Personal | Wat is de toegevoegde waarde van het bloggen?

Bloggen is veel meer dan veel mensen weten of denken te weten.
Bloggen is meer dan alleen een 'verslagje' (zoals veel buitenstaanders het zien) schrijven.
Het feit dat dit zoveel meer is dan alleen schrijven, brengt het voor ieder ook een toegevoegde waarde mee.
Want waarom doe ik dit nog? Wat maakt het zo leuk dat ik nu nog steeds er iedere dag mee bezig ben? Of wat maakt het bloggen andere blogger een toegevoegde waarde?
Die vragen zijn bij mij de laatste paar weken steeds meer komen op spelen.
Ik heb er dan ook een antwoord opgezocht en deze voor jullie op een rijtje gezet.
Tevens heb ik ook aan andere bloggers gevraagd waarom het voor hun iets is dat ze het doen.
Lezen jullie mee?
Hoe het bij mij begon met de gedachten 'het zal niet langer dan een week duren' is het dit jaar alweer 3 jaar verder.
September en dan 3 jaar terug startte ik mijn nail art blog, gevolgd door Lifestyle en Art omdat ik 'meer' wilde om over te schrijven met als resultaat La Bella Fleur waar ik nu 3 tot 4 keer per week een blogje post.

Nu ik klaar ben met mijn opleiding Pedagogisch werker, ben ik aan het kijken wat ik verder nog wil.
Het feit dat ik dit ontzettend leuk vind om te doen en het liefst al mijn vrije tijd er in steek heeft mij aan het denken gezet.
Want waarom vind ik dit leuk en wat is voor mij de toegevoegde waarde aan mijn leven dat ik dit nu nog steeds doe en dus wel heb volgehouden?

Het schrijven.
Een van de redenen dat ik het zo leuk vind is dat ik bezig ben met schrijven.
Ik heb heb schrijven altijd al leuk gevonden en heb dan ook heel wat schriftjes vol gekrabbeld.
Het feit dat ik hier ook schrijf, mijn eigen dingen op 'papier' kan en mag zetten en gewoon over dingen kan en mag schrijven wat ik zelf leuk vind, maakt het dan ook helemaal compleet.
Het feit dat ik mag en kan schrijven op de manier hoe ik het wil en zelf mag bedenken waar over is dan zeker een toegevoegde waarde waarom ik het nu nog steeds doe.

Bedenken en zoeken naar leuke onderwerpen.
Je zou het misschien niet denken, maar het bedenken en het zoeken naar leuke onderwerpen voor een artikel is voor mij zeker een toegevoegde waarde voor het bloggen.
Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met het bedenken van  een onderwerp waar ik deze keer weer eens over wil schrijven. Vaak schiet mij ineens iets te binnen, lig ik in bed en begint ineens het lichtje om 3 uur 's nachts te branden en heb ik een leuk idee. Maar ook door iets dat ik hoor, een liedje of iemand die iets zegt, iets dat er gebeurt of dat ik zie; alles kan leiden tot een nieuw onderwerp en dus een nieuwe blogpost

Bezoekers.
Maar een van de grootste reden dat ik nu nog steeds bezig ben is denk ik het feit dat mijn site bezocht wordt. Wel is waar niet met 374664 man tegelijk, maar het wordt gelezen en dat alleen al maakt het een toegevoegde waarde.
Blijkbaar vinden mensen het toch ergens wel leuk en dat motiveert.
Natuurlijk gaat het om het feit dat ik het leuk vind of het nu wel of niet gelezen wordt. Maar als mijn site bezocht wordt en iemand laat weten (dmv bijvoorbeeld een reactie) dat het in de smaak valt is het toch weer een steuntje in de rug.

Deze 3 zijn voor mij de voornaamste redenen dat ik nu nog steeds aan het bloggen ben en het een toegevoegde waarde vind.

En wat is de toegevoegde waarde voor andere bloggers?
Voor iedere blogger is het natuurlijk anders, ik was daar benieuwd naar.
Om die reden gooide ik het in de groep en vroeg ik andere bloggers wat hun toegevoegde waarde van het bloggen is en waarom ze er nu nog mee bezig zijn, ik heb er een paar voor jullie uitgezocht:

- Maxime:
De reden dat ik ben begonnen met bloggen is dat in al jaren gek ben op schrijven, toen ik me realiseerde dat ik dat met gemak kon combineren met al die prachtige beauty producten in de winkels (en mijn kasten) was de stap eigenlijk snel gemaakt.
Hiervoor blogde ik al toen ik als au pair ging werken in Parijs. Maar de reden dat ik het weer ben gaan doen en nog steeds doe is simpelweg het fijne gevoel van iets creëren! 


- Jessica:
Ik blog al jaren, toen ik een jaar of 14 was al persoonlijk. Sinds 3 jaar Beauty 'n Spice en daarvoor heb ik bijna 2 jaar een nagellakblog gehad. Ik blog omdat ik het heerlijk vind en het is inmiddels gewenning geworden om stukjes te schrijven. Ik ben gaan beautybloggen omdat ik daar mijn creatieve ei in kwijt kan, en het leuk is om mensen te kunnen laten zien wat je allemaal maakt.

- Tineke:
 Ik ben al sinds kleins af aan gek op schrijven en jurkjes. Door middel van mijn blog kan ik deze twee `passies` combineren. Op deze manier kan ik mijn creativiteit kwijt..

- Joyce:
Ik heb het altijd al leuk gevonden om te fotograferen, te schrijven, te tekenen en om creatief bezig te
zijn. Mijn blog is de perfecte manier om al deze dingen met elkaar te combineren en het met anderen te kunnen delen (en hun daarmee hopelijk ook weer te inspireren)!

- Bianca:
Om mijn mening te kunnen geven over producten maar ook om tips te delen over haarverzorging, aangezien ik dagelijks met haar bezig ben wou ik mijn tips ergens kunnen delen.

- Tessa:
Ik ben begonnen met bloggen omdat ik altijd een eigen blog/pagina op internet wauw. Toen ik klein was vond ik leuk en interessant om op wikispaces of hoe het mag heten te rommelen met website
Ik vind het maken van foto's ook heel leuk en ben eigenlijk
gewoon begonnen en nu blog ik dagelijks omdat ik leuk vind en omdat je gewoon iets kan delen met de wereld.
Het leukste aan bloggen vind ik het proces om het bedenken van artikelen of inspiratie opdoen. Je kan over zo veel bloggen en dat vind ik het leuke er aan. Geen verplichtingen en gewoon een artikel maken over hoe jij het wil of leuk vind om over te hebben.


- Lisanne: 
 Eigenlijk heeft het voor mij heel veel verschillende redenen, maar vooral: ik voel me er rijk door. 

- Dita Rithika:
 Ik ben begonnen met bloggen omdat ik een visagie cursus had gedaan en een aantal opdrachten had gedaan. De foto's heb ik toen op mn site gezet. Ik volg al jaren blogs en vind het erg leuk. Ik kwam er na een tijd wel achter dat alleen schrijven over beauty voor mij te oppervlakkig was en nu is mijn blog ook voor een groot deel een home/lifestyle blog. Dit alles met een persoonlijke touch, ik merk dat alleen maar shoppen en beauty spul mij niet gelukkig maakt maar dat geluk voor mij, hoe cliché misschien in de kleine dingen in het leven zit. Dit zie je ook vaak terug in mijn posts.
De reacties en alles wat er bij komt kijken, foto's maken, bewerken etc vind ik erg leuk.

- Lieke:
 Voor mij is het (en in het begin nog meer dan nu) om andere mensen te leren kennen die ook met naaien bezig zijn, en dan geen mama's maar hippe dames, of mama's die niet enkel voor hun kinder naaien. En ook om te delen, mijn kennis, mijn maaksels, ik kan op die manier ook mijn vooruitgang zien. Dat is ook leuk. Ik vind het ook super tof als ik van anderen hoor dat ze mijn tutorials echt gebruiken. Zo tof als je weet dat waar je je tijd in steekt ook echt gebruikt wordt. 

- Irenka:
Ik ben ooit begonnen met bloggen om mn ei kwijt te kunnen. Nu blog ik omdat ik het leuk vind om te schrijven over wat ik leuk vind. Makeup, nagellak, kunstdingen, koken. Dat zijn mijn passies en dat deel ik graag

- Veronique:
  M'n blog is voor mij m'n uitlaatklep. Ik schrijf enorm graag en ik verbeter mezelf op dat vlak ook graag via het schrijven voor m'n blog. Zolang het vrijblijvend is en ik mezelf niet te hard moet pushen om het te doen, blijf ik het ook doen. Zo blijft het echt een hobby voor mij. Wanneer ik dan van m'n beste vriendin een smsje krijg van: "Geen artikel vandaag? Of Oh? Het staat nog niet online?" dan voel ik mij daar wel even slecht over omdat ik net van mening ben, dat het leuk moet blijven.

- Mirne:
Ik ben ooit begonnen met bloggen omdat ik net op mezelf woonde en zonder pakjes wilde koken en wekelijks een nieuw recept wilde proberen. Mijn ervaringen en recepten uitschrijven was voor mezelf een goede motivatie. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik het bloggen zelf gewoon erg tof vond. Dus toen ben ik er meer onderwerpen bij gaan betrekken.

Waar het op neerkomt..
Waar het op neer komt is dus eigenlijk dat het voor iedereen de toegevoegde waarde van het bloggen weer anders is, maar we toch allemaal 1 ding gemeen hebben.
Het schrijven vinden we leuk en dat uiten we allemaal door middel van een blog. De een over beauty en de ander weer over fashion of lifestyle, maar we schrijven allemaal en dat is wat we leuk vinden.
Ik denk dan ook dat je zelf mag weten hoe je wat schrijft een van de belangrijkste toegevoegde waarde van het bloggen is en dat dat het voor vele zo leuk maakt! 

Wat is jouw toegevoegde waarde van het bloggen?
3 opmerkingen

 1. Leuk en origineel artikel! Ik vind het schrijven natuurlijk het allerleukst. En de reacties van bezoekers maken mij ook heel blij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stukje dit! Vind het ook leuk om te lezen waarom jullie allemaal begonnen zijn met bloggen. Kortom bedankt voor het delen :). Ik zelf ben echt een mode junkie en vind dat leuk om met jullie te kunnen delen en stiekem hoop ik dat ik andere kan inspireren zoals andere bloggers dat bij mij doen.

  Er staat een leuke giveaway online waarbij je schoenen naar keuze kunt winnen :). Zou leuk zijn als je meedoet!
  http://fabulousstylews.blogspot.com
  www.facebook.nl/fabulousstylews

  XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk stuk is het geworden

  BeantwoordenVerwijderen