Personal | De School story tag!

Vandaag heb ik een tag voor jullie die geheel in het teken staat van mijn 'school carriere'.
Omdat ik in mijn 20 jaar al heel wat van scholen ben verwisseld en de scholen weer begonnen zijn, leek deze tag mij wel zo toepasselijk!
Dus ben je benieuwd naar mijn story?


Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Op dit moment dat ik dit schrijf (ik schrijf vooruit) ben ik nog 19 maar als dit online komt dan ben ik 20:). Sinds dit jaar ga ik weer beginnen aan een nieuwe opleiding. Mijn vorige opleiding heb ik met succes afgelopen februari afgerond!

Welke niveau(s) heb je gedaan?
Ik heb best wel wat scholen gehad in mijn carriere, dus ook wel een aantal niveau's. Ik ben het voortgezet onderwijs begonnen op basis, het tweede jaar begon ik op kader en toen het derde jaar (omdat ik toen weer van school verwisselde) ben ik weer terug gegaan naar basis waarna ik na een halfjaar weer terug ging naar kader en op dat niveau ook mijn diploma haalde. Daarna ben ik een MBO 3 opleiding gaan doen en nu ga ik beginnen aan een MBO 4 opleiding.
Best een rit, haha!

Vind je school leuk?
Euhm ja, das een goede vraag.
De laatste paar maanden van mijn vorige opleiding niet meer, toen zat ik liever op stage. Op dit moment ben ik net een nieuwe opleiding begonnen dus dan is vaak al het nieuwe wel leuk. Maar of ik school leuk vind dat ligt denk ik per dag eraan. De ene dag vind ik school week en de volgende dag niet, ja het verschilt!

Wat vond je het leukste vak op school?
De laatste paar jaar vond ik Nederlands het leukste vak op school. Ik heb zo'n flauw vermoede dat dit jaar dat anders gaat worden omdat deze opleiding meer dingen bevat die ik leuk vind!

Wat vond je het stomste vak op school?
Gym en wiskunde of rekenen.

Hoelaat stond je op om naar school te gaan?
Dat verschilt ook. Als ik om negen uur moest beginnen dan zat ik meestal rond kwart over acht op de fiets naar school en ging mijn wekker een 3 kwartier a uur eerder. Ik had (en heb nu) vaak een 3 kwartier a een uur de tijd nodig om op tijd op de fiets te stappen of bij de bushalte te staan.

Hoe ga je naar school? Fiets bus ect.
Op dit moment kan ik weer genieten van het gratis OV! Dus voor nu met de bus aangezien er ook een bus voor de deur stopt. Maar met mooi weer zou ik ook op de fiets kunnen (zo'n half uur a 3 kwartier fietsen) of de auto pakken als het nodig is!

Wat voor schooltas gebruik je?
Op dit moment wisselt het nog even aangezien ik nog even achter een nieuwe tas aan moet. Dus voor nu licht het er aan wat ik die dag mee moet en in welke tas dit past.

Wat voor agenda had je vroeger?
Vroeger had ik vaak een agenda waar een hele hoop in paste. Hoesjes, nog meer opberg vakjes en een heleboel notitie papier waardoor het nauwelijks nog op een agenda leek. Aan het einde van het jaar was er dan ook nog maar weinig van over, haha!

Wat deed je als de les saai was?
Met mijn pen spelen of tekenen in mijn agenda of op een blaadje!

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Ik heb dus sinds afgelopen februari mijn pedagogisch werker papiertje op zak. Eigenlijk ben ik dus 'pedagogisch werker' en mag ik in de kinderopvang werken. Maar of ik echt pedagogisch werker ben 'geworden' dat durf ik niet echt te zeggen aangezien ik weinig ervaring heb op gedaan naast mijn stage op dit gebied.

En nu beginnen we gewoon weer helemaal opnieuw aan een nieuwe opleiding een nieuwe 3 jaar school en nieuwe ingevingen en ervaringen.
Ja, ik ben ontzettend benieuwd hoe deze opleiding (media communicatie en informatie) mij gaat bevallen en daarnaast ben ik ook benieuwd naar hoe ik er over drie jaar bij zit; we gaan het zien!

Met wat voor school/opleiding ga jij dit schooljaar van start?


1 opmerking

  1. Ik hoef allang niet meer naar school (eerlijk; ik ben blij toe). Wel start ik in oktober met een studie engels en ik heb een thuisstudie liggen voor copywriting die ik er zo nu en dan bij pak.

    Succes met je nieuwe opleiding!

    BeantwoordenVerwijderen