Lifestyle | Film: The Fault In Our Stars

Toen ik las dat hij deze maand in de bios kwam wist ik wat mij te doen stond: Ik wilde naar de bios!
Ik had al zo veel mooie verhalen zowel over het boek als over de film gehoord dat ik echt niet langer wilde wachten.
Ik Whatsappte een vriendin of die zin had om mee te gaan en de volgende avond zaten wij in de bios.
Benieuwd wat ik van de film vind?Voor deze film had ik best hoge verwachtingen.
Juist omdat ik zulke goede verhalen er over had gehoord en de trailer ook best veel belovend is.
Zullen deze verwachtingen zijn uitgekomen?

'Het is toch geen schietfilm?' vroeg Amy toen we dachten dat de film na 2836 reclames begonnen was.
Gelukkig niet want daar hadden we onze kaartjes niet voor gekocht!
Voor diegene die niet weten waar de film over gaat:
The Fault in Our Stars is gebaseerd op de bestseller Een weeffout in onze sterren van John Green, en gaat over de meeslepende, grappige, spannende en tragische reis door het leven en de liefde.
Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten. 
Ik heb het boek nog niet gelezen omdat het ik hem nog niet in het Nederlands in ibook versie kan vinden. Hier door wist ik van de verhalen en de trailer waar het over ging, maar dus niet hoe het af zou lopen..

Ik vond het echte en prachtige film.
Naast de minder leuke momenten en de dingen die je liever niet ziet gebeuren (zowel in het dagelijkse leven als in de film) die worden gecombineerd met een aantal komische gesprekken.
Je kan je ook helemaal inleven in Hazel en Augustus en je voelt echt dat je met ze mee leeft.
Ik heb dan ook dikke respect voor hoe goed de acteurs dit gespeeld hebben, het is alsof je het zelf op dat moment overkomt. Ik heb een aantal momenten op het randje gezeten om in tranen uit te basten en dat gebeurt niet vaak..


Of ik deze film kan aanraden?
Oh ja zeker!
Het is echt een prachtige film met mooie en heftige momenten. Het ene moment lig je in een deuk om iets wat zojuist gezegd is en het andere moment zit je met tranen te kijken. Het verbaasde me dan ook niet dat er een aantal mensen huilend de zaal op het einde verlieten.
Want een tranentrekker is het zeker..

Heb jij het boek of de film al gezien?

3 opmerkingen

  1. Ik ben nu in het boek bezig. De film wil ik ook zeker zien. Lijkt me zo mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog niet gezien maar heb inderdaad gehoord dat het een echte tranentrekker is. Hij staat nog op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad een hele mooie en goeie film :)

    BeantwoordenVerwijderen