Lifestyle | WK TAART!

Hebben jullie de WK koorts al te pakken?
Vast wel, want je kan er bijna niet omheen!
Afgelopen weekend heb ik met mijn moeder een leuke en vrij simpele WK taart gemaakt.
Hij is ontzettend simpel en leuk want deze keer zijn de apen de spelers!
Benieuwd hoe we dit gedaan hebben?Normaal gesproken vind ik het helemaal niet leuk om in de keuken te staan, ik heb wat dat betreft ook zeker 2 linker handen. Dat houden we nu maar even ter zijde, want ik heb gek gedaan en ben mijn moeder gaan helpen met het maken van deze schattige voetbal aapjes op een prachtig groen grasveld!
Omdat ik ook nog een post wilde maken met het WK als hoofd onderwerp, heb ik er mijn camera bij gepakt en heb ik bijna alle stappen op de foto gezet.

Laten we deze mooie WK taart gaan bakken!
(Ahum, deze zin wilde ik in het engels maar dat werd niks vandaar..)

De taart.


Voor het voetbal veld heeft mijn moeder 2 gewone cake gebruikt. Deze 2 cake zijn bedekt met 2 van deze blokken van marsepein (uiteraard groen voor het grasveld). Toen deze helemaal mooi uitgerold was heeft mijn moeder daar de 2 cake opgelegd en de marsepein er zo netjes mogelijk omheen 'gevouwen'.
Vervolgens om het voetbalveld helemaal af te maken is het voetbalveld na getekend met een witte schrijfschrift van Dr.Oetker!
Hopla het voetbal veld is klaar!


De voetballer aapjes.


Maar wat is een voetbalveld zonder spelers? Inderdaad, vrij weinig!
Ik ben met de voetballers aan de slag gegaan. Zie je die hier boven? Deze heb ik vernoemd naar Van Persie, haha!

Oké, het is vrij simpel. Ik heb namelijk op een saté stokje een marshmallow gedaan gevolgd door 2 of drie stukjes engelse drop, het licht er aan of je een dubbel of een een-mans dropje gebruikt. Voor de armpjes heb ik de kers van elkaar getrokken en die er los tussen gedaan en omdat hij natuurlijk ook moet kunnen zien waar de bal heen rolt hebben we ze maar een apenkop gegeven.
Simpeler kan niet toch?

Wie is de volgende Robbe of Sneijder?

Wat het resultaat moet gaan wezen.


En inderdaad, het doel moet wel stevig genoeg zijn om al die apenballen op te kunnen vangen.
Daarom hebben we deze versterkt met een half rietje. Ik denk wel dat hij de bal moet kunnen opvangen nu.


Het resultaat mag er wel wezen toch?
Al zie ik dat we hier op deze foto hier boven even het doel zijn vergeten, maar ook de andere spelers..
Ach, laten we hopen dat Nederland vanavond weer een paar mooie puntjes binnen haalt en onze taart hun het juiste steuntje in de rug geeft.

Wat denk jij dat Nederland gaat spelen vanavond?
En wat vind jij van deze prachtige WK taart?

4 opmerkingen

 1. Ohhh dit is zó schattig en leuk!!! X Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappige taart, vooral de voetbal aapjes zijn leuk haha!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super tof gemaakt zeg!
  Ik doe het niet na, haha.
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen