Fotografie | Spelen met de camera is leuk! + Macrofotografie

Jaa! Spelen met de camera is zeker leuk!
En ik begin het steeds leuker te vinden!
Hoewel het nog een eeuw duurt voor ik alles wat betreft de camera's en alle functies er van onder onder de knie heb, vind ik het oprecht steeds leuker worden.
Zo kocht ik begin deze maand een derde lens en een camera tas die jullie inmiddels ook voorbij hebben zien komen op LBF.
Nu gaan we een stapje verder, ik heb gespeeld met mijn camera en laat jullie vandaag het resultaat zien!


Ik sta nog steeds verbaasd met hoeveel verschillende dingen je met 1 camera kan. En dan heb ik nog lang het boekje niet uit, internet plat gelezen of een cursus gevolgd, maar wauw! Het is zo ontzettend veel.

Op een mooie dag ben ik de tuin ingedoken en heb ik een aantal bloemen en het water vast gelegd.
Het resultaat luid:Macro fotografie met omgedraaide lens.
Toen mijn collega een paar weken geleden vertelde dat je ook je lens kon omdraaien voor macro fotografie vond ik maar raar. Hoe kun je nou foto's maken met een omgedraaide lens zonder dat hij vast zit?
'Nou gewoon de lens voor je camera vast houden en zo dichtbij mogelijk bij het voorwerp komen tot hij scherp is en op het foto knopje drukken' was haar antwoord.
Toen zij vorige week een paar gemaakte foto's liet zien en liet zien hoe zij dit dan deed kon ik het niet laten.
Het resultaat van mijn probeersels is onder ander deze foto hier onder.Wat gaaf he?
Ondanks dat lang niet alles even scherp is en het heel wat gepuzzel is om het scherp te krijgen aangezien je nu niet kan in en uitzoomen of scherpstellen, ben ik toch wel een klein beetje trots op het resultaat.
Natuurlijk is een echte macro lens het aller handigste aangezien het best wel wat gepriegel is met de lens op het gat te houden, maar voor zo even snel is het best leuk om te doen! 

Ook ben ik deze keer wat gaan spelen met het bewerken van foto's met onder andere het zwart wit maken van de achtergrond. Ook die vind ik best wel aardig gelukt.

Wat vinden jullie van het resultaat?
En heb jij je lens wel eens omgedraaid. 


2 opmerkingen

  1. Met de camera spelen is inderdaad heel leuk, mooie foto's heb je genomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie foto's heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen