Remy's Feel Good | NS-o-logie

Elke doordeweekse dag reis ik met onze NS van Amsterdam naar Utrecht Centraal. Een pittig lange reis. De kruiswoordpuzzels in de kranten heb ik al snel opgegeven en met al het negatieve nieuws ben ik al vlug uitgelezen. Wat te doen met alle vrije tijd in de trein? Om deze tijd te vullen, ben ik bezig met een theorie genaamd: NS-o-logie. Benieuwd wat het is?


In de trein komen allemaal verschillende mensen bij elkaar. Uit baldadigheid en een beetje uit verveling ben ik op onderzoek uit gegaan hoe verschillende mensen reageren op verschillende situaties. Zo ben ik begonnen met het observeren van mensen. Niet veel later sprak ik ze ook aan. Ik begon een interassant gesprek of creërde vreemde en grappige situaties.

In het begin waren er veel mensen die hun telefoon belangrijker vonden of me voor gek verklaarde dat ik praatte in de trein. Maar ik ging door en leerde mensen kennen die wel zin hadden in een gesprekje. Het ene gesprek luchtig over het weer, de ander filosofisch over belangrijke levenslessen. Zo ontmoette ik een man die wel vier herseninfarcten had overleeft! Hij vertelde hoe hij ondanks alles positief in het leven blijft staan. Wat zijn geheim was? Dat vertel ik nog wel.

Even terug naar het aanspreken van mensen. Spreek jij wel eens vreemde mensen aan? Vind jij het misschien eng? Of durf je het wel, maar weet je niet wat je moet zeggen? Mensen aanspreken heeft alles te maken met de juiste mindset en jouw manier van denken. Natuurlijk geef ik jullie een paar tips om in de perfecte positieve mindset te komen.

Tip #1: Het labradoreffect
Wat gebeurd er als je een huis binnen komt en een vrolijke labrador springt op je? Dan word je vanzelf ook vrolijk. Zo werkt het ook bij mensen onderling. Alles wat je uitstraalt zal je ook terug ontvangen. Begin een gesprek daarom ook met een lach en een relaxte houding. Begroet een ander, zoals je zelf ook begroet zou willen worden.

Tip #2: IJsbrekers
Lekker weer, he? Ken ik jou niet ergens van? Wat zijn nou de werkende ijsbrekers? Ik zal je een geheim verklappen: de juiste ijsbrekers bestaan niet.
Elke situatie en ieder mens heeft weer andere ijsbrekers. Alles is dus mogelijk! Begin met een ijsbreker die goed voelt voor jou.

Hoe een gesprek verloopt is meestal afhankelijk van hoe je een gesprek begint. Wil je een luchtig gesprek? Begin dan ook luchtig.
Wil je liever ergens diep op in gaan? Begin dan met een open vraag, bijvoorbeeld naar zijn of haar mening. Geef de ander eens een complimentje of vertel iets luchtigs/leuks wat je hebt meegemaakt (niet al te persoonlijk, natuurlijk). Spreek de ander aan zoals je zelf ook aangesproken zou willen worden. Denk er ook niet te veel over na. Laat het allemaal maar op je af komen.

Tip #3: Goed of fout?
Het is belangrijk te weten dat er geen goed of fout is in dit soort situaties. Jullie zijn allebei mensen. Misschien heeft een van jullie je dag niet of wil je gewoon even alleen zijn. Geen enkel probleem. Volgende keer beter. Leg je erbij neer, accepteer het en ga door naar de volgende. Als iemand negatief is, neem het dan niet persoonlijk. Meestal heeft de ander gewoon even zijn dag niet of heeft hij of zij iets anders aan zijn hoofd.

Tip #4: Blijf positief
Heb zelfvertrouwen en weet dat jij een mooi persoon bent. Je mag soms best een beetje opscheppen over jezelf. Mensen mogen je en je bent gezellig om een praatje mee te maken. Als je hier nog een beetje moeite mee hebt, denk eens aan de affirmaties van vorige keer!

Ik zou zeggen: probeer het van de week eens uit. Het hoeft niet perse in de trein, het kan overal! In de bus, bij de kassa, in het park, je kunt het zo gek niet bedenken.

Om elkaar een beetje op weg te helpen wil ik jullie vragen om een leuke/gekke/spannende ijsbreker te bedenken en hieronder in de reacties te plaatsen. Als je er geen een kunt bedenken, dan denk je niet hard genoeg ;)

Ik hoop jullie zo een beetje op de goede weg geholpen te hebben.

Voor mijn volgende post heb ik het remedie tegen chagrijnige maandagen. Ben je zo een lekkere maandagzonnestraal? Stay tuned!

Goed dan, als afsluiter nog een toegift. Een laatste tip:

Tip #laatste:
Het labradoreffect werkt natuurlijk ook de andere kant op, zo kun jij ook vrolijk of geïnspireerd worden van andere die dat uitstralen! Ga dus lekker veel gesprekken aan met mensen en geef zo positiviteit door.

- Hangloose!

3 opmerkingen

 1. Goede tips! Ik ben soms ook verlegen voor mensen die ik niet ken. Sommige mensen krijgen dan direct een verkeerd beeld bij me wat ik dan wel erg jammer vind. Deze tips ga ik daarom ook zeker gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen zorgen en laat je niet te veel door die gedachte leiden, er bestaat namelijk niet zoiets als een 'verkeerd beeld'. En daarbij: verlegenheid heeft ook een positieve kant ;)

   Verwijderen
 2. Wat knap van je. Ik zou echt niet zo snel mensen aanspreken in de trein. Ik trek het me ook altijd persoonlijk aan als mensen negatief zijn.

  BeantwoordenVerwijderen