Personal | Volg je droom!

Als kind hadden we al grote dromen. Naar mate we ouder worden, worden die dromen drie dubbel verminderd tot nog maar enkele dromen die blijven. Dromen waarom jij weet dat ze dromen blijven. Maar wat zou er gebeuren als je nou eens aan de slag zou gaan met die droom? Wat gebeurt er dan?


De droom.
Toen ik in Thailand zat en we de laatste dagen redelijk goed wifi hadden, keek ik onder andere een aantal vlogs van Teske. In 1 van die vlogs vertelde ze dat ze haar droom ging realiseren. Een droom waarvan ze ooit had gedroomd dat die uit zou komen maar eigenlijk nooit had gedacht dat dit ook daadwerkelijk zou gaan gebeuren..  Ze had dit vast gelegd vertelde ze in een van haar vlogs, dus ik ging opzoek naar die vlog over haar droom. In deze vlog kon je zien hoe zij haar droom in vervulling liet gaan. Ze nam een eigen liedje op, hoe gaaf is dat!  Dit is dan nog iets groots.. Maar stel je hebt zo'n zelfde droom (dus iets groots) of een iets kleinere droom, waarom ga je daar dan niet mee aan de slag? Wat houd je tegen?

Benodigdheden.
Nu moet ik wel eerlijk toegeven; het is inderdaad niet zo makkelijk zoals ik het hier boven laat lijken.. Je kan niet bedenken 'oh dat is mijn droom' en 2 klapjes in je handen geven zodat dat gebeurt. Nee, er zijn dingen voor nodig. Je hebt de juiste benodigdheden nodig om een droom te volgen en waar te kunnen maken. Benodigdheden bestaande uit mensen, stoffen, levenslessen of voorwerpen..

Veel mensen zien dan ook hun toekomstige baan als droom. Dat kan prima! Als jouw droom is om een kapster te worden en met plezier naar je werk te gaan; dan snap ik dat. Daarnaast liggen de benodigdheden om die droom waar te maken voor het oprapen. Natuurlijk moet je eerst uitzoeken hoe je het wilt en wat het beste bij jouw past; maar door een juiste opleiding te kiezen kun jij je droom volgen. De benodigdheden om zo'n droom waar te kunnen maken is in dit geval een juiste opleiding en toevallig zijn er opleidingen genoeg!

Laten we niet vergeten dat je ook een totaal andere droom kunt hebben waar je geen opleiding bij kunt gebruiken. Ga is kijken welke benodigdheden je daar bij moet hebben, misschien heb je iemand in je omgeving die jouw daarbij kan helpen. Zoek de juiste benodigdheden en ga ervoor!

Een gevoel, de benodigdheden maar nog geen ultieme droom.
Bij mij is er in de laatste paar jaar pas een gevoel van een droom ontstaan. Mijn interesse (mede door mijn blog en het lezen van tijdschriften) voor het schrijven en fotograferen is de laatste paar jaren hevig gegroeid. Voorheen wist ik niet dat ik dit zo leuk zou vinden. Ik denk dat ik daarom toen der tijd ook de opleiding pedagogisch werker ben gaan volgen. Ik vond het toen al leuk om met kinderen te werken, dus leek dat mij een voor de hand liggende opleiding. Maar als ik nu terug denk aan toen dan weet ik nu dat dat geen droom was, maar meer om het gat van dat ik het niet wist mee op te vullen. Want diep in mijn hart wist ik dat dat niet alles was. Dat houd trouwens niet in dat ik het niet leuk vond hoor, ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en met ze bezig te zijn, ben trots op mijn diploma, maar het is uiteindelijk niet een droom.


Mijn benodigdheden. 
Toen ik in februari klaar was en mijn diploma op zak had besefte ik dit pas echt. Daarnaast ben ik nog jong, dus waarom zou ik nu al stoppen met leren? Ik voelde dat ik meer wilde en iets anders wilde. Ik ben gaan kijken. Mijn droom is om later iets kunnen doen met schrijven en of fotograferen, hoe en wat? Dat zou ik nu nog niet weten. Wel weet ik dat dit als een droom voelt. Om die droom te gaan realiseren moest ik een juiste opleiding vinden. Ik ben gaan zoeken en kwam uiteindelijk bij een opleiding uit die mij de vakken bieden waar mijn interesses op dit moment liggen. Ik heb me ingeschreven en werd aangenomen. Nu heb ik de juiste benodigdheden en kan ik aan de slag gaan met het realiseren van mijn nog niet helemaal uitgestippelde droom. Maar ook nu al voelt het goed. Het voelt goed dat ik deze keuze heb gemaakt en gek genoeg; ik heb er zin in!

Wat ik hier mee wil zeggen..
Het is totaal iets anders dan hoe Teske haar droom volgt. Maar 1 ding hebben wij gemeen: We hebben de benodigdheden om de droom te volgen gezocht en zijn nu bezig met deze te realiseren. Als je er mee aan de slag gaat kan bijna alles gaan zoals jij het in jouw droom ziet. Of het nou iets groots of kleins is; als je er maar mee aan de slag gaat en de juiste benodigdheden (mensen, voorwerpen, stof ect) er voor vindt en dit meeneemt in de reis naar jouw droom dan kan het bijna niet mis gaan. Ik denk dat als je er voor gaat het je zal lukken, maar dan moet je er wel wat voor doen!

Nu ben jij aan de beurt..
Wat is jouw droom? Wat zijn de benodigdheden daarvoor? En de grootste vraag: hoe ga je deze benodigdheden gebruiken om jouw droom te realiseren?

Volg je droom!

1 opmerking

 1. Hello hun,

  Gefeliciteerd! Je bent genomineerd voor de Liberster Award.
  Benieuwd wat dit inhoud en wat je moet doen? Lees het op mijn blog: http://zoetemeuk.nl/2014/09/02/liebster-award/

  Liefs,
  Naomi

  BeantwoordenVerwijderen