Lifestyle | 5 manieren om een tompouce te eten.

Omdat alle HEMA's vandaag een feestje vieren een blogje in HEMA stijl. Want de lekkerste tompouce haal je natuurlijk bij de HEMA! Maar hoe eet je nou het makkelijkste de tompouce op zonder dat je handen onder zitten en je glazuur laagje stuk gaat? Benieuwd naar de 5 manieren om een tompouce te eten? Lees dan gauw verder!


Tompouce +  Hema = Ja die!
Zoals je weten werkte ik de eerste drie jaar van mijn 'werk carrière' op de gebaksafdeling bij een groot Hema filiaal. Bij de Hema stond ik op de food afdeling en voornamelijk op het gebak. De Hema staat over het algemeen bekend om haar heerlijke rookworsten en tompouce. Tompouce (gewone) voor maar 0.75,-.. Simpel gezegd een lekker gebakje voor vrij weinig. En ik kan jullie vertellen na drie jaar ervaring op de gebaksafdeling, dat de tompouce vooral op zaterdag toch wel echt héél snel gaan! Maar ja, zeg eerlijk want dat kan ook niet anders toch?


Tompouce eten
Een tompouce eten is lekker maar niet het handigste wat er is. Het mooie roze laagje, de pudding het is ziet er onwijs lekker uit (en is dat ook) maar hoe eet je dit zonder dat je handen vies worden?
Ik heb inmiddels een aantal dingen geprobeerd maar ik geloof niet dat er echt een perfecte oplossing is. De makkelijkste en fijnste manier vind ik zelf om hem gewoon van elkaar af te stapelen en het glazuur laagje voor het laatst te bewaren.

Dat is niet de enige manier.
Maar een paar maanden geleden, toen ik pauze had en in de kantine van de Hema zat kwam een collega met een geniale opmerking die ikzelf nog nooit had gehoord en mij nu nog steeds niet kan voorstellen want; er zijn manieren om een tompouce op te eten! Ja, daar stond ik ook even verbaast van. Hoe kan je in godsnaam op 5 manieren je tompouce naar binnen krijgen zonder dat roze laagje te verpesten, de pudding eruit te laten lopen of helemaal onder te zitten? Nadat ik hier eens over nagedacht heb werd ik eigenlijk wel nieuwsgierig, want wat zijn die 5 manieren dan? Vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar die 5 manieren om je tompouce op te eten.

Google is een held
Gelukkig was daar Oome Google die mij even een handje hielp. De 5 manieren zijn namelijk als volgt:

#1: Een daarvan heb ik al genoemd; de boven kant eraf halen en dan eerst de pudding op eten om vervolgens nog even te kunnen genieten van dit mooie roze glazuur laagje.

#2: Je kan een tompouce ook in 2 happen naar binnen werken (mij zou dat niet lukken maar oké, het schijnt te kunnen), dit kun je met je handen doen maar ook het onderste laagje met een vorkje op eten. 

#3: Dan heb je ook nog de zo genaamde hamburger methode. Dit is dat je gewoon alles in één keer naar binnen werkt en dus een hele hap neemt. Mij lijkt dan dat de pudding er aan de andere kant weer uit vliegt. Maar dit schijnt dus ook te kunnen.

#4: Je kan het natuurlijk ook gewoon netjes en degelijk doen door eerst met een vorkje de pudding er tussen uit te eten en vervolgens de bodem en het roze laagje in één of twee happen naar binnen te werken. 

#5: Als laatste kun je de tompouce ook als een gewoon taartje behandelen en hem netjes in stukjes snijden in de hoop dat er dan nog wat overblijft.. Het is het proberen waard, toch?

Na het lezen van deze vijf ideeën om je tompouce naar binnen te werken kom ik tot conclusie dat ik mijn idee, zoals ik het al jaren doe, gewoon maar blijf doen. Namelijk eerst het roze glazuur laagje eraf halen, dan met een vorkje de pudding er af eten, de bodem naar binnen werken en vervolgens met de hand het roze laagje op eten. En niet te vergeten... te genieten!

Nu ben ik ik wel erg benieuwd geworden:
En op welke manier eet jij een tompouce?

12 opmerkingen

 1. Wooew ik zat echt zolang te wachten op dit artikel!! Echt heel leuk geworden!

  Xxx Sarah(jetwitterfollowerrr:))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, super handig hoor! Ik kan dus echt niet normaal een tompoes eten. ONMOGELIJK!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend grappig! Ik vind tompouce heerlijk. Ik eet hem als volgt:

  Gewoon halverwege de pudding met een vorkje door midden. Eerst de bovenste helft opeten met je handen en vervolgens de onderste helft. Ik wil namelijk wel bij beide gedeelte pudding hebben, want die vind ik zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha super grappig!
  ik heb er altijd moeite mee een tompoes normaal te eten
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat grappig! Ik vind het ook altijd zo moeilijk om een tompouce te eten. Heerlijk, dat wel, maar als je dan op een verjaardag zo staat te klunzen met het ding dan voel ik m'n wangen al rood worden, haha. Ik wil het liefst het bladerdeeg laagje, de pudding én het laagje tegelijk opeten, maar daarbij gaat wel vaak een deel van de pudding verloren.. Ach, de perfecte manier om een tompouce te eten zal er wel niet zijn. Haha. Het blijft een klein beetje een knoei gebakje. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg gelijk zin in een tompouce hierdoor! En bij de Hema hebben ze inderdaad de lekkerste ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zag bij heel holland bakt een handige manier! Als je hem op de zijkant legt, dan kun je hem in plakjes snijden zonder dat al het room eruit valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker, ben dol op tompoucen! Ik haal altijd de bovenkant eraf, 'plak' die aan de onderkant en dan smullen!

  BeantwoordenVerwijderen