Remy's Feel Good | Passievol

Hooipiepelooi gelukkige lezer,

Momenteel schrijf ik jullie vanaf mijn werkcamping in een uiterst hoekje in Brabant. In dit leuk cultuurtje doe ik voor een maandje animatiewerk; elke dag lekker weer, dansen, toneelspelen en gek doen met kinderen. Ik vind het heerlijk vrolijk en dankbaar werk. Elke dag leer ik weer iets bij en vanochtend nog realiseerde ik me iets heel moois. Lees je mee?

Van mijn docent Positieve Psychologie heb ik geleerd dat geluk bepaald wordt door drie factoren. Ten eerste spelen jouw genen een grote rol in het gelukkig zijn, gelukkig zijn is een aanleg en zit dus 'in de familie.' De tweede factor is jouw omgeving en de mensen waar je mee omgaat. Als laatste speelt jouw eigen inbreng een rol in jouw geluk (keuzes die je maakt en de manier van denken).

Vandaag wil ik jouw graag vertellen over de tweede factor: jouw omgeving, of eigenlijk: mijn omgeving en de mensen op de camping.

Het animatiewerk doe ik natuurlijk niet alleen. Ik heb twee supercollega's die zich vol inzetten voor de activiteiten die we organiseren. De energie en de passie die ze uitstralen is inspirerend. Als wij bijvoorbeeld beginnen met een dans, doen kinderen en zelfs de ouders vanzelf mee. Een meisje werdt zo geïnspireerd dat ze zelf een dansje heeft bedacht die ze ons heeft geleerd. Mooi, hè?

Ik merk het hier en overal om me heen dat mensen die een volle passie voor iets hebben, zij daarmee mensen inspireren. Bijvoorbeeld sporters, muziekkanten, maar veelal ook een familielid of vriend(in).

In het woordenboek staat inspiratie uitgelegd als een 'inademing.' Dat is misschien ook wel wat we doen als we ons laten inspireren. We ademen inspiratie in en zetten dat om in creativiteit en ambitie om (nieuwe) doelen te bereiken.

Net als de lucht die je inademt is inspiratie overal en gratis. Adem dus zo veel inspiratie in als je kunt, door bijvoorbeeld verhalen te lezen of filmpjes te kijken van andere.

En wie weet, als jij iets met een volle passie uitvoert, misschien inspireer je dan ook andere mensen?

Dan nu de lezersvraag: Wie inspireert jou?

De hartelijke vakantiegroeten van de hele camping hier en tot snel!

- Hangloose


Geen opmerkingen