make-up kwasten kopen: m.a.c., HEMA, Kruidvat, Make-Up Studio. Veel merken hebben hun eigen kwasten en het is altijd een gok of je de juiste prijs betaald voor de juiste kwaliteit. Ik was al een tijdje op zoek naar een "tapered kwast", dit is een kwast die niet recht loopt maar eindigt in een puntje. Na heel lang zoeken kwam ik uit bij hele dure kwasten én bij Ebay! Jullie weten misschien wel dat ik vaker dingen bestel op Ebay maar met kwasten had ik nog geen ervaring. Ik besloot een sprong in het diepe te wagen en gewoon een kwast te bestellen voor een laag prijsje. Als het niks zou zijn zou het dan ook niet uitmaken.


Ik zocht op Ebay op de woorden "tapered make-up brush" en kwam al gauw bij deze kwasten: Soft Synthetic Cosmetic Blending Foundation Blush Concealer Makeup Brush. Ze hebben verschillende soorten. (Zie het plaatje hieronder) Ze hebben kleine (dus denk aan oogschaduw kwast formaat) en grote (voor het gezicht). Er zijn ook drie verschillende kleuren. Je hebt kwasten met een wit handvat en kwasten met een zwart handvat, en bij de zwarte kun je ook nog kiezen of je een goud of zilveren basis wil. Ik koos de "big - tapered - black+silver".


Wat ik persoonlijk fijn vind aan Ebay is dat je producten, en in dit geval kwasten, kunt bestellen voor een hele lage prijs en vaak zijn dit ook producten die je in Nederland bijna nergens kunt vinden. Super handig! Op Ebay betaal je met PayPal. Voor wie dit niet kent: Dit is een site waar je je moet "inschrijven" en die het geld van je rekening afhaalt en automatisch doorstuurt naar de verkoper van het Ebay product. Je kunt ook geld overmaken naar je paypal account, zodat het direct van je paypal saldo wordt afgeschreven. Anders duurt het zo'n 3 dagen of langer voordat het van je rekening is afgeschreven. Ben je nog heel jong? Vraag dan aan je ouders of ze je hierbij willen helpen. Nou, ik had de kwast dus betaald en twee á drie weken later was hij er.Mijn eerste indruk was goed! De kwast ziet er goed uit, de haren zijn zacht, je ziet geen rare lijmresten of roestvlekken. De kwast is mooi schoon, goed afgewerkt en lijkt van goede kwaliteit. Dit smaakt naar meer!


Zoals je op deze foto goed kunt zien zijn de haren van de kwast heel stijf, je kunt dit fijn vinden of je kunt dit niet fijn vinden dus ga ervan uit dat de haren zacht zijn, maar wel stijf. Ik vind dit persoonlijk heel handig want ik wilde deze kwast op een precieze manier gebruiken en dan is het niet handig als hij zo zacht is dat de haren compleet uit elkaar gaan wanneer ze je gezicht raken.


Ik heb geprobeerd foundation aan te brengen met deze kwast omdat erbij stond dat hij hier ook geschikt voor zou zijn maar dat is hij overduidelijk niet. De kwast zuigt vloeibare producten heel erg op en daar kan hij niet goed tegen. Waar hij wel erg fijn voor is is het afpoederen van het gezicht. Je kunt heel precies te werk gaan waardoor je meer dekking krijgt op de delen waar jij dat wil.


Ik heb ook geprobeerd om bronzer aan te brengen met deze kwast. Dit was waar ik hem in eerste instantie voor wilde gebruiken en waarom ik ernaar zocht. Ik gebruikte normaal een schuin afgesneden kwast maar die was naar mijn idee toch iets te zacht.


Daar werkte hij heel goed voor! Ik ben niet iemand die die-hard Kim Kardashian like shaped, maar ik vind het wel mooi als je gezicht niet zo heel plat lijkt. Dit werkte dus heel goed! Wat ook heel fijn werkt is highlighter. Je moet wel een goede gepigmenteerde highlighter hebben en dan heb je maar een klein beetje nodig op de kwast. Poeders blijven goed op de kwast en je kunt elk korreltje gebruiken zonder dat de helft van je product in de kwast trekt (wat bij de vloeibare producten wel het geval is).


Wel een klein nadeeltje: de houder van de kwast is langer dan normaal. Dit is op zich geen probleem maar als je hem mee wil nemen naar school of naar een andere plek zal hij waarschijnlijk niet in je make-up tasje passen.

Wat heb ik nou voor deze kwast betaald? Ik heb 2 euro 5 voor deze kwast betaald. Dat is helemaal niks! Als je kijkt wat voor kwasten je ergens anders voor 2 euro kunt kopen is deze van veeeeeeel betere kwaliteit. Ik heb gelijk nog twee kwasten besteld. Ik heb nog een grote maar dan met een "flat top" besteld en een kleintje met een "flat top" en deze kostten bij elkaar 3 euro. Voor dat geld kun je nog eens een gokje wagen! Ik ben van plan om eind maart een favorieten video op te nemen dus als de kwasten op tijd binnen zijn zien jullie ze waarschijnlijk wel verschijnen. Ik ben benieuwd!


Hebben jullie weleens een kwast besteld op Ebay?

Liefs.
5 opmerkingen

 1. Mooie kwast, hij lijkt me heel erg zacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kwast, moet vaker een op ebay rondkijken !x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij ziet er echt wel degelijk uit, en voor 2.50 euro heb je inderdaad een mooie kwast gescoord, nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je dit zo uitgebreid reviewed! Ik zoek al tijden een goedkope budget kwast ter vervanging voor mijn foundation maar kan maar lastig iets vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hiervoor kun je het beste zo een flat top brush gebruiken! Succes. Liefs.

   Verwijderen