Personal | Nieuwe opleiding: MCI!

Na dat ik afgelopen februari mijn diploma voor Pedagogisch werker in ontvangst heb mogen nemen, heb ik er vrij weinig mee gedaan.
Mede omdat er weinig werk in is, maar ook omdat ik niet goed wist wat ik wilde. Want aan de ene kant vind ik de kinderopvang ontzettend leuk, maar wilde ik dit? Was dit wat ik wilde?
Er is 1 simpel antwoord: Nee.
Maar wat wilde ik dan wel?
Ik ben er uit, heb me ingeschreven en ben aangenomen!
Benieuwd?


Als je mij afgelopen februari gevraagd zou hebben of ik nog voorplan was om een opleiding te gaan doen, dan had ik volmondig nee geantwoord.
Ik was het namelijk ook echt niet meer voorplan en was al helemaal klaar met school.

Tot ik er halverwege het half jaar dat ik 'vrij' was erachter kwam dat dit het ook niet was.
Natuurlijk het werken bij de HEMA is niet verkeerd hoor, ik zit prima op mijn plek. Maar dit is het ook niet. 
Daarnaast, ik ben pas 19 heb nog een heel leven voor mij..
Ik ben toen gaan kijken wat er nog wel was aan opleidingen (genoeg!), daarbij ben ik dicht bij mezelf gebleven en ben ik gaan kijken wat ik écht oprecht leuk vind.
En dat is dit, wat ik nu doe; bloggen. Het schrijven, het zoeken naar informatie en het fotograferen. Dat is waar ik naast mijn werk bij de HEMA op dit moment veel mee bezig ben.

Een opleiding met het niveau waar ik naar opzoek was is de opleiding Media, Communicatie en informatie. Ook wel MCI.
Toen ik een paar keer de informatie over deze opleiding had gelezen, het met mensen om mij heen er over had gehad en nog meer het internet had afgestruind naar informatie, was ik er zeker van.
Hoewel ik in eerste instantie niet helemaal zeker was van het niveau, heb ik mij toch ingeschreven.

3 weken later had ik een introductie waar nog meer over de opleiding en intake verteld werd.
Na die middag kwam ik helemaal hyper thuis, er was zoveel leuks verteld; dit wilde ik!
Ik zou er voor gaan en ben met goede moet aan mijn portfolio en folder begonnen. Precies op tijd want een week later kreeg ik een uitnodiging om die week dáárop voor een intake te komen.

Hoe zenuwachtig ik ook was van te voren, zo goed als de intake ging.
Wéér helemaal hyper ging ik naar huis, want ik had een goed gevoel.
Best raar want bij mijn vorige opleiding kan ik mij niet herinneren dat ik enthousiast was, in ieder geval niet zó enthousiast als ik nu was.
En ik kan zeggen; tot mijn grote geluk heb ik afgelopen dinsdag gehoord dat alles positief heeft uitgepakt en ik was aangenomen voor de opleiding Media Communicatie en informatie!

Er staan mij weer 3 volle school jaren te wachten, maar die stap ga ik aankomende september met een grote glimlach nemen.
Ik had niet gedacht dat ik dit ooit nog zou zeggen; maar ik heb zin in mijn nieuwe opleiding en om weer naar school te gaan!
En dat wilde ik graag even met jullie delen!

Wat doe jij voor opleiding of wat ga jij komend school jaar doen?2 opmerkingen

  1. Wat leuk dat je zo enthousiast bent over de opleiding! Ik ga die opleiding ook waarschijnlijk doen, mijn keuze staat nog niet vast en ik zit ook nog steeds met de loting :) Even afwachten.

    x

    BeantwoordenVerwijderen