Lifestyle | Mijn zoektocht naar de juiste schooltas!

Een goede, fijne en handige schooltas moet vaak voldoen aan harde eisen.
Zo ook bij mij. Mijn vorige schooljaren ben ik met een hoop verschillende tassen doorgekomen, die er nu een paar jaar later, er simpelweg niet meer uit zien.
Nu ik een nieuwe opleiding ben gestart vind ik dat daar weer een nieuwe en goede schooltas bij hoort.
Zo ben ik opzoek gegaan.
Maar ook ik had een paar eisen en of de tas der tassen aan die eisen heeft voldaan, dat lees je vandaag!


Waar moet de tas aan voldoen? Wat zijn mijn of nee dè eisen voor het aanschaffen van een goede en fijne (school) tas?
Ik heb altijd een hekel aan tassen tillen. Daarom houd ik het het liefst bij 1 tas. Omdat ik het fijn vind om maar met 1 tas naar school te gaan (wat vast bij de meeste zo is), is het handig als er dan ook wat ruimte in zit. 
Daarnaast vind ik het fijn om niet alleen 1 groot vak te hebben, maar vind ik het ook belangrijk als er een paar kleine vakjes in zitten waar ik bijvoorbeeld mijn sleutels en dergelijke kwijt kan.
Daarnaast ben ik van de afwisseling in het dragen van de tas omdat ik daar al snel genoeg van heb. Zo wil ik dat de tas dus een klein hengels en een groot hengsel heeft waarmee je hem over je schouder kan dragen ( ik weet even niet hoe ik het anders kan noemen).
Als laatste moet het er een beetje leuk uit zien, de kleur een beetje goed te combineren zijn met bijvoorbeeld je jas en is het wel handig als hij waterdicht is. Dit aangezien 90% van de keren dat ik wegga het begint te regenen..

Let's do this!

De prijs.
Laten we door gaan met waar je normaal gesproken pas later over begint: de prijs.
Bij mijn vorige tassen lagen de prijzen niet hoger dan 50 euro voor een schooltas.
Prima, maar zoals ze er nu bij liggen is wel even een ander verhaal. Hier een gat, daar een scheur en oh ja laten we de rits die het heeft begeven vooral niet vergeten.
Daar moet verandering in komen. Deze keer is mijn budget ook vele malen groter dan voorheen. 
Een totaal ander budget dan de Primark tassen, maar voor een beetje goede kwaliteit moet je simpelweg ook wel wat neer kunnen en willen leggen.

De zoektocht online en ofline.
Met deze eisen en een prijs in mijn hoofd ben ik de zoektocht gestart op internet.
Zalando, Tas.nl, Invito en meerdere sites kwamen voorbij. Ik keek ook veel rond tijdens het reizen, ik las de folders die op de mat vielen en vroeg vriendinnen naar hun mening en om advies. Zowel online als ofline kwam ik tot een conclusie; er is een stille trend rondom de Cowboybags..

Het resultaat.
En weetje? Eigenlijk was de keuze vrij snel gemaakt. Ik hoorde goede verhalen over het tassen merk Cowboysbag en het zag er mooi uit. Daarnaast hebben ze veel ruimte, keuze in kleuren en kun je ze afwisselend dragen.
Toen ik dan ook afgelopen vrijdag met een vriendin (die ook in het bezit is van deze tas) in de stad was gingen we even bij Van Os naar binnen.
Eenmaal de Cowboybags te hebben bekeken, besloot ik hem op de terug weg mee te nemen.


Mijn Cowboysbag!
Jup, inderdaad! MIJN Cowboysbag!
Oelalaaaa ik heb een keer geld uitgegeven aan een tas! Haha iets wat ik normaal dus eigenlijk nooit doe.
De tas heb ik gekocht omdat hij aan al mijn eisen voldeed.
Hij heeft aardig wat aparte vakjes. Je kan hem aan het lange èn korte hengsel dragen, er past heel wat in en dit is een makkelijke kleur om te combineren! En daarnaast is hij ook nog van echt leer wat niet eens een eis was, das altijd leuk mee genomen toch?
Omdat de vriendin waarmee ik in de winkel was hem zelf ook heeft en zij er zo enthousiast over was besloot ik hem te nemen.
Ja, ik heb er wel 129,99 euro voor moeten betalen, maar ach; dan heb je ook wat!
I'm happy now!

Wat voor schooltas gebruik jij of heb je altijd gebruikt?
Bestede je er juist veel of weinig geld aan uit?
5 opmerkingen

 1. Een hele mooie tas! Soms mag je zelf wel eens verwennen met een item die wat duurder is toch? :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem echt superleuk en de prijs valt eigenlijk nog wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt een super mooie tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige tas! Ik heb hem zelf ook en hij is ideaal <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat is hij mooi en vooral heerlijk praktisch :)

  BeantwoordenVerwijderen