Lifestyle | New in: Cameratas + zoomlens!

Vandaag laat ik jullie met trots mijn nieuwste aanwinsten zien.
Een nieuwe camera tas en een zoomlens.
De tas kreeg ik van mijn ouders nog voor het behalen van mijn diploma en de zoomlens kwam wel van pas aangezien de andere Lensen die ik heb niet (of nauwelijks) kunnen in of uitzoomen.
Benieuwd naar de tas en welke lens ik heb aangeschaft?
 
Ik heb alle foto's van deze blogpost gemaakt met mijn oude Sony camera. Vandaar dat de kleuren soms anders zijn dan in de werkelijkheid. 

De tas.
We beginnen met de tas. Ik had al een paar keer op internet gekeken. 
Ik had een camera tas voor mijn oude camera maar daar paste mijn spiegelreflex niet in. Wat logisch is aangezien deze op zich al groter was maar er ook nog 2 Lensen bij zaten. Ik had dus een nieuwe camera tas nodig. 
Ik had al wat op internet rondgesnuffeld en was er over uit dat ik het liefst een wat ruimere rugzak wilde. Dit omdat ik vaak na een half uur al last van mijn schouders krijg als ik een schoudertas draag en met onder andere Thailand in het vooruitzicht zou dat geen feestje worden. 

 

Deze tas die had ik dan ook al op internet gezien. Maar omdat er in Amsterdam (waar wij niet ver vandaan wonen) ook een winkel van die shop zat, ben ik er met mijn ouders heen gereden. Zo kon ik hem toch even in het echt zien en kijken of dit is wat ik wilde.
Uiteindelijk was dit hem toch wel en liep ik met mijn nieuwe cameratas de winkel uit. 


De tas is erg ruim. Hij heeft 2 ritsen voor zoals je hier boven kunt zien en een vak waar je de camera en de lenzen op kunt bergen aan de achterkant. Verder kun je in het vakje voor een boekje een tablet of iets anders plats kwijt en kun je in de grote opening nog andere benodigdheden zoals een oplader doen of iets grotere spullen te doen.


Het grijze vak waar je je camera en Lensen bewaard zit op de rug. Aan de ene kant is dit handig, want nu kun alleen jij erbij en hoef je niet bang te zijn dat je geroofd wordt. Maar aan de andere kant is het misschien wel weer een beetje onhandig omdat als je je camera wilt pakken hem dan eerst helemaal af moet doen wil je er bij kunnen.
Dit neem ik maar voor lief, want nu ben ik er in ieder geval zeker van dat ongewenste mensen van mijn spullen afblijven!
Je kan er zoals je ziet 3 lenzen in kwijt en 1 camera in kwijt.
Nu is het ook zo dat je dit hele vak leeg kunt halen als je de tas gewoon als rugzak wilt gebruiken, dus eigenlijk is het 2 klappen in in. En daarnaast kun je de bovenkant ook doorbreken zodat het 1 geheel wordt.

De zoomlens.
Dan gaan we verder met de lens die ik heb aangeschaft.
Sinds ik een spiegelreflexcamera heb, kan ik niet meer goed in of uitzoomen. Dit is in huis niet heel erg. Ik bedoel dan lukt het prima met de standaart en portret lens die ik er bij kreeg. Maar als je naar buiten gaat en je een stukje verder op iets leuks ziet, kun je dit niet tot nauwelijks dichterbij halen. Dit is iets wat mijn compact systeem camera als de beste kon. Daarom ben ik bij dezelfde winkel als waar ik mijn tas vandaan heb gaan vragen wat een goede beginners lens was qua zoomlens.
Net zoals de meiden in de Facebook groep  aan wie ik het ook had gevraagd begon hij ook over de 55-200mm.
Toen ben ik met mijn vader opzoek gegaan. Niet in een echte winkel maar op marktplaats.
Gewoon omdat ik niet gelijk weet niet hoeveel euro's lichter wilde zijn. 

 

 In eerste instantie hadden we er eentje gevonden voor de 70-300mm. Toen we bij de meneer kwamen en ik hem vast had deed hij het prima, maar hij was behoorlijk groot en zwaar. Toen kwam hij aan met de 55-200mm. Deze ging dan wel iets minder ver, maar wel een stuk verder dan de standaard lens en was weer een stuk lichter en kleiner dan de 70-300mm. Ik mocht deze meenemen voor dezelfde prijs (dik onder de €100). Ik was gelijk om.

 Daarnaast zat er ook een UV filter op en zat er een kap bij. Mooi meegenomen dus.

Op dit moment voor dat even dat ik er mee gespeeld heb ben ik er super tevreden mee.
Ik heb met de standaard lens en de zoomlens dezelfde foto gemaakt om het verschil op beeld te krijgen. Dit is het resultaat met duidelijk een verschil:
Gemaakt met de standaard lens 18-55mm
Gemaakt met de zoomlens.


Beide foto's heb ik vanaf hetzelfde punt gemaakt boven op een boot. Vraag me niet waarom boven op een boot, want dat weet ik ook niet haha.
Maar in ieder geval, nu hebben jullie een duidelijk beeld wat het verschil is van de lenzen.

Wat vinden jullie van mijn aanwinsten?

6 opmerkingen

 1. Wauw, wat een super gave tas! Ziet er erg stevig uit, ook die lens. Wauw, super mooie foto's heb je er al meegemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe tas en lens, echt een aanvulling lijkt me :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handige tas. Ik heb voor mijn spiegelreflex een klein draagtasje, maar deze ziet er functioneler uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die lens is wel heel mooi! Mooi beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een handige tas! en die zoomlens is ook mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen