Lifestyle | Armbandjes maken met Loom!

Vandaag heb ik een soort van DIY voor jullie.
Iets wat normaal gesproken niet voor mij is weggelegd.
Maar toen ik in Alkmaar tegen een juiste schap in de Claire's aan liep kon ik het niet laten.
Ik had het al een paar keer voorbij zien komen op internet en was eigenlijk wel nieuwsgierig.
Ik ben er even voor gaan zitten en laat jullie vandaag graag het resultaat zien!
Benieuwd?

Ik had het al hier en daar een paar keer voorbij zien komen en ik vond het er wel leuk uit zien. Toen ik in de Claire's stond en daar een wand vol hing, besloot ik een klein setje mee te nemen. Het is altijd te proberen toch?
Het scheen dat je er leuke armbandjes mee kon maken en het al een hele rage in Amerika is. 
Ik was benieuwd!


Het setje bestaat uit elastiekjes, afsluitinkjes, een loom haak en houdertje waarmee je de hangertjes en armbandjes maakt.
Er zat ook nog een klein uitleg bij voor verschillende technieken, het is even puzzelen maar als je hem eenmaal onder de knie hebt kun je zo aan de gang.
En daarnaast heel youtube staat er vol mee.

Ik heb nog niet de grote kit waar je nog meer leuke ontwerpen mee kunt maken, maar als ik het leuk blijf vinden dan ga ik die ook zeker aanschaffen. Want wat er op internet van te zien is kun je daar echt hele gave dingen mee doen!
Omdat in het kitje niet genoeg elastiekjes zaten om 1 heel armbandje mee te maken waarbij je bijvoorbeeld maar 2 kleuren gebruikt in plaats van allemaal verschillende kleuren, ben ik even naar de plaatselijke speelgoed winkel gegaan en heb daar 2 mix pakjes gehaald.


Omdat ik het overzichtelijk wilde hebben en dit ook makkelijker is tijdens het maken, heb ik er een organizer doos bij gepakt en alle kleuren verdeeld. Het heeft zo'n 2 uur geduurd voor ik hier mee klaar was aangezien 1 pakje 600 elastiekjes bevatten, maar het resultaat is wel overzichtelijk nu!

Intussen heb ik al 3 armbandjes gemaakt. Het duurt niet lang en onder het genot van een leuk youtube filmpje, een fijn tv programma of een lekker muziekje ben je zo klaar!
Het resultaat luid als volgt:


Zoals je ziet heb ik gespeeld met verschillende technieken en kleuren. 
Ik vind voor wat het resultaat nu is het ontzettend leuk!
En ondanks dat ik helemaal niet zo creatief ben en vaak ook totaal geen geduld heb voor dit soort dingen, vind ik dit wel ontzettend leuk en rustgevend om te doen!
En dan kijken we maar even niet naar de elastiekjes die alle kanten op springen..

Zouden jullie het leuk vinden als ik een keertje een techniek (bijv de vissengraat van hier boven) uit leg in een artikel?

Zou dit de nieuwe 'scoubidoe' rage worden?


11 opmerkingen

 1. Oh, wat zien ze er leuk uit! Ik wil het zelf ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk dit! Toen ik 't las dacht ik eerst van huh waar heb je het over... Loom? Maar het ziet er echt heel leuk uit, misschien dat ik dit ook wel ga kopen. Super leuk voor de zomer! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig. Lijkt op die dingen die we vroeger ook al maakte. Leuk gemaakt! Erg creatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Fleur, wat leuk om je enthousiasme te zien en wat een mooie gekleurde armbandjes. Ken je deze groep https://www.facebook.com/groups/DeLoomers/ Misschien kun je daar ook inspiratie vandaan halen. Groeten van Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me heel leuk als je er een artikel over maakt! Ik ben dat scoubidou volgens mij allang verleerd... Hoe duur was dat setje trouwens? (of heb ik daar nou overheen gelezen, haha?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nee je hebt er niet overheen gelezen, ik kocht een setje met de haak en het kleine punnik dingetje voor 4.95 bij de Claires. Daarnaast heb ik nog 2 mixjes aan elastiekjes (600 stuks per zakje) die kosten bij onze plaatselijk speelgoed winkel 4.50! Maar ik hoorde dat het op de markt alweer een stuk goedkoper is!

   Verwijderen
 6. Ziet er echt leuk uit zeg! Ik heb dat nog nooit eerder gezien! Superleuk voor de lente/zomer, vrolijke armbandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is al een echte rage inmiddels!
  Setje van de Claires is tamelijk duur; je hebt ook gehele kits met 600 elastiekjes van €10-15,00. De speelgoedwinkels zijn relatief duur in de elastiekjes, vaak zijn het ook kleinere verpakkingen. Voor de speciale elastiekjes- meerkleurig, met stippen, neon- glow-in-the-dark-jelly. moet je echt op internet zijn. Er zijn 2 soorten looms verkrijgbaar de officiële rainbow loom uit Amerika, heel veel imitaties die in een vergelijkbare doos zitten en nauwelijks te onderscheiden zijn en andere merken als Band-It, Funny loom en dergelijke. Hierin heb je ook 2 soorten degene met vaste opstelling en degene die je kunt verstellen.Een vaste loom ismnder handig vooral om de bredere bandjes mee te verwerken.
  Er wordt gewaarschuwd dat de andere merken en imitaties van mindere kawliteit zijn en niet zouden voldoen aan de strenge eisen. Je moet vooral opletten als de loom valt en er een pin ofzo afbreekt. Bij de imitaties en andere merken breekt dit niet netjes doormidden en kan je kind zich verwonden omdat de breukranden scherp zijn. De Kinderfeestjes Expert geeft workshops voor beginners en gevorderden, ook op locatie.
  www.kinderfeestjes-expert/Loom-bands/

  groetjes Katja Bloem
  De Kinderfeestjes Expert

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een vraagje, waar heb jij dat kleine houdertje van dan? ik wil het namelijk ook proberen.
  en het zijn trouwens super leuke armbandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb deze bij de Claire's vandaan!

  BeantwoordenVerwijderen