Personal | De auto tag!

 Op de blog van Alexa kwam ik afgelopen week een leuke en originele tag tegen die zij zelf had bedacht.
Dit is een tag geheel gericht op het hebben van je rijbewijs en je ervaringen ermee.
Nu ik bijna een jaar mijn rijbewijs heb (waar blijft de tijd..?) leek het mij leuk om deze over te nemen en deze dus in te vullen naar mijn eigen ervaringen.
Daarnaast is dit ook leuk voor diegene die nog met hun rijbewijs bezig zijn om ook andere hun ervaringen te horen en in dit geval te lezen.
Benieuwd naar mijn auto ervaringen?


- Wanneer heb je je rijbewijs gehaald?
Ik heb mijn rijbewijs op 11 september 2013 gehaald. Nu dus bijna alweer een jaar geleden al weet ik alles nog tot op de dag van gister!

- Na hoeveel keer ben je geslaagd voor je rijbewijs?
Ik ben in 1 keer geslaagd voor mijn rijbewijs. Voor de grote vakantie had ik een tussentijdse toets waarbij ik vrijstel voor de bijzondere verrichtingen kreeg en na de vakantie in september dus reed ik af!

- Na hoeveel lessen mocht je afrijden?
Euhmm, dat zijn er wel echt veel. Uit mijn hoofd iets rond de 60, wel iets meer dan de gemiddelde dus! Maar dat maakt niet uit want uiteindelijk heb ik hem wel  mooi in 1 keer gehaald!

- In hoeveel keren heb jij je theorie gehaald?
Mijn theorie heb ik in 2 keer gehaald.

- Heb je een eigen auto, zo ja welke?
Nee ik heb nog geen eigen auto. Wel mogen wij gewoon de auto pakken als we hem een keertje nodig hebben.

- Wat vind je het leukste en het minst leuke aan autorijden?
Het leukste aan het autorijden vind ik de vrijheid die er door krijgt. Je kan zelf even ergens heen rijden zonder dat je hoeft te vragen of iemand je kan brengen. Het minst leuke vind ik (na een jaar nog steeds) het inparkeren. Het rare is het lukte best aardig tijdens de lessen, maar sinds ik zelf kan en mag rijden lijkt het wel of mijn hersens en mijn inparkeer skills me in de steek laten..
Ook laat ik de drukke steden nog aan andere rijders over, die vermijd ik vaak nog omdat ik dat simpelweg nog spannend vind en dan mijn concentratie er niet goed bij kan houden. Maar de snelweg waar je rustig 120 mag rijden vind ik dan weer geen probleem.

- Rijd je liever in een schakelauto of een automaat?
Ik heb nog nooit in een automaat gereden dus voor nu zou ik schakelauto zeggen. Wie weet veranderd dit ooit nog, maar voor nu houd ik het simpel!

- Heb je wel eens een ongeluk gehad of pech met de auto?
Nee, gelukkig niet! * klopt heel hard af *

- Een laatste tip voor de mensen die beginnen met lessen of die er mee bezig zijn?
Mijn tip aan diegene die nog met hun rijbewijs moeten beginnen of er mee bezig zijn: Geef jezelf de tijd om vrienden te worden met de auto en alle dingen die bij het autorijden komt kijken. Je schrikt als je merkt hoeveel dingen tegelijk je moet doen; het heeft van vaak ook even de tijd nodig tot dit langzaam maar zeker samenvoegt. En bij de een gaat dit sneller en bij de ander (dit was bij mij het geval) heeft het wat meer tijd nodig. So what; jij hebt straks je rijbewijs en dan ziet niemand hoe lang of hoe kort je over hebt gedaan!

Heb jij je rijbewijs al?8 opmerkingen

 1. wat leuk dat je hem hebt ingevuld! erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag! liefs irene

  www.madebyirenelouise.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I loved this post :) great blog, I have followed you with Bloglovin and if you ever get a chance to check out my blog I would be delighted, thanks!

  Camille xo

  www.cococami.blogspot.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Originele tag!
  En het doet er inderdaad niet toe hoe lang of kort je er over hebt gedaan. Zolang je maar goed kan rijden toch? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag! Ik heb je meteen gevolgd, je blog ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuke tag om te lezen. Het doet me helemaal denken aan toen ik nog moest lessen. Dat is alweer iets van zeven jaar geleden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tag. Ik vond in het begin auto rijden vreselijk. Totdat ik het eindelijk kon :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag! Mijn inparkeer skills hebben me ook in de steek gelaten na het lessen. Geen idee hoe ik het precies moet doen volgens de lessen. Ik heb 1,5 jaar mijn rijbewijs en het bevalt me super!

  BeantwoordenVerwijderen