Lifestyle | Tip: AndroidFotografie!

Vandaag heb ik een leuke tip voor jullie.
Ik kwam namelijk laatst bij Boekenvoordeel een heel leuk en handig boekje tegen.
Een boekje over het maken van de mooiste foto's met simpelweg je mobiel!
Hoe leuk zou het zijn als ook met onze mobiele telefoons prachtige foto's zouden kunnen maken zonder dat je merkt dat het van minder kwaliteit is?
Benieuwd wat ik van dit boek vind en of het ook werkt?
Ik vertel het je vandaag!


Dit boek kwam ik dus met grote toeval tegen.
Omdat ik mij steeds meer ga interesseren in de fotografie en de mogelijkheden daarvan, kon ik hem niet laten liggen.
Thuis na het uitpakken van de tassen ben ik er mee op de bank geploft en heb ik het boek door gekeken.

Het boek a la telefoon.
Wat mij het eerst opviel toen ik het boek in mijn handen had, was dat het geen standaard boek formaat had. Nee het boek gaat over onder andere een telefoon dus is het ook in een telefoon formaat uitgegeven. Leuk en origineel zou ik zeggen en daardoor gelijk ook alweer uniek!Androidfotografie is geschreven door technologie journaliste Jolie O'Dell. Sinds 2007 houd zij zowel prive als beroepsmatig zich met mobiele fotografie. Zo is dus ook dit ontzettend leuke boek ontstaan. Het boek bevat 175 bladzijdes. De bladzijdes zijn gevuld met tips en trucs om het fotograferen met je telefoon mooier en nog leuker te laten maken.
Ontzettend handig als blogger zou ik zeggen, want wij bloggers willen vaak van alles vast leggen maar hebben niet altijd onze joekels van camera's bij de hand.
Hoe leuk is het dan als je toch de mooiste foto's kunt maken met een iets mindere camera aan de hand van deze tips?
Laten we gauw verder gaan met de inhoud!

Wat staat er zowel allemaal in?
Zoals ik je op de collage hier onder laat zien staat er echt een hele hoop in dit leuke boekje.
Dit boek is dan ook duidelijk verdeeld in een aantal hoofdstukken.


Zo verteld Jolie over onder andere verschillende Smartphones, technieken die je aan het fotograferen met je smartphone kunt toepassen, slaat ze ook zeker de leukste bewerkings apps niet over, staat er nog een ontzettend mooie inspiratie galerij in en besteed ze zelfs aandacht aan het filmen met je smartphone! 

Het leuke en handige aan dit boekje is dat er bij de technieken na ieder hoofdstuk nog een kleine samenvatting zit. Dit maakt het makkelijker als je even snel iets wilt weten en je daarvoor alleen maar even in een klein kadertje hoeft te zoeken naar het antwoord. 

Naast de aparte inspiratie galerij laat ze ook aan ieder behandeld hoofdstuk een paar voorbeelden zien die ze met die techniek heeft gemaakt.
Ontzettend leuk want ook daar kan je heel goed aan zien wat ze bedoeld en ook is het leuk om op die manier inspiratie op te doen!

Wat vind ik van dit boekje?


Ik vind dit een super handig maar vooral ook nuttig boekje!
Het staat uitgebreid beschreven met voorbeelden waardoor je gelijk een idee hebt van wat er bedoeld wordt.
Daarnaast vind ik het ontzettend origineel en ontzettend mooi en leuk opgemaakt.
Ik heb er al wat dingetjes mee uitgeprobeerd, maar daar ben ik nog niet helemaal tevreden over.
Nu moet ik bekennen dat de camera van mijn mobiel allang niet meer zo goed is als hij ooit was, maar ik blijf het proberen!

Stay tuned:
Ben je nou net zo enthousiast geworden als ik ben?
Donderdag is mijn blog 3 jaar en dat ga ik vieren met onder andere dit boekje..
Stay tuned!

Wat vind je van dit boekje?
Zou jij het meenemen als je het tegen zou komen in de winkel?2 opmerkingen

  1. Ik heb dat boekje ook wel eens zien liggen. Maar nooit echt naar gekeken. Maar nu ben ik toch wel erg benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah dit lijkt me een super interessant boekje! Wat ziet het er leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen