Nails | How to do: Gel polish?

Dat ik gel polish fan ben, dat is onder hand denk ik wel duidelijk.
Toch is het vaak nog niet helemaal duidelijk hoe deze gel polish mét UV lamp in zijn werking gaat.
Nu ik al een aantal keren de vraag heb gekregen of ik dit een keer wilde uitleggen, heb ik besloten er gewoon een tutorial aan te wagen.
Of ook wel: how to do gelpolish?

 
Voor ik begin: Ik ben geen nagelstyliste en heb er dan ook geen cursus of iets voor gevolgd. Het zou dus best kunnen dat ik dingen anders doe dan dat een nagelstyliste doet. Ik doe dit omdat ik het leuk vind!

Ik ben zoals de meeste van jullie wel weten gek op de producten van Kiss. Dit merk is onder andere te koop bij de Douglas (vaak beperkt), ICI PARIS XL en de DA. Deze gebruik ik ook in deze tutorial.

Wat hebben we nodig?


- Gel cleanser
- pluisvrije watjes of een stukje keukenrol
- Base gel
- Color gel (ik gebruik hier een nieuw lakje, dit is GP0820W)
- UV lamp (mijn UV lamp komt van de Nagelfabriek)
- Bokkepootje
- Nagel vijl ( Ik maak gebruik van een Polijst en glas vijl )
- Nail corrector

Let's do this!
Ik werk hand voor hand. Dit omdat je ze steeds onder de lamp moet houden en ik dan de andere hand nog vrij heb en minder op hoef te letten met het stoten ect. 
Het handigste is om van je pink naar je duim te werken, zo voorkom je het stoten en dat je hand de andere net gelakte nagels aanraakt.

Stap 1: Vijlen

We beginnen met het vijlen van de nagels. Eerst gebruik ik de glasvijl om mijn nagel in gewenste vorm te vijlen. Dit doe ik door vanaf 1 kant steeds naar de andere kant te vijlen. Doe dit rustig en niet zagend want dat zorgt er voor dat je nagels zwakker worden en sneller afbreken.


Na dat ik mijn nagel in gewenste vorm heb gevijld duw ik mijn nagelriemen weer terug met behulp van een bokkenpootje. Tip: zorg dat je nagelriemen zacht zijn door middel van een nagelriem crème of olie, dit maakt het terug duwen makkelijk en minder pijnlijk. Haal de losse stukjes weg met een schaartje of een knippertje.


Nu gaan we met een zachte (polijst) vijl (ik gebruik dan ook de minst ruwe kant) voorzichtig de glanzende laag van de nagels vijlen. Ik doe dit minder intensief dan aangeraden word omdat ik vind dat anders je nagels heel lelijk worden. 

Stap 2: De cleanser.

Nu de nagels helemaal goed in vorm zijn en de glanzende laag van de nagelplaat is gaan we ze stofvrij maken. Dit doe je met de cleanser en een pluisvrij doekje. Je hebt er speciale watjes voor maar omdat die bij mij op zijn en het net zo goed kan met een stukje keukenrol gebruik ik dus een stukje van keukenrol.

Gebruik zeker geen watjes want dan zitten je nagels vol pluisjes.

Stap 3: De gel lak.
De base coat:

Net zoals bij gewone nagellak brengen we ook bij de gel lak eerst een base coat aan. 
Het is belangrijk dat je deze lak niet te dik maar wel regelmatig op de nagel aanbrengt, maak je hem te dik dan zal de color gel later gaan hobbelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.Zit de eerste laag er op? Dan doe je hem onder de lamp om hem te laten uitharden.
Ik heb een UV lamp met 3 standen. officieel hoeven de base en top coat van KISS (het verschilt vaak per merk wat ze aanraden) maar 30 seconden uit te harden, maar omdat die op mijn lamp er niet bij zit zet ik hem op de laagste stand 120 seconden. 
Uiteraard zou ik hem ook kunnen tellen, maar dan ben ik bang dat hij niet goed uitgehard is, vandaar dat ik hem er dan 2 minuten onder doe. 

De color gel:
 

Als de lamp uit gaat of met een piepje aan geeft dat hij klaar is gaan we verder met de eerste kleur laag.
Ook deze breng je weer dun en regelmatig aan. Zo voorkom je net als bij de base coat dat hij gaat hobbelen. 

Nu zou hij officieel een minuut moeten uitharden. Maar omdat deze er bij mij ook niet op staat laat ik ze nu 180 seconden uitharden.


Tip vóór je het gaat uitharden:
Ben je perrongeluk wat uitgeschoten? Dat kan, maar verwijder de uitgeschoten restjes wel even vóór je hem gaat uitharden met een nail corrector pen of wattenstaafje met nagellak remover.
Dit omdat je het daarna niet zo gemakkelijk meer kunt verwijderen omdat je het hebt uitgehard met de lamp!


Omdat ik het persoonlijk mooier vind om van de kleur color 2 lagen aan te brengen, lak ik er nog een dun laagje color gel over heen en laat ik hem vervolgens nogmaals 180 seconden uitharden.

De top coat:


Nu de twee lagen color gel erop zitten en ik tevreden ben kunnen we de laatste laag aanbrengen.
Dit is de top coat. Hierbij is het belangrijk voor optimaal resultaat en het voorkomen van chips dat je de tips ook goed mee lakt. Gooi er dus even een dun extra laagje over op de tip van je nagel, daar ontstaat een chip namelijk het snelste.

Deze laten we ook weer 120 seconden uitharden. Let op: Vergeet je lamp dus niet weer terug te zetten naar de kortste stand.

- Stap 4: De afronding.
De zweet laag verwijderen.

En dan zijn we alweer bij de laatste stap!
Als het goed is heb je nu hele mooie glimmende nagels, maar lijkt het bovenste laagje van je nagels nog wat nat. Dit klopt, dit is namelijk de zo genaamde 'zweet laag'. 
Deze gaan we verwijderen met net zoals we begonnen met de gel cleanser en een pluisvrij watje/keukenrol. 
Wees niet bang, als je het goed hebt gedaan gaat de gel lak er niet meer af en blijft de glans gewoon mooi aanwezig.

Het resultaat!Tatarataaaa!
Here are you gel nails!
Zo simpel is het!

Gel polish verwijderen:
Ben je het na een week of anderhalve week zat? 
Hier laat ik je een fijne manier om je gel polish te verwijderen zien.

Wat vinden jullie van deze how to do en dit mooie blauwe lakje?
3 opmerkingen

  1. mooi gedaan, ik doe het ook al bijna 3 jaar bij mezelf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi resultaat, al ben ik zelf niet zo gek op gel nagellak

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben dol op gelnagellak, al moet ik zeggen dat het lang niet zo goed blijft zitten als ik had gehoopt. Maar vergeleken met gewone nagellak is het de hemel op aarde :)

    BeantwoordenVerwijderen