Lifestyle | Gelezen: Tweestrijd en Doelwit van Linda Jansma.

Sinds ik een kleine 3 weken geleden een boek (Tweestrijd) van Linda Jansma kocht, ben ik helemaal in to haar boeken.
Tweestrijd las ik in 3 dagen uit en vervolgens begon ik in Doelwit.
En beide boeken raakte me. Allebei geschreven vanuit een waargebeurd verhaal of verhalen die zich op ieder moment van de dag afspelen.
Aangrijpende onderwerpen wat je bijna niet voor kan stellen maar die toch dagelijks gebeuren.
Vandaag vertel ik over beide boeken wat ik er van vond.
Benieuwd?

Hoewel ik in tijden geen boek had gelezen, of in ieder geval niet had uitgelezen,was ik bij deze 2 boeken na 1 hoofdstuk al verkocht.
Ondanks dat ik er eerst geen aandacht aan wilde besteden heb ik mij toch bedacht en wil ik graag over deze twee boeken vertellen.

Tweestrijd.
Toen ik de boeken in de winkel een paar weken geleden aan het aanvullen was, las ik snel even de achterkant van dit boek. Het pakte me wel. Want ondanks dat ik normaal gesproken niet dit soort boeken las (Thrillers), was ik wel nieuwsgierig. Toen ik de €5 sticker er op zag zitten wist ik dat ik deze aan het einde van mijn werkdag zou afrekenen. Zo bedacht, zo gedaan.

Ik begon gelijk die avond.
En na die avond ben ik ieder moment dat er even tijd voor was verder gegaan. Van het begin tot het eind heeft het boek mij getrokken om verder te lezen. Er zat spanning in. En die spanning die vond ik blijkaar fijn, want 3 dagen later had ik hem uit.

Het verhaal speelt zich af in een villa wijk. Een stel dat op het eerste gezicht niet lijkt af te wijken als bij andere. Binnenhuis speelt zich heel wat anders af. Als de nieuwe buurvrouw daar achter komt en daar mee aan de slag gaat, krijgt het verhaal al een hele ander kijk. Uiteindelijk eindigt het (naar mijn mening) op iets wat je ergens wel verwacht maar toch eigenlijk ook weer totaal niet. Iets uit een onverwachte hoek. Ik denk dat ik dit zo graag wilde weten en dat het daarom mij tot het einde geboeid heeft.

Het is een verhaal wat je nauwelijk kunt voorstellen terwijl het dagelijks in genoeg huishoudens afspeelt. Juist omdat je dit niet wilt, pakt het je.

Doelwit.
Na dat ik Tweestrijd uit had, wilde ik meer van Linda Jansma. Juist omdat Tweestrijd mij zo geboeid had. Na dat ik wat rond gezocht had op Bol heb ik dit boek gedownload.
Ook dit is weer een verhaal waarvan je nauwelijks kunt voorstellen dat dit ook zich dagelijks afspeelt. Eerwraak. Genoeg families hebben hier mee te maken en (vooral)veel meisjes zijn hier de dupe van.

Dit verhaal speelt zich af in het verleden én heden.
In het begin moest ik wel even schakelen omdat het steeds wisselt in welke tijd je zit. Uiteindelijk komt het samen en vallen alle puzzelstukje in elkaar.
En dan pas is het logisch. Ik wilde het weten dus las zo gauw het kan weer verder.
Het was zelfs zo erg dat ik er 's nachts nog over door piekerde, eigenlijk wel een beetje bezopen, maar toch was het zo.
Het is zo onwerkelijk..

Beide verhalen hebben een mij wel even aan het denken gezet.
En ik denk dat meer mensen Linda haar verhalen moeten lezen, gewoon omdat het zo veel gebeurt maar de meeste mensen (waaronder ik zelf) er maar weinig van weten of van bewust zijn.
Echt, beide verhalen zo ontzettend sterk geschreven, zeker de moeite waard om te lezen!

Ben jij bekend met de boeken van Linda Jansma?

1 opmerking

  1. Ja zeker! Ik heb Tweestrijd ook gelezen. Als je van spannende boeken houdt, dan kan ik je Het Reservaat ook erg aanraden. Dat heb ik gisteren in 1 keer uitgelezen. En ik heb de aandachtspanne van een mug, dus dat wil wat zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen