30 days | Dag 06 - Het eerste dat ik kan herinneren

De volgende opdracht is dat ik iets ga beschrijven van wat ik mij kan herinneren van vroeger.
Of in ieder geval iets dat ik mij nog kan herinneren.
Nu is het zo dat ik hele kleine details van iets dat gebeurt is onthoud.
Benieuwd wat dan voor nu het eerste is dat ik mij kan herinneren?
Lees dan gauw verder!


Ik moet wel zeggen; wij hebben een heleboel films in de kast staan met beelden van vroeger.
Mijn opa heeft altijd alles vastgelegd met zijn geliefde camera en dit helemaal gemonteerd tot een film.
Van de boodschappen die wij met oma deden tot de vakanties en schooluitjes.
En daarnaast hebben we ook boeken vol met foto's van vroeger. Er zijn dus genoeg dingen die ik 'weet' van de film of de foto maar waar ik het moment zelf niet meer van weet, maar alleen van de foto of dat stukje film.

Maar er is 1 ding dat ik mij nog aardig goed kan herinneren en wat wel toepasselijk was op de afgelopen weken.
Ik was een jaar of ik denk 5/6 en mijn broertje was rond de 4 jaar. Het was voor het WK of EK (geen idee meer welke van de twee). Omdat wij toen nog zo jong waren en Nederland laat moest spelen moesten wij gewoon naar bed. Mijn ouders waren thuis en keken met een aantal buren. Ik weet nog dat ik bij mijn broertje in het donker op bed was geklommen om samen te wachten tot de mensen beneden begonnen te juigen vanwege een doelpunt. En daarnaast gluurde we stiekem door het luxaflex bij de buren aan de overkant naar binnen want daar konden we meekijken op hun TV.  Het was een lange tijd stil en ineens begon iedereen te juigen en hoorde we overal toeters en bellen en ging de muziek ineens heel hard aan ging. Ik sprong op en omhelsde mijn broertje. Stiekem vierde wij het feestje mee zonder dat onze ouders het merkte.

Ja, herinneringen blijven en dat is leuk.
Ik kan er ook echt van genieten om de films of foto's van vroeger terug te kijken.

Heb jij nog een leuke herinnering van vroeger?1 opmerking

  1. Wat een leuke herinnering! Van mij staat er ook veel op videoband en ook fotoalbums vol. Zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen