Beauty | Tips: Mooie en sterke lange nagels

'Fleur, hoe krijg ik ook zulke lange en sterke nagels? Bij mij breekt alles af'. Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld.
Vandaag vertel ik jullie mijn geheim achter mijn lange en sterke nagels.
Of nou ja, geheim.. dat valt eigenlijk ook wel weer mee aangezien ik het vandaag op het wereldwijde web vertel.
Benieuwd?

Mijn nagels zijn zolang ik weet altijd al weet lang geweest. En dan heb ik het vooral over mijn pink nagels en de rest van mijn linker hand. Dit omdat ik rechts ben en de linker hand het qua lengte en sterkte gewoon wint van mijn rechter. 
Maar wat gebruik ik er nou voor om dit te onderhouden? Wat zijn mijn tips. Vandaag zet ik ze op een rijtje.

Als ik de vraag gesteld krijg is mijn antwoord vaak kort en krachtig: Verzorgen en vijlen.
Kort maar krachtig maar wel met een beetje inhoud. Want je kunt je nagels op een heleboel manieren verzorgen en vijlen. Mijn tips:

- Ten eerste, gebruik altijd een base coat. Je kunt hier een echte base coat voor gebruiken, maar ook een nagel harderner, die werken namelijk ook vaak uitstekend als base coat. Dit is voornamelijk voor de verkleuring van je nagels tegen te gaan, maar dit helpt ook zeker om je nagels sterker te laten houden. Want door de verkleuring van je nagels worden ze ook weer minder 'gezond' en heb je dus al gauw grotere kans dat ze afbreken.


- Vijl je nagels regelmatig: Als je je nagellak eraf hebt gehaald vijl je nagels even netjes bij voor je er weer een nieuwe kleur op gooit. Zo worden ze weer even netjes bij gewerkt en omdat je net met aceton hebt gewerkt weer even een beetje hersteld. Let wel op; als niet hele sterke nagels hebt vijl dan van een kant af en ga niet zagen. Dit zou er voor zorgen dat je tip slapper word en afbreekt door de ruwe vijl. Dit zou zonde zijn toch? Heb je wel aardig sterke nagels, dan kan dit maar ook met beleid!

- Als je geen zin hebt in een kleurtje gooi er dan een laagje doorzichtige lak of een speciale hardener overheen. Zo worden ze niet slap en zien ze er toch een beetje verzorgd uit.


- Wil je echt sterke nagels? Probeer dan eens gel lak uit (mijn aanrader is uiteraard Kiss gel polish). Ik merk namelijk dat sinds ik dit gebruik, mijn nagels nog sterker zijn en minder snel afscheuren. Zelfs na 3 dagen werken heb ik vaak nog gewoon lange nagels.
Gel lak is ook zeker een aanrader!

- Mijn geheim: slik 1 keer per dag  2 Mooie huid, haren en nagels pillen. Je zou het niet bedenken, maar ze helpen echt! Ik ben hier nu denk ik een maand geleden mee begonnen en merk duidelijk verschil. Ze zijn namelijk ook een stuk sterker als ik even geen lak op heb (wanneer ik ze laat rusten) en ik merk gewoon dat ze ook sneller groeien.
Zelf gebruik ik ze van HEMA (kan ook haast niet anders!) en doe er zo ongeveer +/2 weken met 1 potje. Echt; dit is mijn geheim voor sterke nagels. Over deze pillen schreef ik al eerder een artikel. Lees deze hier terug.

Wat voor producten gebruik jij vaak voor je nagels?

6 opmerkingen

 1. Goede tips, vijlen en verzorgen, vooral masseren van de nagelriemen doe ik vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vijlen maakt echt zo'n verschil! Als ik snel even met een nagelknipper een nagel inkort gaat hij altijd scheuren en splijten. Die pilletjes moet ik ook nog eens gaan nemen :-) Bedankt ook voor je lieve comment op mijn ontwerpjes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Mijn nagels breken te laatste tijd snel af :( x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne tips mijne breken altijd snel af of ik krijg er een scheurtje in. Ik gebruik nu de verzorgingen producten van de kruidvat

  BeantwoordenVerwijderen