On my way to Thailand | #1 De bestemmingen part 1!

De eerste post van de blog serie die vanaf deze week start. Een blog serie over mijn komende reis naar Thailand.
Het duurt nog een paar weken, maar vanaf nu ga ik jullie iedere week een stukje over de reis vertellen. Als het ware neem ik jullie een klein beetje mee op reis, ook al is het nog niet zo ver.
Zo kan ik mezelf op de reis voorbereiden, maar laat ik jullie ook alvast een beetje mee genieten met wat komen gaat.
Want dat het een happening en totaal iets anders gaat worden dan een 'normale' zon vakantie; dat is zeker!
Laten we gauw beginnen met de eerste post van deze blog serie: De bestemmingen part 1!


De reis die wij gaan maken duurt in totaal 23 dagen. Die dagen zitten we niet allemaal op 1 locatie. Beter gezegd, we switchen steeds na een paar dagen naar een andere locatie.
In totaal gaan we naar 6 verschillende plaatsen.
Vandaag zet ik de eerste 3 bestemmingen op een rijtje en vertel ik globaal wat we daar allemaal gaan doen.
Want over 2 weken ga ik op een aantal activiteiten die ik hier onder globaal vertel verder op in.
Let's do this!

#1 Bangkok.
We beginnen in Bangkok, dit is de stad waar we aankomen met het vliegtuig. We hebben hier een hotel midden in Bangkok waar we 4 dagen verblijven. Hier gaan we onder andere de klong tour doen (kanalen tour), een wandeling en zien we een hoop van dé stad Bangkok.

#2 River Kwai
Vanuit Bangkok gaan we door naar River Kwai.  Dit is een tour die 3 dagen en 2 nachten doen. Het is zo komische als je dit uit spreekt zo van; RIVIER KWAIHH. Maar oke. Hier gaan we onder andere naar de markt op het water (hier later in deze blog serie meer over). Zelf ben ik hier wel benieuwd naar, want in het boek staat het beschreven als 'de drijvende markt'. Verder bezoeken we hier de Helfire pass museum, Boemelterein en doen we een jungle raft. Maar laat ik ook vooral niet vergeten te vertellen dat we ook de Erawan watervallen gaan bezoeken die op afbeeldingen heel mooi vertoont worden, ik ben heel benieuwd!

Vervolgens gaan we met een minibusje terug naar Bangkok waar we daar op de trein stappen richting Chang Mai.

#3 Chang Mai
Na de River Kwai tour gaan we door naar een prachtig hotel in Chang Mai! Toen ik dit las moest ik even hardop lachen, het is net iets chinees!
Hier gaan we een 'lichte' Jungletrek doen zoals het in ons geweldige boek staat beschreven. Ook staat er beschreven dat we op een bamboematje overnachten (aaaaah!) en ons vervoer een olifant is (nog een keer ááááh!). Ook gaan we hier vlotvaren over een wilde junglerivier en kunnen we genieten van watervallen, lokale markten en gaan we bergstammen bezoeken. Halleluja!

Dit was het eerste deel van de 2 blog posten de gaan over de bestemmingen waar wij heen gaan in Thailand.
Ik wilde het eigenlijk in 1 post doen, maar tijdens het schrijven kwam ik erachter dat het wel héél veel tekst in 1 keer was wat jullie zeer waarschijnlijk niet zullen lezen.
Vandaar dat volgende week part 2 online komt.

Voor nu; wat vinden jullie van de eerste blogpost voor deze blogserie en de bestemmingen tot nu toe?


3 opmerkingen

  1. Zo tof dat je hier naar toe gaat! Ik ben heel benieuwd hoe je het daar gaat vinden en naar de cultuur :)

    Liefs,
    Kim / Vintage & Beauty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw leuk! Ik ga dit volgen =) Ben zelf nooit in Thailand geweest en zou er ook graag heen willen gaan!

    BeantwoordenVerwijderen