Thailand | De jungle tocht: Slapen bij een stam & op de OLIFANT! !

De eerste blog post over de reis naar Thailand viel goed in de smaak. Ontzettend leuk om te lezen en te horen dat de meeste de post net zo leuk vonden als ik hem vond om te maken!
Vandaag is het tijd voor de tweede post!
Een post waar ik ontzettend naar uitgekeken heb om deze te maken.
Want wie bedenkt het nou om een' lichte'  jungle tocht te gaan doen en 2 nachten in jungle te gaan overnachten? Juist ja; We did!
Benieuwd naar het verhaal van het begin tot het eind?
Lees dan gauw verder!


Aaaaaaah! De jungle!
Aaaaaaaah! De olifanten!
Aaaaaaaaah! De Bamboematjes!
Aaaaaaaaaah! De heftige wandeling!
Aaaaaaaaaaaah! De vele beestjes!
Aaaaaaaaaah! Het lekkere eten!

Oke Fleur stoppen met gillen nu! Want zo erg was het nog niet eens..
Maar zwaar? Ja dat was het wel!
Vandaag vertel ik jullie over ons jungle avontuur. Want een avontuur dat was het zeker!

De dropping.
De ochtend van vertrek werden we opgehaald door onze gids Rambo (ze hebben daar allemaal een nickname vanwege hun geweldige moeilijke namen) en gingen we op weg naar ons avontuur door de jungle.
Onze eerste stop was bij het politie bureau om aan te geven dat wij de jungle ingingen (voor het geval dat..). Daarna was het een stuk de bergen in en af en toe stopte we ergens zodat Rambo die ook voor ons eten ging zorgen even wat in kon slaan (lees 3 zakken casino wit brood en groente ect). Wij ook weer blij dat we ook nog 'normaal' te eten kregen als we hem met zakken brood zagen sjouwen.. haha!  De eerst volgende stop was toen ergens hoog in de bergen waar een waterval was en we even een duik konden nemen.


Na dat we daar een duik hadden genomen en ons weer hadden omgekleed doken we de auto weer in. Weer een stuk de bergen door en uiteindelijk kwamen we bij een tentje waar we zouden lunchen. Bij bijna alle touren die wij hebben gedaan zat de lunch ingegrepen. Dat hield dan in dat het eten voor je klaar stond en je moest eten wat de pot schaft. Ja wat dat betreft was dat allemaal wel te eten en prima geregeld! Na het eten gingen we weer een stuk rijden en toen stopte we ergens aan de kant van 
de weg. Toen begon het avontuur pas echt.. want hier werden we gedropt!

De 'lichte jungle trek'. 
Na dat we bepakt en bezakt uit de auto waren geklommen en Rambo de scooter had ingeladen met al het eten en de ingrediënten moesten we een maatje van hem volgen. Hij zou ons het eerste stuk de jungle in leiden en dan zou Rambo bepakt en bezakt met de scooter er achter aan komen en hem later overnemen.
Deze jongen liep op STUKKE kaplaarzen, je zou dan niet bedenken dat..

Je zo stijl en glad als het weet niet wat de berg op moest klimmen. Ook wel; we klommen we de jungle letterlijk in.. 
Nou echt hoor, we hebben het geweten.. 
Het liep gewoon stijl omhoog door de modder en bomen en planten. Eenmaal boven was het een weg van modder (je weet vast wel van die bruine/oranje vieze klei..) die langzaam maar zeker omhoog liep terwijl hij best wel plat leek.
En dan had je ook nog wel van die hele stijle stukken ertussen.


Halleluja, wat hebben wij het zwaar gehad. Ik denk dat ik wel 65 keer heb gevraagd waarom we dit ook weer gingen doen, want oh wat was het zwaar!
En het leuke was dat we toen nog niet wisten wat komen ging..
De tweede dag gingen we namelijk de 'echte echte' jungle in. Wat ik daarmee bedoel? De eerste dag was het pad nog redelijk te betreden die wij liepen. Het was glad (want we hadden een aardige tropische regenbui op ons kop gehad), maar het was nog aardig breed en dus redelijk te betreden ondanks dat het omhoog en omlaag liep. De tweede daarin tegen was smal, moest je over los liggende takken heen en volgde je de voetsporen van olifanten (Aaaaaaah!) en liep het dus nog meer omhoog. Euhm ja, dat dus.

Ook liep je gewoon over de rijstvelden over de dijkjes (zoals je hier boven op de foto links onder kunt zien). Oh echt, we hebben onze ogen uitgekeken. We hebben gevloekt als we zagen dat het weer stijl naar beneden liep aangezien het omhoog lopen beter te doen is.. we hebben gezweten op plekken waarvan ik niet wist dat het kon (heerlijk he die details;p) en geroepen dat we er mee stopte omdat je zo buiten adem was dat je niet meer wist wat je moest doen. Maar; we hebben het overleefd. Het was zwaar echt zwaar maar wij kunnen zeggen dat we door de jungle zijn geweest!

Slapen bij de stam, op een bamboe matje en zonder stroom..
Oh jongens en wat waren we blij toen we vanaf een heuvel het dorp waar we zouden slapen eindelijk zagen liggen. Wat was dat een fijn gevoel! Even niet meer alleen een weg, een heleboel bomen en planten, glibberende paadjes en 35 graden (als het niet meer was) waar we in hadden gelopen.
Even rust en luxe..


Thuis hadden we natuurlijk al het een en het ander gezien en gelezen over het slapen bij de stam. Maar als het dan zo ver is, dan is het toch wel weer een beetje heel erg spannend. We kwamen de eerste middag terecht in een dorpje waar we wel nog een tafel en twee banken (lees hout; alles maar dan ook alles was van hout) hadden. Er stond 1 grote koelbox en daar zat drinken in ( Singha beer, cola op z'n Thais, fanta en natuurlijk water), het huis stond op palen en een paar hutjes verder op had je de wc en de douche.

Hoezo primitief?
In het eerste huis (waar wel een dak boven zat maar voor de rest voor de volle 90% open was) stond dus wel een tafel en 2 banken waar we allemaal ruim aan konden zitten. Verder was er nog 1 ruimte en dat was de slaapkamer. De slaapkamer bestond zoals ik al in de blog serie vertelde uit een bamboe matje met een muskieten net; that's all. De grote foto hier boven die zegt denk ik al meer dan genoeg; ik heb dan ook maar een kleine paar uur geslapen.. En weetje trouwens hoe DONKER het is als daar alle lichten uitgaan? ECHT ZWART! Niet normaal, gelukkig hadden we genoeg zaklampen, maar alleen naar de WC dat dorst ik dan weer net niet haha.
Overigens, in het tweede huis hadden we niet eens een tafel of een bank. Je moest op de grond eten en er omheen waren planken waar je dan op kon zitten, maar een leuning of iets in die richting had je dan weer niet.. Ja; wat een luxe!

Het sanitair.
De WC bestond uit een stenen bak met een soort van bril (geen idee hoe zo'n ding heet maar ga er geen plaatjes van opzoeken omdat die vast en zeker allemaal ranzig zijn) waar je je voeten op moest zetten. Dat was het, je kon niet zitten niks. Het doortrekken en het wc papier? Het WC papier moest in het emmertje naast je en vanuit een ander emmertje moest je met een pannetje water in het gat gooien om door te trekken.. In het eerste dorp bestond de douche nog uit een slang. Bij het tweede dorp was de douche een grote ton met een emmertje die je kon vullen en over je heen moest gooien. Zo primitief had ik het nog nooit gezien, maar ja; je kon haast niets anders en het moest wel..

Eten!

Zo was dit op de tweede ochtend ons ontbijt: Scrambled egg, sugar, geroosterd brood, ananas en boter! 
Zo als ik al heb verteld hier boven zorgde Rambo dus voor ons eten. Hij kookte iedere avond. En ik kan je zeggen; het was heerlijk! Het was echt oprecht lekker wat hij maakte! En dat in de jungle! Dat gebeurde uiteraard ook allemaal op de grond. De tweede dag hebben mijn broertje en Merel geholpen in de keuken. Dit gebeurt ook allemaal op de grond en later mochten we ook helpen met het rollen en vullen van de spring rolls (loempia's).

'Hey, daar zie ik olifanten!' 
Aaaaaah of nee jaaaaa! De tweede dag zouden wij eindigen bij de olifanten waardoor we naar het laatste dorp zouden worden gebracht.
Toen we er vlak bij kwam werden we al ingehaald door zo'n mega olifant. Want oh wat zijn die beesten groot zeg!
Waar de olifanten op ons stonden te wachten kregen we eerst de lunch, we hadden inmiddels alweer een paar uur gelopen en konden wel weer wat gebruiken. Na het eten was het dan tijd om op de olifanten te springen. Of nou ja, klimmen.

De credits van de rechts onderste foto gaan naar mijn broertje, ik vind hem ontzettend gaaf! En zie je die broek en die schoenen? Zo zagen we er allemaal uit; VIES!
Mag ik heel eerlijk zijn? Ik vond het maar niks zulke grote beesten (daarom heb ik het denk ik ook niet zo met paarden.. haha!). Toch klom ik er samen met merel op toen wij aan de beurt waren.
En je moet je voorstellen; hele dunne paden, een regenbui (waardoor wij allemaal onze mooie poncho's aan hadden) waardoor de weg nog gladder was en dan op een olifant zitten die niet doet wat hij moet doen. Ook besloot hij midden in een bocht (op zo'n smal pad met aan de ene kant alleen maar bomen en berg en aan de andere kant de afgrond) dat hij even wel even een rondje kon draaien. Nou ik denk dat je Merel en mij bij de stam kon horen gillen. 
Aaaaah want wat was dat eng! Hij zakte rustig door zn poten en besloot even z'n ding te doen boven de afgrond. Nou echt hoor ik ben haast nog nooit zo bang geweest..

Merel en ik hadden nog het geluk dat wij (als enige) een zitje met sluiting hadden (een stok die je tegenhoud) want toen het begon te regenen werd alles natuurlijk nog gladder en als de olifant dan de berg afloopt schuif je langzaam maar zeker naar voren..
We hebben onze ogen uitgekeken! En oh ja, ondanks dat ik het niets vond heb ik nog de huid aangeraakt, wat een aparte huid hebbend die beesten zeg!
Ja, ook dit was weer zo iets gaafs!
AAAAAH! WE HEBBEN GEWOON OP EEN OLIFANT GEZETEN! 

Op naar de bewoonde wereld!
De laatste dag zouden we op een vlot terug gaan naar de bewoonde wereld.
Het vlot werd de dag ervoor al gemaakt en die zagen we dus al liggen. 
Ook dit was weer een ervaring want in bikini met je bagage (die aan de kruizen die je hier onder ziet werd gehangen) begon onze drie uur durende reis naar de bewoonde wereld door de rivier op een paar bamboe stokken.


Mijn broertje en vader hielpen Rambo (die onze chauffeur op het vlot was) met 'roeien' (lees: ook weer bestaande uit bamboe's) naar de andere kant van de rivier. 
Maar als je dan bij een afdaling (versnelling of hoe je het dan ook wilt noemen) kwam; een normale boot blijft boven water. Maar een bamboe gaat letterlijk mee met die versnelling en gaat dus een stukje mee onderwater. Omdat mijn moeder en ik bij versnellingen moesten gaan zitten waren we dus behoorlijk nat!. 
Op zich niet erg want op een rustig stuk mochten we ook zwemmen en werd je meegesleurd door de versnelling van de rivier. Ook aten we wilde bananen die het andere mannetje had geplukt. 
En dat drie uur lang.. Ja gaaf was het wel!

Nog een keer?
Hij is misschien toch wel weer een beetje heeeeeeeel erg lang geworden.
Het is gewoon zo ontzettend veel dat je mee maakt in drie dagen tijdens een jungle tocht.. 
Een totaal andere wereld waar je in beland, gewoon zo bijzonder en eigenlijk raar als je kijkt naar wat wij allemaal hebben..
Of ik het voor de tweede keer zou doen? Dat zou ik zo gauw niet weten, maar een jungle tocht (onder begeleiding) zou ik je zeker kunnen aanraden! Gewoon alleen al om het eens mee te maken.
Je maakt tenslotte niet gauw mee dat je op zulke wegen moet lopen, op een bamboe matje slaapt, door een olifant vervoerd wordt en je 3 uur lang op een vlot de rivier over vaart, toch?!
JA, bijzonder dat was het zeker! 

Ik hoop dat jullie ook deze bijzondere blog post weer met plezier hebben gelezen ondanks de lengte..
En net zoals bij de vorige; ik begrijp als je het bij het kijken van foto's hebt gelaten! Het is ontzettend veel! 

Bedankt voor het lezen! 8 opmerkingen

 1. Natuurlijk heb ik het hele verhaal weer gelezen. Ik vind je reis zo inspirerend, en wie kan nou zeggen dat die op een olifant door de jungle heeft gereisd? Zo geweldig, lijkt me ook heel eng! Maar je zit dus op zo'n vlot met je camera gewoon in je tas? Ik vraag me dan echt af of je niet heel bang was dat je camera kapot zou gaan en nat zou worden?

  Ik vind je artikels zo leuk om te lezen, dat ze wat lang zijn vind ik totaal niet storend! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk artikel. Ik ben zelf ook in Thailand geweest en het is heerlijk om er weer wat over te lezen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woww! Dit lijkt mij echt heel erg gaaf maar vooral ook spannend om te doen!
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, klinkt echt gaaf Fleur! Ik vind de foto's die je er van hebt gemaakt ook heel mooi, vooral die eerste, van de Olifant. Lijkt me echt bijzonder om op zo'n enorm beest te zitten! Tof artikel, en ook lekker lang! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh nog vijf weken en dan ga ik ook! Super fijne inspiratie post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thailand is altijd leuk. Daarom dat ik er inmiddels ook 6 keer ofzo ben geweest en er net ben wezen backpacken met onze zoontje van nog geen 2. Super om je verslag te lezen en mooi dat je zo genoten hebt. Het enige waar ik minder gelukkig van word is het olifant rijden. In alle eerlijkheid, 10 jaar geleden heb ik het ook gedaan. Maar nu weten we eigenlijk beter of zouden we beter moeten weten. Wist je dat de olifanten helemaal geen bouw hebben om iemand te dragen de rug? Dat dit echt ontzettend slecht is voor ze? Daarbij las ik een artikel over hoe ze getraind worden. Dat gaat gepaard met veel mishandeling en gescheiden worden van de moeder op zeer jonge leeftijd. Natuurlijk zal zo'n organisatie daar niet over vertellen, maar het is goed om je daarin te verdiepen. Daarom heb ik dit jaar gekozen voor een sanctuary waar je expliciet niet op een olifant mag rijden. Daar help je ze voeden en je speelt met ze in het water. Je baadt de olifanten en dat is super leuk. En in dat opzicht, veel unieker dus. Mocht je ooit eens terug gaan naar Thailand, hoop ik dat je overweegt om daar voor te kiezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het helemaal met je eens hoor! Als we toen verder hadden gekeken ondanks dat het een geweldige ervaring was! Naar Thailand terug gaan staat zeker hoog op mijn lijstje, het is zo'n geweldig land! Ik ga je tip onthouden, thanks!

   Verwijderen