Remy's Feel Good | Angst

Goedemorgen Lezers!

Van het weekend ga ik voor het eerst animatiewerk doen aan de andere kant van Nederland. Ik heb er superveel zin in, maar ben ook best wel een beetje bang. Stel dat ik daar verdwaal, stel dat de kinderen niet willen luisteren en stel dat ik met mijn handen in mijn haren zit hoe ik de kinderen aan het dansen krijg.

Als ik er aan denk voel ik een beginnende angst langs mijn buik omhoog kruipen. Wat moet ik aan met die gevoelens? En hoe kom ik van die angst af? Ik denk dat een soortgelijk verhaal als hierboven voor veel mensen herkenbaar is. Hoe je het ook draait, went of keert: ieder mens heeft angst en iedereen gaat anders met die angst om. Als de angst te verzetten en te verdringen wordt hij alleen maar sterker. Anderen laten de angst toe en ervaren dat de angst hen geen houvast bied of zelfs overdonderd. Dit is echter geen fijne positie om in te zitten, hoe kom je er uit?

Net als met veel andere negatieve emoties is angst een emotie die je ten eerste moet accepteren, zo krijg je controle over de emotie. Haal even diep adem en bedenk je dat je de emotie mag voelen en ervaren. Zo, nu zijn we al een heel eind op weg.

De volgende stap is om in gesprek te gaan met de angst. Waar ben ik precies bang voor? Waar komt de angst vandaan? Waar brengt de angst mij? Wat schiet ik er mee op?

Als je er achter bent gekomen wat precies de angst is, realiseer je je al snel dat het een onrealistisch gedachte is.

Zo heb ik bijvoorbeeld angst dat de kinderen tijdens mijn animatieweekend niet willen luisteren en zo de hele dag de mist in loopt. Loopt mijn dag echt de mist in als de kinderen niet luisteren? Ik weet op dat moment wel een oplossing te vinden.

Met vertrouwen in jezelf weet je dat alle problemen die de angst met zich mee brengt op te lossen zijn. Eigenlijk hoef je helemaal nergens bang voor te zijn.

"Angst is een vriend die je uitnodigt om je leven, je gevoelens en je lichaam onder controle te krijgen." - Anslem Grün.

Vol vertrouwen en zonder angst ga ik straks een heerlijk en uitdagend animatieweekend te gemoed. Hebben jullie nog mooie plannen voor het weekend?
 
Onthoud de angst niet te bewaren in een ruimte achter in je hoofd, maar werk ermee en laat het uiteindelijk los. Zo houd je meer ruimte over voor mooie en positieve ideeën. Zie de angst als een uitnodiging voor een nieuwe uitdaging.
 
- Hangloose

2 opmerkingen

 1. Lijkt me super leuk om eens mee te maken! Ik laat angst altijd maar over mezelf heen komen, door er vooral niet aan te denken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hooi Jennifer,

   Als je interesses bij het animatiewerk ligt, is het een leuke en vooral leerzame ervaring.
   En knap hoe je omgaat met je angsten, je klinkt als een dapper dametje.

   Groetjes!

   Verwijderen