Lifestyle | Tips om vooruit te bloggen.

Je hebt het druk met school en je werk, je gaat op vakantie maar wilt toch wat online krijgen op je blog.
Niet omdat je vind dat het moet, maar omdat je dat gewoon wilt en het goed voelt.
Maar hoe kun je dat nou goed doen terwijl je ook nog je school, je werk of je vakantie in het vooruitzicht hebt waar je hele dagen mee bezig bent?
Vandaag geef ik een aantal handige tips die ik heb gebruikt tijdens mijn opleiding en die ik nu nog steeds gebruik met de vakantie in het vooruitzicht.


Ik denk dat een heleboel bloggers dit wel herkennen: Wel graag iets online willen zetten ondanks de drukke tijden, dagen waarop je niet thuis bent of geen tijd hebt om iets te schrijven. Heel irritant!
Gelukkig zijn er een aantal dingen om een blogdip of een blogstop te voorkomen.
Ik zet ze even op een rijtje:

- Schrijf alle ideen die je krijgt op.
Of je nu in de trein, onder de les of achter de kassa een idee krijgt voor een nieuwe blog post. OPSCHRIJVEN!
Ik heb een stuk of 3 boekjes liggen waaronder er eentje die altijd in mijn tas zit. Daarnaast werkt ook heel handig om naar jezelf een mail te sturen als je een idee hebt en niks hebt om het op te schrijven zodat je hem niet vergeet. Deze ideeen zet ik altijd in concepten in blogger en als ik dan even geen inspiratie heb kan ik hier tussen kijken welke ik op dat moment zou kunnen uitwerken; hopla daar is weer een nieuw artikel!

- Houd 1 of meerde blog posten als 'reserve'. 
Mijn ultieme tip om te voorkomen dat je niets online kunt zetten omdat je op dat moment geen tijd hebt om iets te maken of inspiratie te kort hebt.. Zorg er voor dat je minimaal 1 blog post in concepten hebt staan waar je achter staat zodat je die online kunt zetten op dat moment dat het even niet lukt. Dit geeft je sowieso al minder stress en altijd handig in nood!

- Kijk rond en schrijf uit. 
Als ik geen inspiratie heb op het moment dat ik wil gaan bloggen dan ga ik opzoek naar inspiratie. Dit doe ik vaak door andere blogs te lezen en de onderwerpen die ik leuk vind op te schrijven om zelf later iets mee te doen. Ook een fijne inspiratie bron zijn de inspiratie site's zoals Wehearit.com en Pinterest. Gewoon plaatjes kijken en bij een van die plaats komt dan vast wel een leuk onderwerp in je op waar je op dat moment iets leuks weet over te schrijven. Ontzettend fijn en daarnaast ook gelijk ontzettend leuk want er is zooooo veel om over te schrijven! 

- Doe een challenge of een tag.
Een tag is altijd leuk om te doen, een challenge is vaak meer een uitdaging om deze goed uit te voeren. Als je nou eens geen inspiratie hebt; zoek dan een leuke challenge of tag die je zou willen doen en vul deze in! Vaak als je een onderwerp hebt gaat het schrijven bijna vanzelf.
En daarnaast is het bij een tag of een challenge de leuke uitdaging om dit zo creatief mogelijk uit te voeren. 2 dingen in 1 klap dus! En hopla; weer een leuke nieuwe blog post!

- Bedenk 1 onderwerp en schrijf daar over.
Een hele tijd geleden las ik op de blog van Lisanne dat het schrijven makkelijker word als je een onderwerp hebt.
Ik heb het geprobeerd en eerlijk gezegd; het is leuk en het werkt!
Bedenk gewoon eens 1 onderwerp waar je misschien nog nooit over hebt geschreven of wat je ooit eens hebt mee gemaakt en kijk wat je er allemaal over kunt vertellen. Wat deed het, waarom ging het zo, hoe had het anders kunnen gaan, wat kun je er allemaal mee en hoe ging het verder? Als je jezelf vragen stelt over dat onderwerp heb je als het goed is al een aardig verhaal. Nog een paar foto's erbij en hopla; klaar is kees!

Met deze tips kun je denk ik zo al aardig wat vooruit plannen waar nodig is.
Zelf doe ik het ook; voor de vakantie vooruit plannen zodat er toch iets online komt, wel zo leuk voor de thuisblijvers!


Heb jij nog handige tips om vooruit te plannen die jij graag gebruikt?

3 opmerkingen

  1. Super leuk artikel :) Ik schrijf altijd heel veel vooruit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tips. Het lukt mij helaas niet altijd om vooruit te schrijven. Dus dan heb ik soms niks en moet ik heel snel wat bedenken. Vaak lukt het dan wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne tips! Ik schrijf meestal maximaal een week vooruit, omdat ik het niet fijn vind om de avond van tevoren nog een artikel te moeten schrijven voor de volgende dag, maar echt heel veel ver vooruit werken luk mij nog niet zo goed!

    BeantwoordenVerwijderen