Nails | How to do: Ombre nails

Het is alweer te lang geleden dat ik eens een nail tutorial in elkaar heb geflanst. De hoogste tijd dus voor een nieuwe how to do blogpost!
Dit laat ik zien hoe je op een makkelijke manier een mooie ombre effect op je nagels creert.
Daarnaast heb ik een beetje geëxperimenteerd en geef ik aan het einde van deze blogpost een paar handige tips weg voor het maken van een mooie ombre nail art.
Benieuwd naar het resultaat en hoe je het dan daadwerkelijk maakt?
Lees dan gauw verder!

Ombre nails zijn naar mijn mening hét helemaal.
Het is leuk, iets aparter en abstracter dan anders en je kan er helemaal je eigen draai aan geven!
Of je het van donker naar licht wilt, andersom of er nog een leuke nail art aan toevoegt; dat kun je helemaal zelf bepalen.
Laten we gauw gaan kijken wat je nodig hebt!

Wat hebben we nodig?

 • Base en top coat
 • 1 witte basis kleur
 • 2 of meer kleuren die van mooi in elkaar overlopen qua kleur (lees: baby blauw, iets donkerder en nog een tintje donkerder, (zie mijn gebruikte kleuren hier boven))
 • Een spons (dit kan een spons zijn die er voor gemaakt is, of zoals ik hier boven op de foto heb gezet een simpele schuurspons)
 • Nail polish Corrector pen of een wattenstaafje met nagellak remover. 
What we do? 

 1. Als eerst begin je met de base coat, als deze is aangebracht breng je de witte basis laag aan. Wit is geen makkelijke kleur om te lakken, 1 licht puntje is dat het een basis kleur is dus het niet netjes of helemaal dekkend hoeft te zijn! Deze 2 lagen laat je even goed drogen. ondertussen knippen we (indien je een schuurspons gebruikt of een andere spons die groter is dan je hele nagel) schuurspons een beetje op maat. Ik heb hem hier recht hoekig afgeknipt omdat dit makkelijker is om vast te houden. Daarnaast is hij wel een stuk groter als mijn nagel waardoor hij alles in 1 keer zal mee pakken. 
 2. Nu breng je op het sponsje de kleuren die jij voor je ombre effect wilt gebruiken aan. Breng dit uiteraard op kleur aan dus van licht naar donker. Breng dit goed aan op het sponsje en stempel hem dan even 1 keer op een papiertje zodat je niet een hele vlek op je nagels krijgt. 
 3. Vervolgens kijk je van welke kant je de ombre wilt (wil je van de tip naar je nagel riem steeds donkerder of lichter?) Nu stempel je de spons met regelmaat op je nagel. Kijk waar of de overloop is zoals jij hem wilt en pas hem zo nodig aan (niet te lang met 1 gelakt sponsje stempelen want dan pakt hij de basis mee, gewoon weer even opnieuw met de kleurtjes de spons lakken en weer stempelen). 
 4. Als je alle nagels hebt gedaan en je het goed hebt laten drogen, brengen we als laatste nog een top coat aan. 
Mijn tips:
Ja, ik heb het nu al wat vaker gedaan en heb pas deze keer de perfecte manier gevonden, daarnaast zal het niet in 1 keer goed gaan en daarom heb ik een paar handige tips voor jullie:

 • Gebruik een (voor het mooiste natuurlijke resultaat) een witte basis kleur: Ja, voor heen als ik wel eens ombre nagels wilde maken gebruikte ik eigenlijk geen basis kleur. Juist omdat ik niet houd van al die lagen nagellak op je nagels en omdat het altijd zo'n drama was met drogen. Nu zag ik dat andere dit vaak wel deden. Daarom probeerde ik dit dus bij deze. Hier boven en onder zie je het resultaat. Het geeft een beter effect aan de ombre en het dekt beter. Want de blauwe lakjes dekken helemaal niet zo goed, maar daar zie je nu dus niks van! Dus: gebruik een witte basis lak! 
 • Leg bij voorbaat de Nail corrector pen of een wattestaafje met goede nagellak remover klaar. Ja, het word een bende. Ombre effect creëren doe je door eerst alles heel lelijk te maken omdat je vaak niet precies in 1 keer je hele nagel mee kan nemen. Daarom is mijn nail corrector pen de held van de dag bij het maken van een ombre effect! 
 • Allergische voor vieze nagelriemen of geen zin om telkens de randen om je nagels schoon te maken? Plak de huid rond nagels af met plakband. Als je dit doet hoef je minder in de weer met een nail corrector pen of een wattenstaafje. plak gewoon alles af om je nagels en haal het er af wanneer je klaar bent!
 • Werk per 2 nagels. Klinkt misschien raar, maar ik denk dat het daarmee wel het snelste gaat. Ik heb steeds van beide handen 2 dezelfde nagels gedaan. Zo begon ik met mijn pinken, eerst de basis kleur, toen het ombre effect. Vervolgens lakte ik de volgende 2 nagels wit en maakte ik de randen om mijn pinken schoon. Zo voorkwam ik dat alles onder het blauw zat en ik mijn net gelakte nagels zou beschadigen! Als laatste deed ik de top coat wel als laatste zodat ik even nergens meer aan kon zitten (al doe ik dit vaak wel omdat ik 34664 dingen tegelijk wil doen, maar oke).
 • Zorg dat je sponsje goed nat, maar vooral niet te nat blijft. Zodra je merkt dat het sponsje droger wordt (dan wordt de ombre plakkerig en krijgt het kleine hoopjes op je nagels) gooi er nog een laagje van de lakjes overheen, stempel hem even snel uit en maak de ombre op je nagels af. Een andere tip daarbij is om de lakjes die je voor het ombre effect gebruikt open te laten staan zodat je snel kan handelen indien nodig. Natuurlijk doe je ze wel weer dicht als je klaar bent met de 2 (of meerde nagels) want anders drogen ze uit. 
 • En als laatste: Doe er niet 1 maar 2 laagjes top coat over heen! Ik heb als eerste mijn gewone top coat van L'oreal  er overheen gelakt. Toen dit helemaal goed droog was heb ik er nog een gel look effect top coat overheen gedaan. Dit was overigens geen top coat die je met UV uit laat harde, maar een goedkopere (overigens zou je er natuurlijk wel nog eentje met UV over heen kunnen doen zodat je er nog zekerder van bent dat het goed blijft zitten). Zo ben je er zeker van dat het niet na 2 dagen er al af gaat en je met mega chips zit!

 Wat vind jij van deze ombre nails?
En heb jij het al eens geprobeerd?

6 opmerkingen

 1. Ik wil dit al heel lang uitproberen, maar het komt er iedere keer niet van. Erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw het geeft echt een leuk effect!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ga ik eens proberen, ziet er zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Laat je weten of het gelukt is? Zou ik leuk vinden:).

   Verwijderen
 4. Wauw, super leuk en gaaf effect, jammer dat ik niet echt kleurtjes heb die mooi op elkaar zijn afgestemd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt leuk!! staat echt mooi die blauwe kleuren en nog leuker dat je er een post van hebt gemaakt!
  kga het zeker eens proberen!

  xxx

  www.facebook.com/cookiesandperfection

  BeantwoordenVerwijderen