Lifestyle | Welke Facebook groepen mogen we niet missen?

Facebook, daar begin ik bijna altijd mijn rondje social media mee als ik mijn ontbijt naar binnen werk.
Ik snuffel mijn timeline af en lees wat mijn Facebook 'vrienden' die nacht hebben beleefd of die dag gaan beleven of wat zij dan ook te melden hebben.
Naast mijn Facebook vrienden hun berichtjes, de reclame en alle vieze filmpjes die ik voorbij zie komen, lees ik vaak ook een heleboel leuke berichten uit bepaalde Facebook groepen.
Vandaag zet ik voor jullie mijn favoriete op een rijtje en ben ik benieuwd naar jullie favorieten!
Benieuwd?


Ik heb heel wat Facebook groepen in mijn lijstje staan. Het leuke aan een Facebook groep vind ik dat er dingen gedeeld worden over dat onderwerp waarvoor de groep staat. Je leest dus (bijna) altijd alleen maar dingen die tot jouw interesses behoren als je lid bent van een bepaalde groep.
Mijn favorieten:

Bloggerscafe kun je eigenlijk zien als dat je een cafe binnen stapt en je mensen tegen komt die vragen hebben en of die een leuke tip of idee met elkaar willen delen. Ontzettend handig als je bijvoorbeeld even snel iets wilt weten of als je niet raad weet met een mail of dergelijke!

Dit is een Facebook groep voor zoals de titel al een een beetje verklapt mensen die opzoek zijn naar tips om nog beter om te gaan met je camera of voor nog betere foto's.
Om hier af en toe eens rond te snuffelen is nog zo verkeerd niet! Je krijgt namelijk soms hele leuke ideeën of hele handige en makkelijke tips waardoor je nog meer zin hebt om foto's te maken. 

Dit is ook een ontzettend fijne (bloggers) groep. Eentje waar ik best wel want fijne en handige tips heb gekregen en waar je altijd antwoord krijgt als je een vraag hebt of graag even iets met andere bloggers wilt delen. 
Ik merk wel, bij bloggers cafe zitten de wat meer 'kleinere' bloggers (like me) en bij deze de wat 'grotere'. De meeste hebben bij deze groep dan ook al wat meer ervaring waardoor ik op dezelfde vraag die ik bijv in een andere groep zou stellen een heel ander antwoord krijg. Dit vind ik juist heel nuttig. Want zo kun je dit weer goed vergelijken met hoe de bloggers met minder en meer ervaringen iets ervaren en daar je eigen ding mee doen! Een hele fijne groep dus!

Ik denk dat de meeste van jullie deze wel kent. In The Bloggerslist gaat het voornamelijk om het delen van jouw nieuwste artikelen en het ontdekken van weer nieuwe blogs.
Iets wat ik ontzettend leuk vind omdat je hierdoor weer nieuwe bloggers leert kennen en je dus je leeslijst weer kunt uitbreiden!

Wat ik handig vind aan een Facebook groep is dat je zelf kan bepalen of je een melding van de groep uit of aan zet. Hierdoor hoeft niet ineens je hele timeline verovert te zijn, maar kun je ook af en toe eens langs gaan in een groep om even rond te snuffelen. 
In tegenstelling tot een fan page kan is dit eigenlijk ontzettend fijn!

Heb jij nog een leuke Facebook groep tip?
Let us know! 1 opmerking

  1. Ik zit in het bloggerscafé! Vind ik echt een leuke facebookgroep. Daarnaast zit ik nog bij 'kleuren voor volwassenen' en een groep voor konijnenliefhebbers. :)

    BeantwoordenVerwijderen