Remy's Feel Good | Who's awesome?

Goedemorgen lezer!

Geluk is te vinden in een klein hoekje. Je hoeft geen archeoloog te zijn om het te kunnen vinden en een schatkaart of je TomTom heb je gelukkig niet nodig. Het geluk ligt namelijk recht voor je neus. Maar misschien kijken we er wel beetje overheen?

Een voorbeeld die we vandaag behandelen zijn complimentjes. Fijn om te krijgen en leuk om uit te delen. Alleen denk ik, dat we vaak genoeg over complimentjes heen kijken. Hoe komt dat toch en hoe zien we ze niet meer over het hoofd?

Ook deze week heb ik complimentjes uitgedeeld en ontvangen, maar ik miste nog iets. Iets waardoor ze opvielen en er niet overheen te kijken was. De oplossing vond ik in dit filmpje, kijk je mee?

(het is wel in het engels, dus nog goed voor je taalontwikkeling ook!)


Als het filmpje niet laadt, kopieer dan deze link:
Een complimentje is altijd goed. Alleen komen ze soms niet helemaal over bij de ander. Hoe zou je je complimentjes nog krachtiger en zo duidelijker kunnen maken?
 Na het kijken van het filmpje had ik (en jij natuurlijk ook!) het antwoord:
Je kunt een complimentje krachtiger maken door hem persoonlijker te maken en er detail aan toe te voegen. Ik zal een voorbeeld geven:
  
"Goed gewerkt vandaag."
  
Een mooi complimentje, maar je zult er snel overheen kijken of misschien wel snel vergeten. Nu gaan we hem krachtiger maken door hem persoonlijker te maken en er detail aan toe te voegen. Zo dus:
"Goed gewerkt, zoals je vandaag met die lastige klant om ging was erg goed van je!"
  
Nou, klinkt dat even als een perfect compliment! Niet alleen spreekt het de persoon meer aan, je laat ook nog eens zien dat je de tijd neemt om een goed, beargumenteerd compliment te geven. Dat is niet over het hoofd te zien!
  
Zijn er complimentjes die jij over het hoofd hebt gezien?
En wie zou je nog graag een compliment willen geven?
  
Als je een compliment maakt/geeft, zorg er dan wel voor dat hij gemeend en waar is. Maak hem persoonlijker, voeg er een detail aan toe en een lach erbij doet wonderen.
  
Ik hoop dat je er van geleerd hebt en nu complimenten (geen complimentjes) kan geven als een baas. Succes en alvast een fijn weekend!
  
En wie weet: als je er eentje uitdeelt, krijg je er vanzelf ook wel eentje terug?
  
- Hangloose


Geen opmerkingen