Lifestyle | Furry Friend tag

Toen ik de Furry Friend tag bij Serena en bij Larissa en Tara voorbij zag komen was ik eigenlijk al helemaal verkocht.
Want hoe leuk is het om nog meer te kunnen vertellen over jouw huisdier? Ik kan er als het moest een heel boek over vol schrijven, no problem!
Helemaal leuk toch? Dat bedoel ik!
Vanuit deze tag l leren jullie (Lady buiten alle foto's om die ik plaats) nog beter kennen.
Benieuwd naar de vragen en de antwoorden?
Wat zijn de namen van je huisdieren?
De naam van mijn huisdier is Lady! 

Wat voor soort dier is het en welke ras?
En ondanks dat ze Lady heet, is het geen hond maar een kat.
Dus niet Lady van de Vagebond, hahah.
Lady is een kruising van een Ragdoll en een Britse Langhaar.

Hoe lang je je huisdieren al?
Ik heb Lady nog geen jaar, uit mijn hoofd kreeg ik haar vorig jaar juni. 
Hoe oud zijn je huisdieren?
Lady is inmiddels alweer een jaar oud. Dit houd in dat ze in kattenlevens alweer 7 jaartjes is! 

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?
Wat grappig aan Lady haar persoonlijkheid is, is dat ze ontzettend eigenwijs is en soms wel een klein beetje een bitch.
En ja, dat zeg ik over mijn eigen kat. Verder weet ze heel goed na bijna een jaar wat ze wel en niet hier in huis mag, maar probeert ze het toch steeds weer opnieuw. En ze is mega nieuwsgierig. Ze klimt het liefst overal in, het maakt niet uit of het nou een kast, een kartonne doos of een tas is, ze moet altijd overal een kijkje in nemen. Oh ja laten we ook vooral haar hondeninstinkt niet vergeten. Lady gaat namelijk klaar zitten als we met haar tuigje aankomen lopen (ze gaat wel naar buiten, maar alleen aan een tuigje in de tuin) en daarnaast komt ze met haar stokje aanlopen in haar bek als ze wilt spelen en rent ze er vliegensvlug achteraan als we hem weggooien om hem vervolgens weer terug te brengen.
Nu ik dit zo schrijf, bedenk ik me; misschien doet ze haar naam wel een eer aan aangezien 'Lady' een hond is in de film ' Lady en de Vagebond' en aangezien iedereen me een rare blik toewerpt als ik vertel dat mijn kat Lady heet..

Hoe belangrijk is de band met je huisdieren? 
Ik ben er in de loop van de jaren wel achter gekomen dat ik het fijn vind om een dier om mij heen te hebben.
Toen Pucky (vogel) na 15 jaar overleed had ik mijn konijnen nog. Toen die vlak na elkaar ook overleden had ik niks meer. Ik voelde me leeg en had iets nodig om mee te knuffelen en aandacht te geven. Ik miste gewoon de dagelijkse dingen van het eten geven en een aai over hun bolletje geven. Gelukkig kwam daar Lady en besef ik dat, dat poesje dat soms strond vervelend kan zijn een heleboel voor mij betekend.
Mijn conclusie van dit verhaal is dus dat de band heel belangrijk is met je huisdier.

Wat zijn je favorieten herinnering die je hebt gehad met je huisdieren?
De domme momenten die ze af en toe heeft. Het moment dat ze in de sloot springt, ik vervolgens in een halve hardverzakking verkeer en mienhobbel alweer vrolijk rond huppeld met haar op dat moment zo zwarte buikje van haar duik in de sloot. Normale katten zijn bang voor water en deze springt gewoon doodleuk in de sloot omdat het beweegt.
Oh ja en ik kan ook genieten van het moment dat ze voor je uit sprint de trap op en dan op de tweede trap die open is heel stoer gaat liggen en je dan aankijkt. Het schattigste van alles is dat ze dan haar poten helemaal om de trap tree vast maakt. En dan met zo'n blik van 'kijk mij eens stoer doen, ik heb mezelf goed vast!'. Heerlijk!

Welk koosnaamjes geef jij je huisdieren?
Eigenlijk zijn dat er een heleboel. Maar ze is vooral mijn Dinnie, Diva. Prinses en Poes.
Heel vaak als iemand Lady zoekt dan is het 'weet iemand waar poes is?' en dat terwijl poes gewoon een naam heeft..

Natuurlijk ben je vrij en mag je deze oh zo leuk tag gewoon overnemen! In het bijzonder tag ik Milou, Kelly en  Rosie.

 Wat is jouw leukste herinnering aan je huisdier?

1 opmerking

  1. Super ! Deze ga ik ook eens overnemen, ik heb er zo 2 rondlopen, rot verwende diva's :-). Je hebt echt een mooie kat, en zooooo schattig toen ze klein was :-).

    BeantwoordenVerwijderen