Remy's Feel Good | Wat je niet wist over afvallen

Zo vakantiegangers,Laatst was ik met een vriend naar het strand. Zowel hij als ik hebben - zoals ik het noem - een goed gezond, gevormd lichaam. We zijn niet dik, maar hebben ook geen onderbroekmodelfiguur. Een verschil tussen die vriend ik is dat hij zich een beetje schaamde voor zijn lichaam. Hij vertelde dat hij al enkele diëten had geprobeerd, maar niks werkte. Herkenbaar?

Ook ik heb mijn dieetperiode gehad, maar zag door de bomen van informatie en tips het bos niet meer. Welke diëten werken nu wel? Werkt diëten wel? En wat is het geheim van een strak buikje? Ik ging op onderzoek uit.

De reden waarom veel diëten niet werken is wetenschappelijk te verklaren. Ik vond een presentatie van Ruben Meerman die precies uitlegt hoe het zit. Kijk je mee?


Er is geen wonderbaarlijk dieet of afslankpillen die je helpen af te vallen. Het geheim is simpelweg om  minder te eten en meer te bewegen.
 
Dan heb je nog het jojoën. Jojoën betekent dat je veel af valt op het moment dat je dieet en op het moment je weer normaal gaat eten, komt al het gewicht er weer aan. Hierdoor kun je weer overnieuw beginnen. Als een jojo ga je op en neer. Hoe komt dat eigenlijk?
 
Een leraar van mij had een zeer verklaarbare reden. Vet bestaat uit vetcellen en vetcellen bestaan weer uit vetmoleculen. Op het moment dat je lichaam vet voor energie verbrand, haalt deze de vetmoleculen uit de vetcellen vandaan. Zo worden de vetcellen kleiner en val jij af, simpel toch?
Nu komt het. Op het moment dat een vetcel leeg is duurt het ongeveer een jaar voordat de cel afsterft. Zolang de cel nog leeft, probeert hij zich weer zo snel mogelijk te vullen met binnenkomende vetmoleculen.
 
Op het  moment dat je 6 maanden dieet voorbij is en je vetcellen leeg zijn, ben je zo slank als een den. Maar daarna eet je weer vet en de nog levende vetmoleculen slaan het vet vervolgens weer op.
Hier uit blijkt dat het beste dieet is om gezond (gevarieerd en niet te veel) te eten en genoeg te bewegen. Dat, mijn lieve lezers, is het geheim van het afvallen.
 
Dan nu, de lezersvraag:
Heb jij wel eens een dieet geprobeerd, hoe was dat? En wat vond je van het filmpje/de informatie?
 
Ik wens iedereen nog een fijne vakantie en veel gezondheid toe!
 
- Hanglooose
 
Ik ben geen geleerde in chemie en het zou dus zo kunnen zijn dat enkele begrippen hierboven niet kloppen. Daar ben ik me van bewust. Ik heb er voor gekozen om het zo uit te leggen, omdat het zo duidelijk is. Feedback is altijd welkom. Mocht je er een ander idee over hebben; stuur me maar een mailtje en hou 't gezellig.
 

1 opmerking

  1. Ik heb nog nooit een dieet gevolgd en ik vind ook niet dat dat nodig is bij mij. Wel moet ik meer bewegen en daar ben ik pas mee begonnen :)

    BeantwoordenVerwijderen